Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το ζήτημα ανέγερσης γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί είχα εκδηλώσει τεκμηριωμένα τις επιφυλάξεις μου και σας είχα προειδοποιήσει να κρατάτε μικρό καλάθι, γιατί κατά 99%  οι Μπαλτακομιχαλαριάδες σας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, με την σύμφωνη γνώμη και βοήθεια της κυβέρνησης. 

Από εχτές που υπογράφηκε το περιβόητο MoU δεν έχω καμιά επιφύλαξη. Είμαι σίγουρος πως ο "περαστικός" Μπαλτάκος (Πρόεδρος 9 μηνών), ενεπλάκη στον Α.Ο. με μοναδικό σκοπό να ματαιώσει τις όποιες συμφωνίες και ενέργειες είχαν γίνει από ΠΑΕ, ΚΑΕ, & ΑΟ για ΟΑΚΑ, να βγάλει από το μυαλό των ρομαντικών το "Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο" και να ευεργετήσει Τράπεζες, Δήμο και Πολιτεία, αποδεσμεύοντας τους από όσα ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πράξουν σύμφωνα με το project της Διπλής Ανάπλασης (Βοτανικό). 

Την ώρα που ο Δημήτρης Μπαλτάκος ένιωθε υπερηφάνεια επειδή δήθεν έπραξε όσα υποσχέθηκε και θα μπορούσε να κοιτάζει τους Παναθηναϊκούς στα μάτια, στα social media γινόταν πάρτι ρόμπας με το MoU συναντίληψης και συνεργασίας, που θα εξέταζε την πρόταση του Παναθηναϊκού.

“Στο πλαίσιο αυτό (σ.σ. η κυβέρνηση) θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή του Γουδή...”.

Πριν κοπάσει αυτό το μεταμεσονύχτιο πάρτι ρόμπας, είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι απέναντι στον Σύλλογο και όσους θα παρευρεθούν στην σημερινή ΓΣ να ακούσουν τα παραμύθια των Μπαλτακομιχαλαριάδων, να ξεκινήσουμε άλλο πρωί-πρωί, αφού η δικαιολογία τους για το "εξετάσει" και όχι "κατασκευάσει",  που κοινοποιήθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω της Live Sport, το επιβάλλει. 

Επίτηδες χρησιμοποιήθηκε η λέξη "εξετάσει" μας ενημέρωσαν οι ΑΡΔ -που δεν έχουν ίχνος τσίπας και έχουν μετατραπεί σε άτυπα γραφεία τύπου του κάθε παράγοντα- προκειμένου να αποφευχθούν προσφυγές.....λες και με τα χιλιάδες δημοσιεύματα για κατασκευή γηπέδου στο Γουδί εδώ και 3 μήνες, με τα ίδια αυτά κατάπτυστα κείμενα διευκρίνισης, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να καταθέσει κάποιος προσφυγή.

Σε Μεσίτη πας για να σου βρει σπίτι να νοικιάσεις και του δηλώνεις πως θέλεις να έχει τόσα δωμάτια, να έχει ή μη γκαράζ, να έχει ή μη αποθήκη, να είναι κοντά ή μη σε σχολείο και δεκάδες άλλα ζητούμενα... Ο Μπαλτάκος υπόγραψε MoU που "δεσμεύει" τις επόμενες διοικήσεις του Α.Ο. για γήπεδο φάντασμα.... ούτε πόσων θέσεων θα είναι είπε, ούτε αν θα έχει εμπορικούς χώρους, ούτε τι εγκαταστάσεις για μπάσκετ, βόλει και λοιπά αθλήματα...Η επιτομή ΤΗΣ ΠΑΠΑΤΖΑΣ!!!

Λες και όλο αυτό το διάστημα που έχει εκδηλωθεί η "πρόθεση" της κυβέρνησης να εξετάσει την προοπτική ανέγερσης γηπέδου στο Γουδί, δεν έχουν βγει 10 περιβαντολλόγοι, 20 μηχανικοί, 30 εκπολιτιστικοί-εξωραϊστικοί Σύλλογοι, 40 Αντιδήμαρχοι και 200 Δημοτικοί σύμβουλοι των γύρω περιοχών, να δηλώσουν την αντίθεσή τους, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνουν τα πάντα να μην γίνει το πάρκο που τους έχουν τάξει από το 1985, γήπεδο!!!

Όλοι αυτοί που λέτε φίλοι Παναθηναϊκοί, ξαφνικά "εξουδετερώθηκαν" από το νομικό τέχνασμα Φαμέλου-Μπαλτάκου (ο Ψευτοθόδωρος το σκέφτηκε?). Τραβάνε τα μαλλιά τους οι άνθρωποι με την εξυπνάδα των Φάμελου-Μπαλτάκου, αφού πλέον δεν έχουν κανέναν τρόπο να αντιδράσουν..... θα κοιμηθούν κάποιο βράδυ και το πρωί θα ξυπνήσουν με γήπεδο απέναντί τους!!!

Ενώ παράλληλα οι Τζίγγερ-Θανάσης Γιαννακόπουλος-Σουφλιάς ξεχέζουν από το πρωί στα τηλέφωνα τους νομικούς τους συμβούλους, που το 2006 δεν τους πρότειναν αυτό το νομικό τέχνασμα να έχουν αποφύγει τις προσφυγές. Καταλαβαίνετε για πόσο μαλάκες μας έχουν, όταν μας πασάρουν τέτοιες κλαπαρχιδιές? 

Οι άνθρωποι που δεν έχουν τη δύναμη να πάρουν έναν τίτλο σε ομαδικό άθλημα ή έστω να το διεκδικήσουν στους τελικούς, που αδυνατούν να στείλουν τις ομάδες μας να παίξουν στην Ευρώπη, που έχουν αφήσει απλήρωτους 10 μήνες υπαλλήλους και αθλητές των 800 ευρώ,  που δεν βρίσκουν 15 πρόθυμα τακτικά μέλη να διοικήσουν, μας ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ πως θα φτιάξουν γήπεδο στο Γουδί, μετά από αυτό το κωλόχαρτο που ονόμασαν μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, που υπέγραψαν με τους μεγαλύτερους ψεύτες που πέρασαν ποτέ από τα έδρανα της Βουλής!!!


Οι Μπαλτακομιχαλαριάδες, που ΔΕΝ κατάφεραν να κάνουν γήπεδα τένις το πάρκο skate board που βρίσκεται δίπλα στη Λεωφόρο παρά την παραχώρηση από τον Δήμο, που ΔΕΝ υλοποίησαν σε συνεργασία με τον Αλαφούζο την κατασκευή 2 πυργίσκων στη Λεωφόρο, που ΔΕΝ έπεισαν έναν έστω έναν οικονομικά επιφανή Παναθηναϊκό να έρθει δίπλα τους να βοηθήσει, ΕΓΙΝΑΝ ξαφνικά συνομιλητές της κυβέρνησης και θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν ισχυροί οικονομικής παράγοντες της Χώρας που ηγήθηκαν του Παναθηναϊκού. 

Όλο αυτό το διάστημα, επειδή θεώρησα δεδομένη την αρνητική εξέλιξη του παραμυθιού των Μπαλτακομιχαλαριάδων, δεν κάναμε καθόλου συζήτηση πως ακριβώς θα ήταν ένα γήπεδο στο Γουδί αν τελικά το παραμύθι έβγαινε αληθινό. Θα σας παραθέσω 2-3 πράγματα, έτσι απλά για να καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας.

Δεν θα σταθώ στο θέμα χωρητικότητας, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άνω των 30.000 θέσεων, ενώ στην περιοχή Βοτανικού μπορούμε να κάνουμε γήπεδο μέχρι και 50.000 θέσεων, αλλά σε όλα τα περιφερειακά που καθιστούν μια ΠΑΕ και έναν ΑΟ οικονομικά εύρωστο.

Στο Γουδί και σύμφωνα με τις μελέτες που είχαν γίνει το 2004, το γήπεδο ως χώρους εκμετάλλευσης μπορεί να έχει ένα εστιατόριο, μια καφετέρια και μια μπουτίκ, αφού οι εγκαταστάσεις των υπολοίπων τμημάτων του Α.Ο, θα διαμορφωθούν εσωτερικά του γηπέδου ποδοσφαίρου. Μιλάμε δηλαδή για μια νεότερη Λεωφόρο, με αυξημένα κατά λίγες χιλιάδες τα έσοδα, τα οποία όμως θα πηγαίνουν συνολικά στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και στο προσωπικό και όχι στην ενίσχυση των τμημάτων.


Στο Βοτανικό και σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που έχει ήδη εκδοθεί και μπορούν να πάνε αύριο οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού να κατασκευάσουν γήπεδο, μετά το Νόμο Μπιρμπίλη η ΠΑΕ από εμπορικές χρήσεις 9.200 τ.μ. θα πάρει χρήση 8.200 τ.μ. (τα 3000 τμ έτοιμα μέσα στο εμπορικό του Βωβού και τα άλλα 5200 στον σκελετό του γηπέδου χωρίς αύξηση του κόστους) αλλά με την ωφέλεια της μη κατασκευής ξεχωριστού μικρού εμπορικού για την ΠΑΕ, θα γλιτώσει το κόστος κατασκευής που θα κυμαινόταν από 6-8.000.000 ευρώ.

Αυτά τα 3000 τμ. που θα πάρει στο εμπορικό του Βωβού, μάλιστα για να μην έχει καμία απευθείας συναλλαγή, ούτε υποχρέωση με τον ιδιώτη, τα αποκτά ο Δήμος και τα δίνει για εκμετάλλευση στην ΠΑΕ. Η μείωση των υπόγειων θέσεων πάρκινγκ του γηπέδου στο μισό από το νόμο Μπιρμπίλη, εξασφαλίζει στην ΠΑΕ μικρότερο κόστος εκατομμυρίων ευρώ και σε αυτό τον τομέα, ενώ η συμφωνία να κατασκευάσει ο Βωβός, μέσω του δήμου και αυτό για να μην υπάρξει συναλλαγή, ούτε με τον Ερασιτέχνη, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΑΟ, γλιτώνει την ΠΑΕ από ένα κόστος περίπου 8.000.000 ευρώ που θα ξόδευε για να κτίσει το κέλυφος αυτών των εγκαταστάσεων, βάσει την πρώτης συμφωνίας και σύμβασης η οποία έχει καταγγελθεί.

Εκεί εκτός του ότι ο Ερασιτέχνης παίρνει έτοιμες τις εγκαταστάσεις του στον Βοτανικό από τον Δήμο,  έχει να λαμβάνειν και βάσει της προηγούμενης συμφωνίας (αν μείνει ως έχει) 600.000 ευρώ τον χρόνο κατ' ελάχιστον σαν πάγια αποζημίωση.

Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος στις δύο υποθέσεις; 

Ο ίδιος άνθρωπος που ήταν πίσω από την κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» και την περίφημη επιστολή των 130 πολιτών που φρέναραν για οικολογικούς λόγους την υπόθεση διπλής ανάπλασης και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού (που πια χωρίς καμία οικολογική ανησυχία, αποφασίζει να στοιβάξει τους πρόσφυγες σε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης), είναι ο ίδιος που τάζει χωρίς να ντρέπεται γήπεδο στο Γουδί. Το όνομα αυτού; Αλέξης Τσίπρας! Ένας Παναθηναϊκός από τα γεννοφάσκια του...

Την ίδια ώρα που στον Α.Ο. πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αιτήθηκε στην Πολιτεία την διαχείριση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, με σκοπό να το μετατρέψει σε έναν πράσινο Παράδεισο για την νεολαία. Πέραν της αναβαθμίσεως της κεντρικής σάλας, το πλάνο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητηρίου και γυμναστηρίου για την ομάδα, την ανακατασκευή των βοηθητικών γηπέδων για την ανάπτυξη των Ακαδημιών καθώς και τη δημιουργία Μουσείου, συνεδριακού κέντρου, καταστημάτων καθώς και χώρων εστίασης.

Αυτή η αίτηση, δικαιολογεί και την προ ημερών του ανάρτηση στο instagram......


...μιας και όταν θα τελειώσουν τα έργα στο ΟΑΚΑ και δίπλα από τα σύγχρονα γήπεδα που θα προπονούνται τα παιδιά των Ακαδημιών από αθλητές που λάτρεψαν και έχουν ως πρότυπα, θα υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια, παιδότοποι...... ο Τάφος του Ινδού θα έχει αυτή την εικόνα, στερώντας από την διοίκηση του Α.Ο. ένα αξιόλογο έσοδο. 

Κλείνοντας ας μου απαντήσει ο κύριος Μπαλτάκος (μέσω των φίλων του δημοσιογράφων βέβαια) σε αυτό το MoU που υπέγραψε, υπάρχει έστω μία ημερομηνία που να δεσμεύει την κυβέρνηση σχετικά με το πότε θα "εξετάσει" την πρότασή του? Γιατί δεν βλέπω καμιά ημερομηνία, ούτε καν πότε θα αρχίσει να εκπονείτε το σχέδιο....

Επίσης ας μου απαντήσει, αν μετά από αυτό το αστείο μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, υποχρεούται να κάνει κάτι ο Παναθηναϊκός? Π.χ.  να παραιτηθεί από κάθε άλλο project και συγκεκριμένα αυτό του Βοτανικού? Θα περιμένω διευκρινιστικό άρθρο από τους "συντρόφους" σας στο αρδνα.  

Αλέξανδρος



 
Top