Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Χαίρετε κύριοι, όπως θα έχετε καταλάβει η αρχική πρόθεσή μου ήταν να μην σχολιάσω καθόλου τις φαιδρές καταστάσεις που ζούμε (επεισόδια Λεωφόρου, Δηλώσεις Μαρινάκη, Μπραβιλίκια στο ΔΣ της SL, διακοπή του Πρωταθλήματος, κ.α.), αλλά δεν γίνεται τελικά να απέχω, αφού έχω βομβαρδιστεί από δικά σας e-mail που ζητάτε να τοποθετηθώ και είναι σαφώς πιο χρονοβόρο να απαντάω στον καθένα ξεχωριστά. 

Χωρίς να θέλω να δώσω πολιτική χροιά στη συζήτηση, η αντίδραση της Κυβέρνησης ήταν απογοητευτική και δεν διαφέρει καθόλου από όσα "'έκαναν" για το καλό του ποδοσφαίρου οι προηγούμενοι...... μας μείναμε οι δηλώσεις και οι μεγαλοστομίες της κυρίας Αυλωνίτου στις εκπομπές του ΣΚΑΙ, περί εξυγίανσης και απονομή δικαιοσύνης!!! 

Η αναστολή του Πρωταθλήματος για μία άντε δύο αγωνιστικές δεν θα λύσει το πρόβλημα της βίας......όπως δεν το έλυσαν και οι προηγούμενες παρόμοιες αποφάσεις. Το Ελληνικό πρωτάθλημα νοσεί βαριά και με "φάρμακα" τύπου "ντεπόν" δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί ο καρκίνος που τρώει τα σωθικά του........χρειάζεται εγχείρηση για να αφαιρεθεί ο κακοήθης όγκος και επειγόντως μάλιστα. 

Η πηγή του κακού είναι τα έσοδα του Champions League, τα οποία είναι το μεγάλο δέλεαρ για τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Αυτά τους οδηγούν να χρησιμοποιούν κάθε μέσο ώστε να κατακτήσουν την "πρωτιά". Χωρίς τα εκατομμύρια ευρώ του CL, κανείς ιδιοκτήτης ΠΑΕ δεν θα "μοίραζε" χρήματα σε ιδιωτικούς στρατούς οργανωμένων οπαδών, ομάδες δορυφόρους, διαιτητές και θεσμικά όργανα, προκειμένου να κατακτήσει το Ελληνικό Πρωτάθλημα, που του δίνει μονάχα Δόξα!!! 

Ο αποκλεισμός των Ελληνικών ομάδων από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (μια τριετία θα έλεγα), κάτι που συνεπάγεται το τέλος των εκατομμυρίων του CL, θα συμβάλλει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου. 

Θα διοικείται κυρίως από οικονομικά ευκατάστατους, ρομαντικούς παλαιάς κοπής παράγοντες και όχι αμείλικτους επιχειρηματίες, που μέσω των ομάδων πλουτίζουν, ξεπλένουν χρήμα και συνδιαλέγονται με τους Πολιτικούς. 

Επιπλέον θα δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις ομάδες, να ξεκινήσουν από την ίδια οικονομική αφετηρία..... η ψαλίδα θα κλείσει, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να δουν ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, κάτι που θα τους επαναφέρει στις σημερινές άδειες εξέδρες. 

Οι πιέσεις στους Αθλητικούς Δικαστές και στους Διαιτητές θα είναι ασθενέστερες, αφού κάθε απόφαση τους δεν θα κρίνει που θα καταλήξουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Οι ομάδες που δεν έχουν ιστορία, γήπεδο, κόσμο και ισχυρό οικονομικά ιδιοκτήτη και σήμερα έχουν αντικαταστήσει ομάδες όπως οι ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα, Παναχαϊκή, Σέρρες, θα αυτοκαταργηθούν........ αφού δεν θα χρησιμεύουν ως "σύμμαχοι" στον εκάστοτε ισχυρό, στην μάχη για την "αρπαγή" των εκατομμυρίων ευρώ που δίνει το CL. 

Οι ιδιωτικοί στρατοί οργανωμένων οπαδών θα είναι αχρείαστοι στους παράγοντες, αφού δεν θα συντρέχει λόγος να τρομοκρατούν σε κάθε ευκαιρία διαιτητές, δημοσιογράφους, αντιπάλους οπαδούς, στην προσπάθεια να επηρεάσουν και να εξασφαλίσουν για λογαριασμό του εντολέα παράγοντα τα εκατομμύρια του CL.........δίνοντάς τους στην ουσία ψίχουλα. 

Η "κατάντια" να υπάρχουν ομάδες που βασίζονται αποκλειστικά σε ξένους ποδοσφαιριστές, θα πάψει. Οι μεγάλες ομάδες μη έχοντας την οικονομική ευχέρεια να μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, θα στραφούν στην δημιουργία πρότυπων Ακαδημιών, που τα Ελληνόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να στελεχώσουν τόσο τις μεγάλες ομάδες, όσο και την Εθνική Ελλάδος. 

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους που όλοι γνωρίζεται, η λύση είναι ο αποκλεισμός των Ελληνικών ομάδων από τα χρήματα της συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα!!! 

Εξάλλου από την ημέρα που έπαψε ο Παναθηναϊκός να είναι ισχυρός, καμιά διάκριση δεν υπάρχει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κανέναν φίλαθλο δεν θα λείψει η Ευρώπη, σε αντίθεση με τα λεφτά της συμμετοχής, που θα λείψουν από τους παράγοντες που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, αποκλειστικά λόγω αυτών. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι.......

ΥΓ1. Και σήμερα τεχνηέντως απέφυγα να σχολιάσω τη στάση των "δικών" μας ανθρώπων. Δεν το κάνω γιατί θα στεναχωρήσω πολλούς που φημίζονται για την "Παναθηναϊκοφροσύνη" τους...... αναλύοντας πόση ζημιά έχουν κάνει στον Παναθηναϊκό, λες και είχε λίγα προβλήματα. 

Θα επισημάνω μονάχα πως για τον Παναθηναϊκό τελείωσε η χρονιά..... μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όλοι νομίζουν πως έχουν επιτελέσει το "ιερό" καθήκον τους. 

Ο Πρόεδρος γιατί είπε χοντρό τον Μαρινάκη, ο Κωνσταντίνου γιατί έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης και ανέδειξε ποιοι είναι οι Ολυμπιακοί, ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές γιατί κέρδισαν τον κατά πολύ πλουσιότερο αιώνιο, οι οπαδοί γιατί ματαίωσαν το σουλατσάρισμα του Μαρινάκη στη Λεωφόρο λες και βρισκόταν στο Κολωνάκι και οι φίλαθλοι γιατί έσπευσαν να καταδικάσουν "αντικειμενικότατα" τους ταραξίες.

Λόγω αυτής της αντίληψης, όταν και αν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα.....στις αγωνιστικές που απομένουν, ο Παναθηναϊκός θα απολέσει από 6 έως 10 βαθμούς........και τότε θα πάει περίπατο η κουβέντα πως "και όλα τα παιχνίδια να πάρουμε, ο Ολυμπιακός δεν χάνει από πουθενά, αφού έχει να δώσει μόνο φιλικά". 

Το ζητούμενο είναι πλέον να δούμε την τιμωρία (σε οικονομικά μεγέθη), ώστε να βγάλουμε το συμπέρασμα, αν μετά από αυτό το νικηφόρο παιχνίδι, χάθηκε και η επόμενη χρονιά!!!

ΥΓ2. Μάθαμε έστω και μέσω του ΟΦΗ, πόσα είναι περίπου τα επιπλέον χρήματα που έχει μαζέψει ο Γιάννης Αλαφούζος από τα διπλά εισιτήρια και θα πάνε στην ανακαίνιση της Λεωφόρου. 4.000.000 ευρώ!!!

Αλέξανδρος


 
Top