Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, τελικά όντως είχε δίκιο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς "Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι αρκετά έξυπνοι και καταλαβαίνουν τα πάντα".... το απέδειξαν σήμερα στην "συζήτηση" που έγινε στο "Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος", μιας και Γ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας. 

Αν και όλα έδειχναν πως θα υπήρχε απαρτία, μιας και ο κόσμος ήταν αρκετός στη Λεωφόρο και πολλοί από αυτούς έσπευσαν τελευταία στιγμή να πληρώσουν όσες συνδρομές είχαν αμελήσει προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν συγκεντρώθηκε ο μαγικός αριθμός 178 (355 είναι τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη), έτσι αποφασίστηκε να γίνει μια "συζήτηση" για το μνημόνιο που υπέγραψε εχτές ο παραιτηθείς Πρόεδρος Δημήτρης Μπαλτάκος. 

Οι "παραιτημένοι" Μπαλτάκος και Μιχαλαριάς, κάθισαν στο πάνελ που είχε στηθεί στο "Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος", έχοντας την εντύπωση πως θα δώσουν Show και από κάτω κάποιοι Ιθαγενείς θα αρχίζουν να τους χειροκροτούν και τελικώς βρέθηκαν απέναντι σε έναν κόσμο που απαιτούσε σοβαρές απαντήσεις...... και αφού δεν μπορούσαν να τις δώσουν, άρχισαν τα ανέκδοτα, όπως πως ο Μιχαλαριάς έχει βάλει 40.00 ευρώ στον Όμιλο. 

Από όσα ειπώθηκαν, έχω κρατήσει κάποια τα οποία δεν γίνεται να μην σχολιάσω, όχι γιατί θα σκάσω (τους έχω πει τόσες αλήθειες αυτές τις ημέρες, που μπορώ να μην ξαναγράψω για 2 μήνες), αλλά γιατί αναδεικνύουν την ανικανότητα, τις ψευτιές και τις ύποπτες μεθοδεύσεις της απερχόμενης διοίκησης. 

Ο κύριος Μπαλτάκος ερωτήθηκε: Υπογράψατε ένα σύμφωνο, ένα μνημόνιο, ένα παραμύθι, κάτι υπογράψατε. Δεν έχουμε σαφή αντίληψη για το τι είναι αυτό, αλλά καλό θα ήταν την προηγούμενη μέρα να είχε ψηφιστεί η αλλαγή του ρυθμιστικού σχεδίου όσον αφορά στο Γουδή.  Στο παρελθόν ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πει ναι στον Βοτανικό γιατί στο Γουδί είναι αδύνατον. 

Και απάντησε: Αν δεν ψηφίσει η Γενική Συνέλευση δεν έχει καμία σημασία η συμφωνία.. Δεν έχω δεσμεύσει εγώ τον Παναθηναϊκό για το θέμα του γηπέδου. Είναι στην κρίση των μελών του Ερασιτέχνη. Το ρυθμιστικό σχέδιο είναι ένα νομικό κείμενο που επικυρώνεται με νόμο, ωστόσο δεν αφορά τι κάνει ο Παναθηναϊκός με την Κυβέρνηση. Η συμφωνία που υπογράψαμε δίνει τον οδικό χάρτη μέχρι τη συμφωνία. Δεν θεωρώ ότι το πρότζεκτ είναι επιβλαβές. Δεν γίνεται να εμφανιστεί το σχέδιο αυτό με το παρόν ρυθμιστικό πλαίσιο. Αν αλλάξει ο νόμος ενδεχομένως να μπορεί να χτιστεί γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Ανάλυση: Το μέλος πολύ σωστά επισημαίνει πως αυτό που υπόγραψε ο κύριος Μπαλτάκος είναι παραμύθι και το στηρίζει βάσιμα στα ιστορικά γεγονότα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν σύσσωμος ο Παναθηναϊκός είχε διεκδικήσει έκταση ανέγερσης του γηπέδου του στο Γουδί, και δεν του δόθηκε με συνέπεια να καταλήξουμε στον Βοτανικό. 

Η απάντηση του κυρίου Μπαλτάκου επιβεβαιώνει όσα λέω για το MoU από εχτές που υπογράφτηκε. Πως είναι ένα κωλόχαρτο και δεν δεσμεύει κανέναν. Είναι απλά ένας οδικός χάρτης όπως το βάφτισε, του στυλ "Εμείς ως κυβέρνηση, σκεφτόμαστε να εκπονήσουμε ένα νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, στο οποίο  θα συνεχίζει να υπάρχει η κατεδάφιση της Λεωφόρου και αν συμφωνείτε αντί να σας δώσουμε την έκταση στο Βοτανικό (που έχετε έτοιμη οικοδομική άδεια), να σας δώσουμε μια μικρότερη στο Γουδί και αν και εφόσον είναι εφικτό, μετά από ταλαιπωρία χρόνων, μετακομίζετε". 

Αυτό υπόγραψε εχτές ο Μπαλτάκος και ήθελε να το παρουσιάσει ως ιστορικό γεγονός. Ένα project που δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ, σε κανένα σχέδιο, σε κανέναν νόμο και μάλιστα λέει ο ίδιος, πως ακόμα και αν δημιουργηθεί το σχέδιο, ακόμα και αν αλλάξει ο νόμος δεν είναι σίγουρο πως μπορεί να γίνει γήπεδο, "ενδεχομένως" λέει. 

Ο κύριος Μπαλτάκος ερωτήθηκε: Ουσία θα είχε η κουβέντα αν έλεγε ο Τσίπρας ότι ψηφίζει όλους τους νόμους, αλλάζει τα ρυθμιστικά και έδινε μια οικοδομική άδεια. Η κουβέντα που γίνεται δεν έχει καμία ουσία και αντικείμενο. Συνεχίζεται ένα γαϊτανάκι χωρίς αποτέλεσμα. Αύριο μπορεί να έρθει ένας στην ΠΑΕ και να αγοράσει την ΠΑΕ και να πει ότι θέλει να φτιάξει τη διπλή ανάπλαση. Και να του πει τότε η Κυβέρνηση ότι έχει έτοιμο το σχέδιο για το γήπεδο στο Γουδή. Αυτή τη στιγμή δεν προσφέρεται τίποτα σε κανέναν. Όταν η Κυβέρνηση μας τα φέρει όλα έτοιμα θα έχει νόημα η συζήτηση.  

Και απάντησε: Οι επόμενοι άνθρωποι που θα αναλάβουν τον σύλλογο θα προσέλθουν στις επιτροπές που ήδη υπάρχουν για να είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Είναι θλιβερό να πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να κάνουμε γήπεδο στο Γουδή.

Ανάλυση: Το μέλος του κάνει μια έξυπνη ερώτηση. Πως ρε φίλε εσύ που φεύγεις και κατά δήλωσή σου δεν θα είσαι καν υποψήφιος, παίρνεις μια απόφαση και υπογράφεις μια συμφωνία παραμονή της παραίτησής σου? Του επισημαίνει επίσης, πως το θέμα του γηπέδου, δεν μπορεί να το ορίσει αποκλειστικά η διοίκηση του ΑΟ, γιατί αν δεν το χρησιμοποιεί η ΠΑΕ, το καλύτερο γήπεδο στον κόσμο να είναι, στην καλύτερη περιοχή, δεν θα έχει να πληρώσει ο ΑΟ ούτε το ρεύμα του. 

Και με περίσσιο θράσος ο κύριος Μπαλτάκος, που εκπροσωπεί τους 70 που τον ψήφισαν (ούτε έναν παραπάνω), θεωρεί πως η όποια επόμενη διοίκηση, πρέπει να συμμετάσχει στις επικοινωνιακές επιτροπές του Τσίπρα και πως είναι θλίψη ο κόσμος που επί 4 χρόνια έχει δεχτεί την απίστευτη πλύση εγκεφάλου για γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο, να μην θέλει γήπεδο στο Γουδί. Που στην τελική ΟΥΔΕΙΣ εξέφρασε πως δεν θέλει, αλλά την επιφύλαξή του ή την βεβαιότητά του, πως στο Γουδί γήπεδο δεν γίνεται, γιατί αν γινόταν θα το είχε κάνει ο Καπετάνιος, με τον Παύλο και τον Θανάση..... που είχαν ένα επώνυμο με κύρος, που δεν έγιναν γνωστοί επειδή πλακώθηκαν με την Χ.Α. 

Ένα μέλος επισημαίνει: Το θέμα του Ερασιτέχνη είναι πιο επίκαιρο από το γηπεδικό. 

Και απάντησε στην επισήμανση ο κύριος Μπαλτάκος: Εμείς δεν έχουμε χρήματα. Εμείς φεύγουμε για να αναλάβει όποιος άλλος θέλει. Πρέπει να απολογηθούμε επειδή δεν έχουμε χρήματα; Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε καθόλου λεφτά. Αν δεν υπάρξει ένας άνθρωπος που θα βάλει ένα σοβαρό ποσό, δεν μπορείς να ξεπληρώσεις τα χρέη και ούτε φυσικά να πρωταγωνιστήσεις.

Ανάλυση: Το μέλος του λέει όσο πιο ευγενικά μπορεί, "ψωμί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη". Ο Ερασιτέχνης μες στα χρέη, τα τμήματα σε ρόλο κομπάρσου, οι απέναντι να μας χλευάζουν, να μην υπάρχει ούτε ένας να θέλει να βγει μπροστά να διοικήσει μετά και την απόσυρση Γιαννακόπουλου και εσείς ασχολείστε με το γηπεδικό, χωρίς να υπάρχει σχέδιο, χωρίς νόμο, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς τίποτα..... 

Και απαντά εκτός τόπου και χρόνου ο κύριος Μπαλτάκος πως δεν θα απολογηθεί που δεν έχει λεφτά. Και τι σκατά ήρθε να κάνει στον Ερασιτέχνη? Να μας χαρίσει την πολυετή εμπειρία του στην διοίκηση σωματείων? Και αφού δεν έχει λεφτά, γιατί δεν άφησε αυτόν που έχει, να αποφασίσει αν θα υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με την κυβέρνηση? Αυτός δεν ήταν ο λόγος που αποσύρθηκε ο Γιαννακόπουλος? 

Είπε επίσης πως αν δεν υπάρξει ένας άνθρωπος που θα βάλει ένα σοβαρό ποσό, δεν μπορείς να ξεπληρώσεις τα χρέη και ούτε φυσικά να πρωταγωνιστήσεις. Και τι αρχίδια μας έλεγε ο Μιχαλαριάς πριν 4 χρόνια πως θα ξεχρεώσει, και τι αρχίδια μας είπες και αυτός πριν μια βδομάδα, πως τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ θα τα ξεχρεώσει σε 2 χρόνια? Θα του έπεφτε το τζόκερ?

Ακολούθησε μια συζήτηση, για το καταστατικό που έχει γίνει μπακαλόχαρτο.... Αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο σωματείο. Δηλαδή να ορίζεις εκλογές το Σάββατο και να μην έχεις ζητήσει από τους υποψήφιους να έχουν δηλώσει υποψηφιότητα 2-3-5 ημέρες πριν. Να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις που να παρευρίσκονται και μη μέλη. Να έχει παραιτηθεί ο άλλος μια εβδομάδα πριν και παραμονή των εκλογών να πηγαίνει να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας....Αυτά ούτε σε εκπολιτιστικό σύλλογο στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας. 

Ο σύνδεσμος Γκύζη προτείνει: Να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία να έρθει σε επαφή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και να συζητήσεις τις προϋποθέσεις, που θα τον κάνουν να ανακαλέσει την απόσυρσή του, ώστε να υπάρχει επόμενη ημέρα για τον όμιλο. 

Ο Μπαλτάκος απαντά: Πως αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Τέλος μετά από την κατακραυγή του κόσμου και αφού κατέφυγε σε κακόγουστα αστεία λόγω αμηχανίας. 

Ανάλυση: Τα παιδιά από το Γκύζη αντιλαμβανόμενα πως η προσωπική διαμάχη των δύο (Μπαλτάκου-Γιαννακόπουλου) αποβαίνει ζημιογόνα για τον όμιλο, προτείνουν να μεσολαβήσουν. Ο Μπαλτάκος, θέλοντας αυτός να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή της επόμενης ημέρας, κάνοντας μια ντρίμπλα που θα την ζήλευε και ο Σανμαρτεάν. αρχικώς δεν συναινεί. Στη συνέχεια όμως είναι αδύνατον να αποθαρρύνει οπαδούς του Συλλόγου να αναλάβουν την πρωτοβουλία να συναντηθούν με τον Γιαννακόπουλο και να του εκφράσουν την επιθυμία τους να αναλάβει την διοίκηση, ξεκαθαρίζοντάς του πως δεν υπάρχει Μπαλτάκος από σήμερα και έτσι συμφωνεί. 

Η ερώτηση της ημέρας από μέλος: Το ότι ένα τσούρμο πολιτικοί μετά από 20 χρόνια ξαναθυμήθηκαν το Γουδή μου μοιάζει ύποπτο.  Μήπως προχωρά στον Βοτανικό άλλο έργο και θέλουν να είμαστε απ 'έξω;»

Η απάντηση του αιώνα από τον Μπαλτάκο: Το κατά πόσο είναι ύποπτο ή όχι δεν θα το σχολιάσω. Ο καθένας έχει τη δική του πολιτική άποψη. Είτε είναι είτε δεν είναι ύποπτο, Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ασχολείται με αυτό. Ας υποθέσουμε ότι σε έξι μήνες φανεί ότι αυτό ήταν μία μαλακία. Από τη στιγμή που δεν το γνωρίζουμε αν είναι ύποπτο και που μας δίνεται μία ευκαιρία, να μην το ακολουθήσουμε; Εγώ δεν είπα ότι ορκίζομαι θα γίνει γήπεδο στο Γουδή.

Ανάλυση: Το μέλος εξέφρασε τη σκέψη που έχουμε όλοι μας, εκτός από κάποια κομματόσκυλα (όλων των αποχρώσεων) που ότι και αν προτείνει το κόμμα τους είναι αθώο και ειλικρινές. Η απάντηση του Μπαλτάκου που έχει γαλουχηθεί δίπλα σε έναν πολιτικό, είναι ότι πιο ανεύθυνο έχω ακούσει ποτέ. Αν είναι μαλακία όλο αυτό και τι έγινε? Σαν τις αυταπάτες που είχε η σημερινή κυβέρνηση, που μας γύρισαν 2 χρόνια πίσω και μας χρέωσαν 100 δις. 

Αν είναι μαλακία αγόρι μου, που εδώ δεν τζογάρεις το σπίτι σου, αλλά το μέλλον του Παναθηναϊκού και σε 6 μήνες σε έχουν πείσει να καταγγείλεις τη σύμβαση της Διπλής Ανάπλασης, γιατί όπως είπες αν έρθεις ένας και βάλει 100 εκατομμύρια και φτιάξει γήπεδο, θα πρέπει να πάμε εκεί (Κακό που θα μας βρει ε? Να μας δώσουν γήπεδο, εγκαταστάσεις για τον ΑΟ, εμπορικούς χώρους προς εκμετάλλευση), αν δεν γίνει μετά η μαλακία που σου έταξαν, ο Παναθηναϊκός θα έχει να επιλέξει μεταξύ της απαρχαιωμένης Λεωφόρου των 15.000 θέσεων και του ενοικιαστή στο ΟΑΚΑ. 

Έχοντας χαρίσει μάλιστα στις Τράπεζες τα χρήματα που χρειάζονται για να φτιάξουν ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ τις εγκαταστάσεις του ΑΟ και στον Δήμο την αποζημίωση που οφείλει να μας δώσει λόγω αθέτησης της συμφωνίας. Δηλαδή από μια ΜΑΛΑΚΙΑ κέρδος κοντά στα 30 εκατομμύρια για Τράπεζες και Δήμο και επαίτης και τσιγγάνος ο Παναθηναϊκός!!! 

Ωραίος είσαι, δεν σε ανανεώνουμε άλλη μια διετία, να ολοκληρώσεις την καταστροφή? Και καταλήγεις μάλιστα, πως δεν παίρνεις και όρκο πως θα γίνει το γήπεδο στο Γουδί. Μα πως να πάρεις όρκο, αφού ξέρεις πως είναι το ΠΑΡΑΜΥΘΙ του αιώνα, όσο αμετροεπής και αν είσαι, καταλαβαίνεις πως αφού δεν το έκαναν Βαρδινογιάννηδες-Γιαννακόπουλοι με κυβερνήσεις που είχαν 45%, δεν γίνεται να το κάνεις εσύ, με μια κυβέρνηση που σε ένα χρόνο παίζει να μην είναι καν αξιωματική αντιπολίτευση!!! 

Τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν και είχαν αναφορά σε χαρτζιλίκια και πολιτικούς λόγους, δεν έχει σημασία να τα αναφέρω, φαντάζομαι όλοι τα έχετε διαβάσει.....ΟΦΕΙΛΩ όμως να πω (για άλλη μια φορά) πως υπάρχουν και ηθικά στοιχεία (τουλάχιστον σε ότι αφορά τα οικονομικά) στην κοινωνία των οργανωμένων οπαδών.....και αυτοί είναι που πρέπει να αναλάβουν να κάνουν την αυτοκάθαρση της 13, έτσι ώστε να ξανακερδίσει τον σεβασμό όλων..... γιατί δυστυχώς τον έχει χάσει εδώ και χρόνια. 

Να αφήσουν τις καρέκλες, τα πολλά πάρε-δώσε (ακόμα και τα αθώα) με τους παράγοντες, να κάνουν μια νέα αρχή ενότητας αγκαλιάζοντας όλες τις απόψεις των Παναθηναϊκών και στην κερκίδα να ξαναγράψουν ιστορία στηρίζοντας τις ομάδες μας και όχι ζημιώνοντας αυτές. 

Έχω μια ελπίδα, πως έστω και τελευταία στιγμή και μετά την στάση του κόσμου, ο Γιαννακόπουλος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του "Παναθηναϊκού" και το 0-40, θα γίνει 10-40, 20-40, 40-40 και 100-40....... Παράλληλα όμως θα πρέπει και εμείς να σταθούμε εμπράκτως δίπλα του, με την εγγραφή μας στον Ερασιτέχνη. 

ΥΓ. Αν όλα τα ανωτέρω δεν σας έχουν πείσει πως το Γουδί είναι κατά 99% μια αυταπάτη, που ο Παναθηναϊκός μόνο ζημιωμένος μπορεί να βγει, σκεφτείτε πως ο άνθρωπος που ψοφάει για λεζάντα, που ανακοίνωνε με στόμφο την απόκτηση του Απήλιον, την αγορά γραφείων στο Σύνταγμα, την νέα Λεωφόρο των 25.000 θέσεων..... δεν καταδέχτηκε να εμπλακεί στο παραμικρό, έστω για να πάρει λίγο από το χειροκρότημα που έδωσαν απλόχερα κάποιοι στον Μπαλτάκο και έτσι θα φτάσετε στο 100%.

ΥΓ1. Όσοι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια και από "τίγρεις" αποφάσισαν να το παίξουν γατάκια, θύματα και μυξοπαρθένες, να σκεφτούν πόσους κρέμασαν εδώ και 12 χρόνια αυτοί στα μανταλάκια και δεν μπορούν να πάνε καν στο γήπεδο να δουν την ομάδα τους. 

Αλέξανδρος 




 
Top