Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, με δεδομένη την προϊστορία του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Ουζουνίδη όπου τον θέλει να μην έχει χάσει κανένα ντέρμπι στη Λεωφόρο (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ), ούτε καν να έχει δεχθεί τέρμα, δεν χρειαζόταν να έχει κάποιος καμιά ιδιαίτερη μαντική ικανότητα, για να προβλέψει τον σημερινό νικητή. Και αν δεν ήξερε, ας ρώταγε εμάς, να πάει πάει ταμείο!!! 

Με σχετική άνεση, παρά το πονηρό "σπρώξιμο" του Παπαπέτρου στους γαύρους καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως μετά το γκολ του Βιγιαφάνιες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με 1-0, έχοντας ως κορυφαίο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80 φεύγα για να κάνει τις σωτήριες επεμβάσεις. 

Πολλοί οι διακριθέντες από την ομάδα μας, αλλά μικρή σημασία έχει να τους αναφέρω έναν-έναν, αφού συνολικά η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε επίπεδα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ίσως για πρώτη φορά φέτος, με εξαίρεση το παιχνίδι στη Λεωφόρο με την Μπιλμπάο. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε τόσο δυνατά, που μόλις στο 37ο λεπτό μας πλήρωσε σε επιλογή να φτάσει πρώτος στα 7 κόρνερ. Η ανωτερότητα της ομάδας του Ουζουνίδη, μετουσιώθηκε σε ένα μόλις γκολ, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα και να στείλει τον Τάκαρο για δεύτερη φορά να προπονεί στην Κύπρο. 


Ας μην είμαστε όμως πλεονέκτες, οι "απλήρωτοι", οι "φευγάτοι" τον Γενάρη, έδωσαν τα πάντα και κέρδισαν για τον προπονητή και τον κόσμο, που στάθηκε δίπλα στην ομάδα χωρίς κανένα παρατράγουδο. Επιπλέον οι απλήρωτοι και φευγάτοι, στο "χορτάρι" έχουν ένα βαθμό παραπάνω από τους ποδοσφαιρικούς αστέρες (Ανδρούτσο, Κούτρη, Νικολάου, Φορτούνη κ.α.)που περιμένουν στην σειρά να πωληθούν από τον Βαγγέλα..... καμιά 30αρια εκατομμύρια ευρώ ο καθένας (μπουαχαχαχα).

Με αυτά και με αυτά, όσο και αν δεν μας υπολογίζει κανείς, είμαστε εδώ, ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα.....και αν μας αντέξει το σκοινί (διοικητικές παλινωδίες) θα φανεί στο χειροκρότημα. 

Το ματς από τον Sport Fm:

Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και το άγχος που κρύβει κάθε ντέρμπι, το ματς στη Λεωφόρο είχε καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, που απάντησε με γρήγορο και κάθετο παιχνίδι στους κενούς χώρους, το οποίο ανάγκασε τους «πράσινους» να οπισθοχωρήσουν. Πάντως, η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχιζε να φέρνει την μπάλα στην περιοχή του Προτό και στο 15ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι το οποίο κακώς δεν της δόθηκε για χέρι του Ανδρούτσου έπειτα από προσπάθεια του Βιγιαφάνιες. Ο Παπαπέτρου και ο βοηθός του θεώρησαν πως η απόσταση ήταν πολύ κοντινή κι άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί, όμως το χέρι του χαφ των ερυθρόλευκων μεγάλωσε την επιφάνεια του σώματός του. 

Στη συνέχεια το παιχνίδι χάλασε. Η βροχή δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που γλιστρούσαν στο χορτάρι, ενώ και τα δυνατά μαρκαρίσματα κι από τις δύο πλευρές «πάγωσαν» τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είδε την τριπλέτα των Ανδρούτσου-Φορτούνη-Πάρντο να «μπλοκάρει» και δεν μπόρεσε να απειλήσει με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια! Από την άλλη, το Τριφύλλι πίεσε, όμως όποτε χρειάστηκε ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα ενώ και ο Σισέ καθάρισε σχεδόν όλα τα γεμίσματα στην περιοχή. 

Πιο δυνατό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Τάκης Λεμονής ανέβασε τις γραμμές της ομάδας του. Οι ερυθρόλευκοι είδαν το πλάνο τους να γυρίζει μπούμερανγκ, αφού ο Παναθηναϊκός απάντησε με κάθετες μπαλιές στους κενούς χώρους κι έγινε απειλητικός. Στο 56’ τα δεδομένα άλλαξαν, αφού οι πράσινοι έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και έπειτα από γύρισμα του Λουντ άνοιξαν το σκορ με τον Βιγιαφάνιες. Ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση μετά το 1-0 πιέζοντας στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν στον Ολυμπιακό να εκδηλώσει οργανωμένες επιθέσεις. 

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον Λεμονή να παίζει τα ρέστα του και τον Παναθηναϊκό να δείχνει αρκετά κουρασμένος και να χάνει μέτρα στο γήπεδο. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Βλαχοδήμου, που έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις στο 78’ και στο 79’ σε προσπάθειες του Ανσαριφάρντ, με την δεύτερη να βρίσκει και στο δοκάρι. Το ματς πήρε φωτιά στο φινάλε και στο 80’ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι έπειτα από σπρώξιμο του Χουλτ στον Καρσελά, στο οποίο ο Παπαπέτρου άφησε το ματς να συνεχιστεί. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση. Έκαναν πολλά γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, όμως και στο 89’ ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στην προσπάθεια του Εμενίκε να τον νικήσει. Οι πράσινοι έπαιξαν με το ρολόι στο φινάλε και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, την οποία πανηγύρισαν έξαλλα μετά το τελευταίο σφύριγμα. 

Οι δηλώσεις Ουζουνίδη στην κάμερα της NOVA 

«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, στην ποιότητα που έχουμε σαν σύνολο. Οι 15 βαθμοί που έχουμε μαζέψει ως τώρα δεν μας αντιπροσωπεύουν. Πριν το παιχνίδι είπα στους παίκτες μου πως από δικά μου λάθη προτίστως έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς και μετά από δικά τους, με τις αλλαγές που κάναμε στην αρχή και τη συνοχή που ψάχναμε. Θα μπορούσα να έχω κάνει κι εγώ περισσότερα. 

Σήμερα έπαιξαν καλά, θα μπορούσαν στο πρώτο μέρος να είχαν βάλει κάποιο γκολ. Στο δεύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε και το 2-0. Στο τέλος ο Ολυμπιακός ρίσκαρε, είχε την ευκαιρία του, αλλά πετύχαμε μία δίκαιη νίκη. 

Ευχαριστώ τον κόσμο για τη βοήθεια σήμερα, αλλά και για το ματς με τη Λαμία όπου αν και ήμασταν πολύ κακοί, δεν σταμάτησαν να μας στηρίζουν».

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Μολίνς (69’ Μουνιέ) 

Στον πάγκο: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Ρέις 

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (Καρσελά), Εμενίκε 

Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Ταχτσίδης, Φιγκέιρας 

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου 
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης / Κούλα Χασάν 

 ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑΣ ΛΕΦΤΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!!



 
Top