Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρ. Προφανώς και κανένας και πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείς την πιο πετυχημένη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη την τελευταία 20ετια, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την ήττα. Όμως νομίζω ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία από αυτό το παιχνίδι. 

Κόντρα στα προβλήματα του, την εχθρική διαιτησία, τα λάθη του άγγιξε το μεγάλο διπλό. Μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι να περάσει μπροστά...... αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε.

Ας ξεκινήσουμε τι πήγε στραβά στο σημερινό παιχνίδι.

-Πρώτα από όλα το κάκιστο ξεκίνημα στα πρώτα πέντε λεπτά. Δεν είναι μόνο το 14-0 της αρχής. Είναι η νωχελικότητα των παικτών. Η μπάλα δεν μπορούσε να μπει στο παρκέ, ούτε καν να γίνει η επαναφορά. Παρόλα αυτά σιγά- σιγά βρήκε ρυθμό με τον Ραντούλιτσα και το πάθος του Γιάνκοβιτς και κυρίως με την είσοδο του Διαμαντίδη.

- Ο τραυματισμός του Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει το σκορ και τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου τραυματίζεται ο Διαμαντίδης. Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς τον ηγέτη του για το υπόλοιπο του αγώνα και η απουσία του φάνηκε κυρίως στο τέλος με την έλλειψη καθαρού μυαλού και σωστών επιλογών.O Διαμαντίδης μέχρι να τραυματιστεί είχε 5 πόντους και 5 ασίστ.

- Η Κακή εμφάνιση του Καλάθη. Έχει κάνει και καλά βέβαια, προσπάθησε, αλλά θεωρώ ότι ήταν αρνητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

- Η χειρότερη εμφάνιση του Φελντέιν με την φανέλα του Παναθηναϊκού όπου έμεινε και άποντος. Ας ελπίσουμε να είναι απλά μια κακή βραδιά. Γιατί ο Φελντέιν είναι παίκτης που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Όπως και ο Σλότερ πέρυσι. Και ο Σλότερ πέρυσι μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα από τον Δεκέμβριο και ύστερα χάθηκε και δεν επανήλθε ποτέ.

- Οι κακές επιλογές στην πίεση της Φενέρ. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές λανθασμένες επιθέσεις. Και είχε και κακές επιλογές μετά από ανανέωση επίθεσης με το χρόνο στα 14 δευτερόλεπτα. Εκεί πρέπει να υπάρχει πιο καθαρό μυαλό και να μην ξεκινάει απλά ένα pick and roll ο Καλάθης στα έξι δευτερόλεπτα.

- Το τρίλεπτο του Κούζμιτς. Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 56-58. Η Φενέρ είναι εμφανώς εκτός ρυθμού. Και τι γίνεται εκεί; Φάουλ του Κούζμιτς στο Σλούκα 58-58. Καλάθι του Μπογκντάνοβιτς από την εσωτερική με τον Κούζμιτς να παρακολουθεί απλά. 60-58. Έναρξη τελευταίου δεκαλέπτου φάουλ του Κούζμιτς στον Σλούκα και όχι χαμηλά αλλά στην προσπάθεια για δίποντο. Δεν έπρεπε να είναι μέσα σε εκείνο το σημείο. Απλά.

- Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός έχασε κρίσιμες φάσεις στην άμυνα. Έδωσε δικαιώματα και νομίζω εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο Τζόρτζεβιτς στην ανάλυση του αγώνα.

- Εχθρική διαιτησία. Δεν νομίζω ότι καθόρισε απόλυτα το αποτέλεσμα. Αλλά έδωσε μερικά σφυρίγματα που ψάχνεις να βρεις που τα ανακάλυψαν. Κάποια στιγμή οι βολές ήταν 23-8. Αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του.

Τα θετικά

Μα προφανώς ότι ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι παρά το κακό ξεκίνημα. Πάλεψε το παιχνίδι υπό αντίξοες συνθήκες και δεν πτοήθηκε από τις ατυχίες που τον βρήκαν στην διάρκεια του αγώνα. 

Ο Παππάς ήταν πάρα πολύ καλός στην διάρκεια που αγωνίστηκε και το βασικό είναι όχι οι 4 πόντοι (για όνομα του θεού) αλλά οι προσπάθειες που έκανε ειδικά το drive και το τελείωμα δείχνοντας ότι δεν κουβαλάει κανένα φόβο και κανένα κουσούρι από τον τραυματισμό του. Πίεσε στην άμυνα σε κάποιες φάσεις και ανάγκασε την Φενέρ σε λάθος πάσες και κακές επιθέσεις.

Υ.Γ. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιλάνε για τον Ραντούλιτσα κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δεν βρίσκεις ψηλό με 2.13 και τέτοια επαφή με το καλάθι μέσα και έξω. Δεν έχει γρήγορα πόδια. Δεκτό. Μα άμα το είχε και αυτό θα ήταν στο ΝΒΑ με συμβόλαιο εκατομμυρίων.

Υ.Γ.1 Ο Πάβλοβιτς είναι μυστήρια περίπτωση. Εκεί που δείχνει ότι κοιμάται όρθιος ξαφνικά βγάζει άμυνες βάζει 10 πόντους χωρίς να το καταλάβει κανείς και είναι παρών. Αλλά στην άμυνα εκτέθηκε από τον Ντατόμε σε κρίσιμα σημεία.

Υ.Γ.2 Ο Παναθηναϊκός έδειξε σήμερα ότι το βασικό δεν ήταν η προσθήκη κάποιου παίκτη (που πάντα είναι ευπρόσδεκτη) αλλά να βρεθεί το υπάρχον υλικό μαζί στο γήπεδο και να δουλέψει. Είναι βελτιωμένος εδώ και ένα μήνα και μένει μόνο να έχει διάρκεια στην απόδοση του.

Υ.Γ.3 Νίκη πάση θυσία στα δυο επόμενα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια. 



 
Top