Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Ευχαριστήθηκε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γαλατάσαραϊ, αλλά με... αστερίσκο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! 

Κι αυτό γιατί λίγη ώρα μετά τη λήξη του ματς εξέδωσε γραπτή δήλωση, με την οποία ναι μεν έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για το ροζ φύλλο αγώνα, ωστόσο εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά του για την μη αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών απ' τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς! 

«Καλή η νίκη και μπράβο στους αθλητές που την κατακτήσανε, αλλά ο φετινός στόχος είναι η αξιοποίηση των Ελλήνων στους οποίους επενδύσαμε και δυστυχώς βλέπω ότι επιδεικτικά αυτό δεν γίνεται. Είμαι πολύ προβληματισμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην -πλέον- πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Τα εν οίκω μη εν δήμο.

Θεμιτό για ένα αφεντικό να έχει παράπονα από έναν υπάλληλό του. Όμως η έκφραση αυτών δημοσίως δεν βοηθά σε τίποτα περισσότερο από το να δίνει την αίσθηση έλλειψης επικοινωνίας και συνεργασίας προκαλώντας μια κάποια αναταραχή, η οποία είναι εντελώς αχρείαστη μετά από μια σημαντική νίκη κι εν όψει κρίσιμων αγώνων. 

Είναι σαφές πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δυσανασχετεί επειδή οι νεαροί Έλληνες της ομάδας έχουν ελάχιστο ως μηδενικό χρόνο συμμετοχής και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν δείχνει να τους εμπιστεύεται ακόμη κι όταν οι «βασικοί» του είναι εξαντλημένοι ή τραυματισμένοι. 

Προφανώς στις συζητήσεις του καλοκαιριού, προτού αναλάβει ο Μαυροβούνιος τα ηνία της ομάδας, είχε τεθεί σαν προϋπόθεση η αξιοποίησή τους, πράγμα που αποτελούσε βασική αιτία για το διαζύγιο με τον Αργύρη Πεδουλάκη πέρσι. Και μάλλον ο προπονητής των «πράσινων» θα μπορούσε να τους δώσει λίγες περισσότερες ευκαιρίες στους μικρούς, ιδίως σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ή και σε ματς Ευρωλίγκας όπως το χθεσινό που η διαφορά είχε «ξεφύγει» και στο τέλος μαζεύτηκε πολύ λόγω της εξάντλησης των λίγων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν. 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, που λέει πως πρωταθλητισμός και ανανέωση είναι σχεδόν απίθανο να συνδυαστούν. Μεγαλύτερη αξιοποίηση των πιτσιρικάδων αυξάνει πολύ το ρίσκο της ήττας και σε ένα σπορ που τα πάντα κρίνονται από τα εδώ και τώρα αποτελέσματα και η υπομονή απουσιάζει, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν διοίκηση, οπαδοί και ΜΜΕ θα είχαν την απαιτούμενη κατανόηση απέναντι σε μια τέτοια απόφαση του προπονητή. 

Δύσκολα θα έβαζαν τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη από αυτή την επιλογή πιο πάνω από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη μιας νίκης στο Top 16 της Ευρωλίγκας ή σε ένα ματς της Α1 όπου η διαφορά της νίκης από την ήττα μπορεί να στοιχίσει και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. 

Είναι σίγουρο πως οι δύο πλευρές έχουν τα δίκια τους, αλλά αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έκανε το «φάουλ» να γκρινιάξει δημοσίως για κάτι που μπορεί να συζητηθεί και να διευθετηθεί ενδοοικογενειακά. Εκτός κι αν η επιλογή της δημοσιοποίησης της δυσαρέσκειας-με το κόστος που αυτή συνεπάγεται-έγινε συνειδητά, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τον προπονητή εφόσον αυτός για παράδειγμα δεν έχει «συμμορφωθεί» με όσα έχει δεσμευτεί κατ’ ιδίαν στον ισχυρό άνδρα της ομάδας. 

Πάντως η απόκτηση του Γκάνι Λαουάλ δείχνει στήριξη στον προπονητή κι όχι διάθεση να «αδειαστεί» και να... εκτεθεί από τις επιλογές του. Ειδάλλως η ΚΑΕ θα άφηνε τον Ιβάνοβιτς να μπαλώσει τις τρύπες της front line με τους ταλαντούχους πλην «άγουρους» Διαμαντάκο και Παπαγιάννη. 
 
Top