Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς το 2016 δεν έκλεισε ιδανικά για τον Εξάστερο αφού δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Καζάν. Κάτι ο εκπληκτικός Λάνγκφορντ, κάτι η ομαδική καθίζηση στο β' ημίχρονο, κάτι οι αποφάσεις των "γκρι"..... η ήττα από ένα σημείο και μετά έμοιαζε αναπόφευκτη, παρά την προσπάθεια του Ρίβερς δευτερόλεπτα πριν την λήξη να την αποσοβήσει. 

Η ήττα αυτή έδωσε δικαίωμα, να εξωτερικευτεί αυτή η μανία των Παναθηναϊκών για γκρίνια και καταστροφολογία..... λες και δεν έχουμε μπροστά μας άλλα τόσα παιχνίδι, να καλύψουμε αυτή την απρόσμενη ήττα. Ξαφνικά, χάθηκε η χρονιά, επειδή προσωρινά δεν θα βρισκόμαστε στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας..... λες και έχει ανάγκη την έδρα ο πλήρης Παναθηναϊκός (με Γκιστ και Τζεντίλε) για να βρεθεί στο Final Four!!!

Εγώ θα συμβουλέψω όσους είδαν σήμερα να χάνεται η χρονιά, να έχουν υπομονή γιατί θα εκτεθούν..... Θυμηθείτε την ημέρα που σας το γράφω 30/12/2016.....Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας στο πλάι του 5.000 φιλάθλους!!!

Τα υπόλοιπα από το Sdna:

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρότι είχε ως το 32’ συνεχώς το πάνω χέρι και παρά το ρεκόρ καριέρας του Καλάθη (23π.), έκανε κάκιστη τελευταία περίοδο, ενώ δέχτηκε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο που κόστισαν απέναντι στην παρέα του αφηνιασμένου εκ νέου Κιθ Λάνγκφορντ.

Πάντως, το… χεράκι τους έβαλαν και οι διαιτητές, οι οποίοι προστάτευσαν την Ούνικς στο θέμα των φάουλ, ενώ 50’’ πριν τη λήξη έδωσαν την κατοχή στους Ρώσους παρότι από την προσπάθεια του Καλάθη η μπάλα βρήκε στα χέρια του Αντίποφ, ενώ το σκορ ήταν στο 81-78.

Με τον Καλάθη μπροστάρη ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τα ηνία (2-8, 3:30’’), καθώς ο αρχηγός έδωσε το ρυθμό και μαζί με τον Σίνγκλετον κουβάλησαν την ομάδα τους στο σκοράρισμα. Το +9 (6-15, 6’) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά, με την Ούνικς να μειώνει στο 13-19 του 10’.

Στη δεύτερη περίοδο ενεργοποιήθηκε εκτελεστικά και δημιουργικά ο Λάνγκφορντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την παρουσία του Ουίλιαμς κάτω από το καλάθι. Μετά το γκολ-φάουλ του Σίνγκλετον (13-22) οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους 11-2 (24-24, 13:30’’), που προήλθε είτε από πόντους, είτε από ασίστ του Λάνγκφορντ!

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με φοβερό κάρφωμα του Τζέιμς και τρίποντο του Καλάθη (24-29, 14’), ενώ ο Καλάθης επανέφερε +7 (30-37, 17’), πριν περάσει την ασίστ για το τρίποντο του Ρίβερς που έφερε το πρώτο +10 (32-42)! Ο Τζόνσον απάντησε, αλλά ο Τζέιμς ήταν εκεί για να πει την τελευταία λέξη για το πρώτο μέρος (35-44).

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Πασκουάλ έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με Νίκολς και Φελντέιν (35-49, 21’), ενώ μετά το 40-54 η Ούνικς μπόρεσε να ροκανίσει τη διαφορά από τη γραμμή των βολών, αφού ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ.

Ο Αντίποφ ολοκλήρωσε με τρίποντο σερί 7-0 για τους Ρώσους (51-56, 27’), με Καλάθη και Τζέιμς να επαναφέρουν διψήφιο προβάδισμα (51-61), ωστόσο στα τελευταία 2,5 λεπτά της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Πασούτιν έτρεξαν 12-4 για το 63-65 του 30’!

Η Ούνικς είχε πάρει τα πάνω της και με τρίποντο του Λάνγκφορντ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (68-67, 32’)! Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε επιπόλαια λάθη που επέτρεψαν στους οικοδεσπότες να φτάσουν και στο +4 (75-71) με τον Ουίλιαμς.

Ο Μπουρούσης από τα 7μ. έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (77-78, 36:30’’), αλλά Ουίλιαμς και Κολόμ απάντησαν για το 81-78 με δύο λεπτά να απομένουν!

Οι παίκτες του Πασκουάλ ήρθαν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αφού έχασαν τρεις σερί επιθέσεις και ο Ουίλιαμς κάρφωσε από ασίστ του Κολόμ για το 83-78 (39:20’’)! O Ρίβερς κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό από τα 6,75μ. (83-81, 39:30’’).

Η άμυνα στη συνέχεια βγήκε, όμως ο Νίκολς που είχε την τελευταία ευκαιρία αστόχησε, με αποτέλεσμα την ήττα για τους πράσινους στο παγωμένο Καζάν!

Ο MVP: Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν φοβερός και πάλι για την Ούνικς (27π.), φορτώνοντας το καλάθι του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν η ελληνική ομάδα έδειχνε ικανή να καθαρίσει το ματς.

Ο Σκληρός: Ο Λατάβιους Ουίλιαμς πλήγωσε τον Παναθηναϊκό κοντά στο καλάθι, παίρνοντας τις περισσότερες μάχες από Μπουρούση και Σίνγκλετον.

Ο Αόρατος: Ο Αντώνης Φώτσης δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα 15’ που αγωνίστηκε στο Καζάν.

Ο Πεσμένος: Ο Κέι Σι Ρίβερς φορτώθηκε με φάουλ και δεν βρήκε τα σουτ που θα ξεκολλούσαν τον Παναθηναϊκό στις κρίσιμες στιγμές όπως συνηθίζει.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός από το 40-54 στα μέσα της τρίτης περιόδου επέτρεψε στην Ούνικς να επιστρέψει στο ματς και να πάρει εν τέλει τη νίκη, με τους πράσινους να δέχονται 48 πόντους στο δεύτερο 20λεπτο!

Η στιγμή: Η φάση στα 50’’ πριν το τέλος ήταν καθοριστική, αφού ο Αντίποφ βρήκε την μπάλα πριν βγει από την προσπάθεια του Καλάθη και παρά το instant replay η κατοχή δόθηκε στους γηπεδούχους όταν το σκορ ήταν στο 81-78. Φυσικά ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία ευκαιρία στα τελευταία 6’’, αλλά ο Νίκολς βρήκε σίδερο.

Η διαιτησία: Ράντοβις (Κροατία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σίλβα (Πορτογαλία) και ειδικά ο τρίτος ήταν… προστατευτικοί υπέρ της Ούνικς, ενώ έχουν κάνει καθοριστικό λάθος στη φάση με τον Καλάθη και τον Αντίποφ, δίνοντας την κατοχή στην Ούνικς, 50’’ πριν το τέλος.

Οι Στρατηγοί: Ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Ουίλιαμς βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν να πάρει τη νίκη, με τον Παναθηναϊκό να μένει από δυνάμεις στο τελευταίο 15λεπτο και να γνωρίζει την ήττα.

Η εξέδρα: Η «Basket Hall» του Καζάν δεν γέμισε, ως είθισται στους αγώνες της Ούνικς, με περίπου 4.000 Ρώσους να στηρίζουν τους γηπεδούχους, ενώ καμιά 15αριά Ελληνες είχαν τη δική τους γωνιά πίσω από τον ελληνικό πάγκο και έδωσαν όση ώθηση μπορούσαν στους παίκτες του Πασκουάλ.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81.




 
Top