Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Ιωάννης Γ. Χειμωνάκος

Για την ΠΑΕ δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν μου άρεσε ποτέ το ποδόσφαιρο και ίσως να είμαι ο μοναδικός Έλληνας που δεν ξέρει να κλωτσά.

θα μιλήσω όμως για τον Ερασιτέχνη, που τον ζω ''εκ των έσω'' ως ενεργός αθλητής του ακόμα στο τμήμα σκοποβολής.

1. Ένας νεαρός 29 χρονών, ένστολος δημόσιος υπάλληλος χωρίς καμιά διοικητική εμπειρία δεν μπορεί να προσφέρει στο σύλλογο, ειδικά όταν δεν δύναται να είναι πανταχού παρών -έστω ακόμα και δια των αντιπρόσωπων του- αποφεύγοντας έτσι να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του συλλόγου.

2. Αρκετά από τα τμήματα του συλλόγου διοικούνται από άτομα που τα έχουν κάνει "μαγαζάκι" τους και κινούνται ανεξέλεγκτα, ίσως με την ανοχή της παρούσης διοικήσεως (χωρίς να καταλογίσω δόλο προς το παρόν αλλά γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση), που απέχει από την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αρνείται να δεχτεί άτομα που θα μπορούσαν να πουν πολλά και η διοίκηση να διορθώσει πολύ περισσότερα.

3. Σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, υπάρχουν άξιοι άνθρωποι είτε πρώην πρωταθλητές, είτε πρώην αθλητές, είτε άτομα που έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να προσφέρουν έργο στο σύλλογο χωρίς κανέναν μισθό, με μόνο κριτήριο την αγάπη τους προς το σύλλογο.

4. Από ότι γνωρίζω υπάρχουν προπονητές διαφόρων αθλημάτων απλήρωτοι, που έχουν μεν πενιχρούς μισθούς, άλλα απεριόριστη αγάπη για αυτό που κάνουν, οι όποιοι παρότι αντιμετωπίζονται σκαιώς από την παρούσα διοίκηση, δεν μπορούν να "επαναστατήσουν" υπό το φόβο της απομάκρυνσης, η οποία πολλές φορές έχει πραγματοποιηθεί με άνανδρο τρόπο.

5. Η οποιαδήποτε διοίκηση, εκτός από το να σκύψει επάνω από τα προβλήματα του κάθε τμήματος ξεχωριστά, θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξυγίανσης του συλλόγου, τηρώντας αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που θα θέσει από την αρχή.

6. Το Γουδί (ή Γουδή) στην περίπτωση που επιλεχθεί και κατασκευαστεί γήπεδο, δεν θα είναι μόνο το σπίτι του ποδοσφαίρου, αλλά όλων των επιμέρους τμημάτων του συλλόγου, που θα μπορούσαν να στεγαστούν στους υπόγειους χώρους του νέου γηπέδου, όπως γίνεται σήμερα στον Τάφο του Ινδού με την σκοποβολή και άλλα τμήματα ή με την συνύπαρξη στο πλάι του γηπέδου χώρων καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χειροσφαίρισης, χωρίς να χρειάζεται να ζητιανεύουν στέγη από άδω και από εκεί.

Άρα το δούλεμα της εκάστοτε κυβερνήσεως περί μετεγκατάστασης του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Η όποια πρόταση θα πρέπει να λαμβάνει μέριμνα για όλα τα τμήματα του συλλόγου και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να απαιτηθεί να σχεδιαστεί για όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Αγαπητέ Αλέξανδρε, όταν ζήτησα συνάντηση με τον νεαρό πρόεδρο για να του εκθέσω όλα τα ανωτέρω και άλλα προβλήματα του συλλόγου, πέραν της διαρροής της αιτήσεως μου σε άτομα που δεν έπρεπε να γνωρίζουν καν για αυτή τη συνάντηση, η διοίκηση του κυρίου Μπαλτάκου αρνήθηκε να με συναντήσει.

Πιστεύω ακράδαντα στην παρούσα φάση, ότι η "πρόθεση" ανέγερσης νέου γηπέδου στο Γουδί από την πλευρά της πολιτείας, είναι μια προφανής κοροϊδία απέναντι στον ιστορικό Παναθηναϊκό και η σύμπραξη της σημερινής διοίκησης του Ερασιτέχνη μαζί της, αποτελεί και αυτή μέρος της κοροϊδίας με αποδέκτες όλους τους φιλάθλους και οπαδούς του Παναθηναϊκού..

Οι εγκαταστάσεις του παναθηναϊκού στον Βοτανικό μπορεί να μας περιμένουν όπως διατείνεσαι, αλλά δυστυχώς και σε εκείνη την περίπτωση επιτήδειοι προσπάθησαν να πλουτίσουν χρησιμοποιώντας κατ' επίφαση το όνομα ''Παναθηναϊκός'', όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα κάποιοι επί μέρους γκαιμπελίσκοι, στα διάφορα τμήματα του συλλόγου.

Αν δεν μπουν ορκωτοί λογιστές να ελέγξουν τα οικονομικά του συλλόγου και να επιβάλλουν κυρώσεις όπου πρέπει ανεξάρτητα θέσεως του κομπιναδόρου και εάν δεν μπουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για να βγάλουν τους βόθρους που έχουν κατακλύσει τον παναθηναϊκό, ο παναθηναϊκός θα αυτοκαταστραφεί από άτομα που τον πνίγουν, χρησιμοποιώντας την δήθεν αγάπη τους για το σύλλογο μας, προς ίδιον όφελος.

Αυτά τα ολίγα από έμενα τον άσχετο που στα σίγουρα δεν θα με λάβει κάνεις στα σοβαρά υπ' όψιν. 


 
Top