Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Nik68

Η λέξη προγραμματισμός είναι άγνωστη για τον Παναθηναϊκό συνολικά. Και αν φαινόμενο αυτό το βλέπαμε στο  ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την ίδια λογική και στο μπάσκετ. 

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν, να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο για πράξουμε τα αυτονόητα. Οι ελλείψεις στο ρόστερ  ήταν ορατές από όλους, εκτός από τους Διοικούντες, που τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει και οι ίδιοι μέσα τους τι ακριβώς θέλουν να κάνουν.

Θέλουν μια ομάδα ανταγωνιστική για άμεσα αποτελέσματα ή θέλουν μια ομάδα να αναδείξει παίχτες και να γίνει ανταγωνιστική σε 2-3 χρόνια?? 

Αν θέλουν το πρώτο μάλλον άργησαν και τώρα τρέχουν πανικόβλητοι. Δεν γίνεται να φτάνεις σε αυτό το σημείο και να χρειάζεσαι τόσες αλλαγές στο ρόστερ. Δεν γίνεται σε ένα μαραθώνιο να έχεις απαιτήσεις και να έχεις ενεργό ρόστερ 7-8 παιχτών, όταν οι ανταγωνιστές έχουν 12-14 παίχτες. 

Γνωρίζεις ότι παιχνίδια είναι πολλά και θα υπάρξει κόπωση-τραυματισμοί και η ομάδα θα ξεμείνει από λύσεις. Δεν γίνεται να περιμένεις να έρθεις με την πλάτη στο τοίχο για να ενισχυθείς. Είναι φανερό ότι ο σχεδιασμός είναι λάθος. Αν θέλεις να ακολουθήσεις το δεύτερο, δεν είναι δυνατόν να μην δίνεις χρόνο συμμετοχής σε νέους παίχτες και να παίζουν συνεχώς αυτοί που είναι στη δύση της καριέρα τους.

Θα αναφέρω το παράδειγμα Παπαγιάννη που μπήκε στο παρκέ και γύρισε το παιχνίδι  με την ΑΕΚ, και από τότε εξαφανίστηκε. Και ακόμη αν αυτό είναι το πλάνο σου και δεν το ακολουθεί ο προπονητής, τότε επέλεξες λάθος προπονητή και τον αλλάζεις. Φανερό είναι επίσης ότι ο κ Τζόρτζεβιτς έχει κάνει λάθος επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ.

Έφτιαξε μια ομάδα με βαριά κορμιά που παίζει μόνο ένα στυλ παιχνιδιού. Πάσχει το ρόστερ από ενέργεια αθλητικότητα. Καλό θα είναι και τον εκάστοτε προπονητή να τον κρίνουμε με αυτό που παρουσιάζει, και όχι με το πόσο βαρύ όνομα είχε σαν αθλητής.

Τα λάθη όμως της Διοίκησης είναι σοβαρότερα. 

Προσπαθεί τώρα να φέρει πίσω τον Μπράμος στα 28 του, όταν τον έδιωξε στα 26 του. Δεν διώχνεις ποτέ Έλληνα παίχτη  που είναι χρήσιμος για το ρόστερ σου, κάνει συγκεκριμένα πράγματα, και το κυριότερο δεν θα γκρινιάξει αν παίζει 1 ή 31 λεπτά. Και το χειρότερο είναι, ότι μαζί διώχνεις και τον άλλο που έπαιζε στην ίδια θέση.

Διαβάζω τώρα ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για περιφερειακό σκόρερ. Θεωρώ και πάλι ότι κάνουν λάθος. Ο σκόρερ για να σου αποδώσει τα αναμενόμενα θέλει πολύ χρόνο συμμετοχής. Θα βρει αυτό το χρόνο στον άσσο και θα έχουμε τον Καλάθη των 2 εκατομμυρίων εναλλακτική λύση?? 
Θα παίξει στο δυο και θα πάρει το χρόνο από τον Φελντείν που είναι η πιο επιτυχημένη μεταγραφή με βάση και τα χρήματα που παίρνει??
  
Η γνώμη μου είναι ότι η ομάδα θέλει καλό δημιουργό, καλό αμυντικό που θα έχει συγκεκριμένο ρόλο και δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα. Το ίδιο και στο πέντε. 

Καλό αμυντικό με γρήγορα πόδια  και να είναι εξαιρετικός στο ριμπάουντ. Δεν μπορείς να πάρεις πρώτο βιολί και να έχεις δεύτερο τον Ραντούλιτσα του ενός εκατομμυρίου.

Υπάρχει ο κίνδυνος η μεγάλη ανακατανομή ρόλων να φέρει σύγχυση στην ομάδα και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το στήσιμο μιας ομάδας γίνεται πάντα το καλοκαίρι.    


Πηγή:prasinos-kosmos1.webnode.gr



 
Top