Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός με τον Ερυθρό Αστέρα για τρία δεκάλεπτα και έφτασε εύκολα στην νίκη. Ο Εξάστερος θα πρέπει να κρατήσει αλλά και να βελτιώσει πράγματα για την συνέχεια.

Επιθετικά όπως παραδέχθηκε και ο Κει Σι Ρίβερς κάνανε πράγματα που δούλεψαν σε αυτές τις λίγες προπονήσεις με τον Ισπανό προπονητή. Περισσότερη και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση με σαφές προσανατολισμό διαβάσματος των φάσεων. Πολλές φορές έπαιξαν με πλάτη στο καλάθι στο πρώτο μέρος και ο Μπουρούσης, και ο Γκίστ και ο Σίνγκλετον. Παράλληλα υπήρξαν πολλά pick and roll και screen μακριά από την μπάλα ώστε να βρεθεί το ελεύθερο σουτ.

Φυσικά η καθολική επικράτηση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από την άμυνα. Εκεί που και πάλι το ψηλό σχήμα από την θέση ‘3’ μέχρι και το ‘5’  (Νίκολς,Γκιστ και Σίνγκλετον) έκλεισε τους διαδρόμους , εξαφάνισαν το πλεονέκτημα των περιφερειακών παικτών του Αστέρα στις αλλαγές των pick and roll με τα γρήγορα πόδια που διαθέτουν και με τις γρήγορες περιστροφές δεν άφησαν ελεύθερα σουτ.

Αν κάτι πρέπει και που σίγουρα ο σχολαστικός Πασκουάλ θα δείξει στους παίκτες του στο βίντεο είναι η αγωνιστική συμπεριφορά στα 5 κυρίως πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τρία ντράϊβ από το κέντρο της ρακέτας χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ, ενώ στην επίθεση ήταν κάπως στατικός. Σίγουρα στην επίθεση το κακό mood  μπορεί να συμβεί αλλά η άμυνα επιβάλλεται να είναι σταθερά σε υψηλή ένταση μιας και αυτή κρατάει μια ομάδα όταν επιθετικά δεν τραβάει. 

Οι πράσινοι μπαίνουν σε άλλη μια δύσκολη εβδομάδα με τρία παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα αρχής γενομένης την Δευτέρα με την Κύμη για τον Ελληνικό πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μποχωρίδης πρώτα μέσα από το Ελληνικό πρωτάθλημα θα κερδίσουν χρόνο και θα μπουν και στο ροτεισον της ομάδας για την Ευρωλίγκα.

Υ.Γ.1. Ο παίκτης που φαίνεται ότι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα είναι ο Παππάς.

Υ.Γ.2. Ο Παναθηναϊκός έχει ψηλούς που μπορούν να υποστηρίξουν οποιοδήποτε τρόπο παιχνιδιού.

Υ.Γ.3. Το πιο έξυπνο που έχει κάνει ο Πασκουάλ μέχρι στιγμής στο Παναθηναϊκό είναι ότι δεν προσπάθησε να ξεριζώσει οτιδήποτε βρήκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Κράτησε το τιμ του Έλληνα τεχνικού και είδε τα καλά που είχε η ομάδα με αυτόν στον πάγκο κυρίως στην άμυνα. Ξεκίνησε να δουλεύει πράγματα στην επίθεση και με βάση την άμυνα με τις αρχές του Πεδουλάκη να πετύχει τις νίκες που χρειάζεται. Το ρόστερ σαν στυλ παιχνιδιού αρέσει πολύ στον Πασκουάλ και ένας λόγος που δέχθηκε να έρθει στον Παναθηναϊκό είναι ότι κάλλιστα θα μπορούσε να έχει επιλέξει και ο ίδιος τους περισσότερους παίκτες εξ αυτών.

Υ.Γ.4. Το ροτέισον θα μεγαλώσει στην συνέχεια.


 
Top