Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα με δεδομένο πως πριν ξεκινήσει η κλήρωση είχα ζητήσει ως αντιπάλους μας τους Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Αούστρια Βιέννης, η κληρωτίδα ήταν καλή μαζί μας. 



Μπορεί στη θέση της Αούστρια να βγήκε η ισχυρότερη Θέλτα (6η ομάδα στην Ισπανία), αλλά δεν την λες και απροσπέλαστη. Ο Παναθηναϊκός στην σημερινή κλήρωση απέφυγε Αγγλικές, Ιταλικές ομάδες, την ταλαιπωρία των μακρινών ταξιδιών και τον φόβο που προκαλεί το άγνωστο. Με λίγα λόγια..... μια χαρά, αν ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό DNA της ομάδας!!!

Βλέποντας τα υπόλοιπα group, ειλικρινά δεν μπορώ να πω πως θα ήθελα να ήμασταν σε κάποιο άλλο, πέρα από αυτό του Ολυμπιακού, που δυστυχώς δεν γινόταν να είμαστε. 

To πρόγραμμα του ομίλου:

1η αγωνιστική (15/09/2016)
Παναθηναϊκός-Άγιαξ

2η αγωνιστική (29/09/2016)
Θέλτα Βίγκο-Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική (20/10/2016)
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική (03/11/2016)
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης

5η αγωνιστική (24/11/2016)
Άγιαξ-Παναθηναϊκός

6η αγωνιστική (08/12/2016)
Παναθηναϊκός-Θέλτα Βίγκο


Διαβάζω από διάφορους πως είναι δύσκολος ο όμιλος και εκτός ότι αναρωτιέμαι ποιος όμιλος θα ήταν πιο βατός από αυτόν, σκέφτομαι πως δεν έχουν υπόψη τους παλαιότερες κληρώσεις και κατορθώματα του Panathinaikos!!!

Εκτός πια αν έχει κατέβει τόσο πολύ ο πήχης, οπότε για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης κατά αυτούς, θα έπρεπε να κάνει μια εξαίρεση η UEFA και να μας κληρώσει, αποκλειστικά με ομάδες του 4ου group..... 

Κύριοι, από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα..... και αν θέλουμε να λεγόμαστε Panathinaikos περνάμε από αυτόν τον όμιλο έστω και ως δεύτεροι. Τελείωσαν τα παιχνίδια με Σκανδιναβικά χωριά και όλοι και όλα θα κριθούν στα παιχνίδια του ομίλου. Προπονητής,παίκτες και οικονομική υπέρβαση στο budget.  

Το σίγουρο είναι πως με εμφανίσεις σαν την χτεσινή του πρώτου ημιχρόνου, δεν θα έχουμε καμιά τύχη. Άλλο είναι να παίζεις αμυντικά και να έχεις το μυαλό σου να κλέψεις το ματς σε μια δημιουργική αντεπίθεση, να κρατάς την μπάλα έστω και κάτω από το κέντρο να ροκανίσεις τον χρόνο.......... και άλλο να διώχνεις με πανικό, να μην αλλάζεις δεύτερη πάσα επί 45 λεπτά, παίζοντας παθητική άμυνα, περιμένοντας στωικά πότε θα συμβεί το μοιραίο.  

Σύστημα με τρία στόπερ, τρία αμυντικά χαφ, δύο ακραία μπακ που δεν περνάνε το κέντρο και δύο επιθετικούς εκ των οποίων ο ένας ο Ιμπάρμπο.... ΔΕΝ πρέπει να ξαναδούμε. Καταλαβαίνω το άγχος της επίτευξης του στόχου της εισόδου στους ομίλους..... αλλά αν πραγματικά θέλουμε να ξαναγίνουμε Panathinaikos...... τέλος το αντιποδόσφαιρο!!!

Από εδώ και πέρα θα δούμε αν θα δικαιωθεί η αρνητική άποψη που είχαν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ (εκτός του Γιάννη Αλαφούζου που αρέσκεται να στηρίζει μέχρι τέλους τις επιλογές του) για τον Στραματσόνι μέχρι και τον Ιούλη ή η θετική άποψη που δημιουργήθηκε σε άλλους κατ ανάγκη αφού τον διατήρησε στο πάγκο ο Αλαφούζους και σε άλλους λόγω των καλών αποτελεσμάτων με ΑΙΚ και Μπρόντμπι. Όπως έγραψα και προ ημερών, στους ομίλους ξυρίζουν τον Ιταλό. Μακάρι να περάσει το τεστ με άριστα. 

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Αντρέα Στραματσόνι, μετά την κλήρωση του Παναθηναϊκού στον 7ο όμιλο του Europa League, στον οποίο οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν Αγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για τον όμιλο: «Δεν είναι εύκολος ο όμιλος, αλλά είναι ένας όμιλος με ισορροπία. Κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά όπως είπα υπάρχει ισορροπία. Μπορείς να κερδίσεις κάθε ομάδα και μπορείς να χάσεις από κάθε ομάδα. Είμαστε Παναθηναϊκός και θα αντιμετωπίσουμε κάθε ομάδα». 

Για τη Θέλτα: «Εκανε μια σούπερ σεζόν στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς, ήταν στο τρίτο γκρουπ, αλλά οκ υπάρχουν και άλλες τρεις καλές ομάδες καλές. Αλλά έχουμε και εμείς καλή ομάδα. Οπότε δεν πρέπει μόνο εμείς να ανησυχούμε. Πρέπει να ανησυχούν και οι άλλοι». 

Για το αν τον ανησυχεί ή όχι η ισορροπία στον όμιλο: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πρόγραμμα. Από εκεί αι πέρα και ο Αγιαξ και η Θέλτα και η Σταντάρ είναι καλές ομάδες. Εμείς δεν χρειάζεται να λέμε πολλά τώρα. Θα τα δούμε στη συνέχεια».

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στους προηγούμενους γύρους:

ΑΓΙΑΞ: Την περσινή σεζόν έχασε το πρωτάθλημα της Ολλανδίας στο νήμα από την Αϊντχόφεν, και κλήθηκε να παίξει προκριματικά για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για στους ομίλους του Champions League. Εκεί, στον 3ο προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με τον οποίο έφερε 1-1 στο Άμστερνταμ και στη ρεβάνς επικράτησε με 1-2 στην Τούμπα.

Στα playoffs, όμως, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ροστόφ στην έδρα του και την Τετάρτη συνετρίβη με 4-1 από την ρωσική ομάδα, καταλήγοντας, έτσι, στους ομίλους του Europa League.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ως κυπελλούχος Βελγίου, η Σταντάρ Λιέγης πέρασε απευθείας στους ομίλους του Europa League, όπου επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους. Έχασε το βελγικό σούπερ καπ από την Μπριζ (2-1), ενώ μετά από 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας, έχοντας μόνο μία νίκη, δύο ισοπαλίες και άλλη μία ήττα.

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τη Σταντάρ, το 2010 στους «16» του Europa League όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες (1-3, 1-0) και στον τρίτο προκριματικό του Champions League πέρσι, όταν παρά το 0-0 στο Βέλγιο έχασε 2-1 στη Λεωφόρο και αποκλείστηκε. 

ΘΕΛΤΑ: Μπήκε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League. Μετά από δώδεκα χρόνια, η ομάδα του Βίγο θα πρέπει να συνδυάσει εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. καθώς θα πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να σταθεί ψηλά και στην Ισπανία, όπως έκανε τις δύο τελευταίες σεζόν.  Η προϊστορία, βέβαια, είναι εναντίον της καθώς το 2004 που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία! 

Έχασε τον Νολίτο, ο οποίος συνεχίζει στη Μάντσεστερ Σίτι, και είναι πρόκληση να τα καταφέρει χωρίς αυτόν. Θα μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν οι Άλβαρο Λέμος και Χοσέ Ναράνχο, οι οποίοι προέρχονται από την δεύτερη κατηγορία; Αποκτήθηκαν, επίσης, ο διεθνής Δανός εξτρέμ Σίστο και ο Αργεντινός Ρονκάλια. Ο Χιλιανός Ορεγιάνα έκανε φανταστική σεζόν πέρυσι, κατέκτησε με την εθνική ομάδα της πατρίδας του το Κόπα Αμέρικα και επέστρεψε ορεξάτος στην Ισπανία. 

Στο φετινό πρωτάθλημα έχει δώσει ένα παιχνίδι και ηττήθηκε με 1-0 από τη νεοφώτιστη Λεγανιές. 

Αλέξανδρος


 
Top