Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μπαρτσελόνα και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση του. Αυτή θα ερχόταν με το ένα η τον άλλον τρόπο και την επόμενη εβδομάδα με την Ζιελόνα Γκόρα (που πρέπει να κερδίσει για να προκριθεί οριστικά). Κέρδισε όμως πολλά περισσότερα από δυο βαθμούς.

Κέρδισε το δικαίωμα να "Φωνάξει" παρών. Να υπενθυμίσει σε όλους για ποιο λόγο η φανέλα του κουβαλάει έξι αστέρια. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί πάνω από όλα… έπαιξε για να κερδίσει όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τζόρτζεβιτς στο τέλος του αγώνα.

Είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός θα κριθεί με το ρόστερ σε πλήρη δράση. Φάνηκε και σήμερα ότι με την επιστροφή Παππά η ομάδα είχε μεγαλύτερη φρεσκάδα στην περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κοντύνει τα σχήματα όπως έκανε η Μπαρτσελόνα και να έχει απάντηση σε κάθε τρικ του Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οι περιστροφές ήταν γρήγορες, καθώς και το team work στο θέμα των ριμπάουντ. Μπήκε αποφασισμένος να παλέψει για κάθε φάση, για κάθε πάσα. 

Ο Γκιστ έκανε μακροβούτια για να κερδίσει μια κατοχή. Προφανώς και δεν είναι όλα ρόδινα. Η διαφορά των δέκα πέντε πόντων που χάθηκε γρήγορα (άσχετα αν η Μπαρτσελόνα έβαλε και κάποια τραβηγμένα από τα μαλλιά σουτ) είναι θέμα προς συζήτηση. Η συγκέντρωση στην άμυνα δεν ήταν η πρέπουσα σε πολλές φάσεις στην επανάληψη. Τα χαμένα ριμπάουντ στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο είναι θέμα. Αλλά ίσως για πρώτη φορά μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός είχε καθαρό μυαλό και διάβασε σωστά και με ψυχραιμία τις φάσεις. Πλέον οι πράσινοι κυνηγούν την τρίτη θέση και με νίκες με Ζιελόνα και Ζαλγκίρις μπορεί να τα καταφέρει.

Υ.Γ.1. Ο Ραντούλιτσα είναι ο παίκτης που έχουμε υποστηρίξει με την μεγαλύτερη θέρμη. Όχι γιατί είναι ο υπερπαίκτης. Αλλά γιατί κάνει κάποια πράγματα καταπληκτικά και χρήσιμα. Παίζει πολύ καλά με πλάτη και έχει πολύ καλά τελειώματα. Επίσης είναι πάρα πολύ καλός σουτέρ και έχει για (όχι μόνο) για ψηλό το απίστευτο 91% ποσοστό στις βολές. Που σημαίνει ότι όταν τροφοδοτηθεί μπορείς να βασιστείς επάνω του. Σήμερα 25 πόντους 8/9 δίποντα και 9/9 βολές.

Υ.Γ.2. Ο Πάβλοβιτς είναι περίεργη πάστα παίκτη. Μια παίζει σαν τον παίκτη που έπαιζε 10 χρόνια στο ΝΒΑ και μία σαν τον παίκτης της Παρτιζαν πέρυσι. Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και ξαφνικά ποστάρει δυο φορές τον παίκτη του δίνοντας έτοιμα καλάθια και βάζει και πέντε πόντους συνεχόμενους (ειδικά το τρίποντο σε κρίσιμο σημείο). Στήριξη όπως και σε κάθε παίκτη χρειάζεται.

Υ.Γ.3. Ο Φελντέιν μπορεί να μην σκόραρε πολύ αλλά έκανε κλεψίματα, τάπα και κάλυψε πολύ γρήγορα στις περιστροφές. Άψογος. Και έβαλε και ένα σπουδαίο τρίποντο.

Υ.Γ.4. Έλα ρε Διαμαντίδη που θα σταματήσεις. Πλάκα μας κάνεις. Πραγματικά με καλό υλικό γύρω του παίζει για 2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον.

Υ.Γ.5. Η επιστροφή Μποχωρίδη θα λύσει ακόμα πιο πολύ τα χέρια του Τζόρτζεβιτς. Το είπε και ο ίδιος  άλλωστε ο Τζόρτζεβιτς ότι η επιστροφή του Παππά έκανε καλό στο rotation στην περίμετρο και ότι η απουσία του Μποχωρίδη στοιχίζει.

Υ.Γ.6. Αν ο Παναθηναϊκός πρέπει σώνει και καλά να πάρει παίκτη αυτός πρέπει να είναι ένας αθλητικός ψηλός και όχι περιφερειακός. Κυρίως για την αντιμετώπιση των pick and roll. Γιατί όσο μπάσκετ και να έχει μέσα του ο Αρόγιο το να σε τρυπάει ανάμεσα στο Χετζ –άουτ είναι ανεπίτρεπτο στα 36 του και έχοντας χάσει πάρα πολύ από την εκρηκτικότητα του.

Y.Γ.7. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και πήρε νίκες γιατί πολύ απλά τις τελευταίες δυο εβδομάδες αύξησε τον ρυθμό στην προπόνηση και με τον Παππά μαζί. Δούλεψε σχεδόν όλη η ομάδα(πλην Μποχωρίδη) μαζί και σε υψηλό ρυθμό.



 
Top