Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αν και πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού φαίνεται πως είτε δεν νοιάζεται, είτε δεν γνωρίζει πως σήμερα διακυβεύεται η ύπαρξη του Ερασιτέχνη, εμείς εδώ στο Greenmood θα συνεχίζουμε να αγωνιούμε για την "Μάνα του Λόχου" καταθέτοντας μέσω κειμένων αλήθειες και προτάσεις.

Με δεδομένο πως δεν είμαι μέλος στον Ερασιτέχνη και δεν δύναμαι να παρευρεθώ στην ΓΣ έστω ως απλός φίλαθλος για να πάρω τον λόγο, ευελπιστώ αυτά που θα γράψω σήμερα, να τα θεωρήσει κάποιος άξια να ακουστούν και να τα αναγνώσει στην ΓΣ.

Λίγες ώρες πριν την τελευταία ΓΣ (εκτός αν βρεθεί κανείς να ζητήσει παράταση καμιάς εβδομάδας από τον Μπαλτάκο, μέχρι να βρει μερικά μέλη που του λείπουν να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο) και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε στην έσχατη λύση της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Με βάση τα διοικητικά και αγωνιστικά πεπραγμένα των τελευταίων δύο εκλεγμένων διοικήσεων -των κυρίων Μιχαλαριά και Μπαλτάκου- δεν υπάρχει καμιά διοικητική προοπτική που να μπορεί να μας τρομάξει. Η μοναδική "επιτυχία" τους, είναι η χτεσινή εικόνα του Βαγγέλα να καμαρώνει ως γύφτικο σκεπάρνι μπροστά από 5 ντουζίνες κύπελλα.

Με εξαίρεση επιτυχίες σε τμήματα όπως αυτό της σκοποβολής, της πυγμαχίας, της κατάδυσης, που οφείλονται αποκλειστικά στο μεράκι των ανθρώπων που ηγούνται αυτών των τμημάτων (και έχουν σαφέστατα θέση στην επόμενη ημέρα του Συλλόγου), στο ταλέντο των αθλητών μας και στις οικονομικές θυσίες των οικογενειών τους, επί των ημερών που άσκησαν διοίκηση οι κύριοι Μπαλτάκος και Μιχαλαριάς, ο Σύλλογος "μίκρυνε" σε όλα τα επίπεδα.

Η απόφασή να αποδράσουν (αφού φρόντισαν νωρίτερα να μην υπάρξει ομαλή διάδοχη κατάσταση υπό την εποπτεία του Δ. Γιαννακόπουλου) αφήνοντας πίσω τους όλα τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων ένα στάδιο πριν την διάλυση και τον υποβιβασμό τους σε μικρότερες κατηγορίες, θα πρέπει να προβληματίζει και να στεναχωρεί μόνο εχθρούς του Συλλόγου.

Απαλλαγμένος ο Σύλλογος από αυτούς που τον διοίκησαν ανεπιτυχώς τα τελευταία χρόνια, ευρισκόμενοι στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, ακόμα και αν στον δύσκολο αγώνα της αναγέννησης βρεθεί στην αφετηρία με διοίκηση Πρωτοδικείου.

Αρκεί......όσοι σπεύσουν να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο της επόμενης ημέρας,  να έχουν στο μυαλό τους μία και μόνο υπόσχεση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

Ξέρω την έχετε ακούσει χιλιάδες φορές αυτή την λέξη και έχει καταντήσει πια μια ανεκπλήρωτη ευχή, από όποιον παράγοντα ή φίλαθλο του Παναθηναϊκού και αν ξεστομίστηκε. Μη με ρωτήσετε γιατί δεν έγινε ποτέ πράξη, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Μπορώ όμως να υποθέσω πως κάποιοι δεν την ήθελαν, κάποιοι δεν την πίστεψαν αρκετά και κάποιοι άλλοι που προσπάθησαν ειλικρινά, έκαναν στο τέλος πίσω, γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των διαχρονικά διασπαστικών στοιχείων που υπάρχουν στον Σύλλογο. 

Αυτά τα διαχρονικά διασπαστικά στοιχεία, που έχουν επιβιώσει ιδιοτελώς χρόνια τώρα στις πλάτες του Συλλόγου, εφαρμόζοντας στο έπακρο το "διαίρει και βασίλευε", ήρθε η ώρα αρχικώς να "απομονωθούν" και στην πορεία αν εξακολουθήσουν να δημιουργούν προβλήματα, να "εξοριστούν". 

Αυτό δεν θα γίνει κουνώντας κάποιος ένα μαγικό ραβδί, ούτε με τη βία..... αλλά με την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των υγιών και αληθινών Παναθηναϊκών, που για το καλό του Συλλόγου μπορούν να συνυπάρξουν και να αγωνιστούν δίπλα-δίπλα για το μεγαλείο του Συλλόγου, παραμερίζοντας τις όποιες διαφωνίες τους για την πολιτική, την θρησκεία και ποιος νυν ή πρώην παράγοντας του Συλλόγου, τα κατάφερε ή τα καταφέρνει καλύτερα.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν γίνεται να είναι μοιρασμένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε Βαρδινογιαννικούς, Γιαννακοπουλικούς, Αλαφουζικούς, Πατερικούς και το κάθε "στρατόπεδο" να επιδιώκει με το όποιο κόστος για τον Σύλλογο την επικράτησή του, απομακρύνοντας παράλληλα τα αντίπαλα "στρατόπεδα" από τον Παναθηναϊκό. 

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ελλάδα όχι λόγω των τροπαίων που έχει κατακτήσει, αλλά γιατί έχει 2,5 εκατομμύρια κόσμο που τον αγαπάει......Αν επικρατήσει το ένα "στρατόπεδο" και εκδιωχθούν τα υπόλοιπα, ο Σύλλογος θα υποστεί μια τεράστια σμίκρυνση και από Παναθηναϊκός θα μετατραπεί σε Βαρδινογιαννεικός ή Γιαννακοπουλιακός ή Αλαφουζιακός.  

Το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρξει ακόμα και αν δεν εκδιωχθούν αλλά παραμείνουν μόνο και μόνο για να επαίρονται στις ήττες, λέγοντας πόσο καλύτερα θα τα είχαν καταφέρει αυτά. Το έχουμε ζήσει στο παρελθόν, το ζούμε και σήμερα και θα το ζούμε και αύριο αν ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. 

Χάνει τμήμα του Συλλόγου -που δεν διοικείται από τα πρόσωπα που επιθυμούμε- και οι μεγαλύτερες κακίες γράφονται και ακούγονται από Παναθηναϊκούς..... μόνο σε πλατείες δεν έχουμε βγει ακόμα, μιμούμενοι τους γαύρους όταν έχασε η ομάδα ποδοσφαίρου την πρόκριση στον τελικό της Ρώμης. Που θα μας βγάλει όλο αυτό? Έχετε αναλογιστεί? 

Η τραγική σημερινή κατάσταση της "Μάνας του Λόχου" και επειδή ισχύει το ουδέν κακό αμιγές καλού, μας δίνει την δυνατότητα και μια εξαιρετική ευκαιρία, να διαγράψουμε το παρελθόν της Διχόνοιας και να σχεδιάσουμε το μέλλον της Ενότητας.

Βγαίνοντας σήμερα από αυτή την κρίσιμη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να έχουμε όλοι την συνείδησή μας καθαρή. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν και μόνο τρόπο. Έχοντας πάρει τις καλύτερες για τον Σύλλογο αποφάσεις και όχι για εμάς, τον εγωισμό μας ή το "στρατόπεδο" που ανήκαμε μέχρι σήμερα. 

Προτείνω λοιπόν, πριν σπεύσει κάποια ομάδα μελών να ζητήσει την διοίκηση μέσω Πρωτοδικείου, να οριστούν τρεις παλαίμαχοι αθλητές του Συλλόγου και να έρθουν σε επαφή κυρίως με τους κυρίους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Νίκο Πατέρα, Λεωνίδα Πολέμη κ.α. ώστε να τους ενημερώσουν για την κρισιμότητα της κατάστασης και να τους υπενθυμίσουν πως έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν. 

Στον κάθε έναν από αυτούς και ανάλογα με την οικονομική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν, θα τους ανατεθεί η λειτουργία ενός τμήματος ομαδικού αθλήματος (Αντρικό και Γυναικείο βόλεϊ, Γυναικείο μπάσκετ, Πόλο). Αυτοί θα ορίσουν το budget (άρα και τους στόχους), τους ανθρώπους που θα το διαχειρίζονται και την έδρα που θα αγωνίζεται το τμήμα. Τρεις από τους ανθρώπους που θα ορίσουν, θα είναι και στο ΔΣ. 

Ταυτοχρόνως θα προσληφθεί ένας μάνατζερ με ειδικότητα στον αθλητισμό (αν είναι και Παναθηναϊκός ακόμα καλύτερα), ο οποίος θα αναλάβει τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των υπολοίπων τμημάτων, την σύναψη συμφωνιών με χορηγούς, την είσπραξη των οφειλομένων από ΠΑΕ & ΚΑΕ και τον προγραμματισμό για την αποπληρωμή των χρεών. 

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν και αφορούν τον φετινό σχεδιασμό. Άμεσα ΠΑΕ & ΠΑΕ θα φροντίσουν να υπάρχει εισιτήριο διαρκείας σε επιλεγμένες θύρες και θέσεις, όπου στην τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και η εγγραφή μέλους στον ΑΟ., ενώ σε όλα τα υπόλοιπα εισιτήρια διαρκείας θα υπάρξει μια μικρή επιβάρυνση ίση με 10 ευρώ, προς ενίσχυση του ΑΟ.

Παράλληλα η συγκεκριμένη διοίκηση ενισχυμένη και από ανθρώπους των ΠΑΕ και ΚΑΕ, θα αναλάβει να διασαφηνίσει τις όποιες προθέσεις της κυβέρνησης για το Γουδί. Αν σε αυτό το διάστημα των 6-8 μηνών δεν πάρει έμπρακτες διαβεβαιώσεις πως δύναται να γίνει γήπεδο στο Γουδί, που θα είναι αντάξιο των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου και των οικονομικών προσδοκιών του που θα καθιστούν τον Σύλλογο εύρωστο και αυτάρκη, να δρομολογήσει την ολοκλήρωση του project του Βοτανικού ή της προτάσεως του Δ. Γιαννακόπουλου για ΟΑΚΑ.

Όλο αυτό το διάστημα (μέχρι και τον Μάη του 2018) θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για εγγραφές νέων μελών στον Ερασιτέχνη με πρώτο στόχο τα 5.000 μέλη, στα οποία με μια αλλαγή στο καταστατικό θα τους δοθεί το δικαίωμα να εκλέξουν την επόμενη διοίκηση, που θέλω να πιστεύω πως θα είναι αυτή που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. 

Κλείνοντας αν και δεν θα έπρεπε, αισθάνομαι πως πρέπει να απολογηθώ που δεν είμαι μέλος στον ΑΟ, γιατί η αλήθεια είναι πως παρότι άνεργος, 60 ευρώ μπορούσα και μπορώ να βρω για να είμαι, αλλά αγαπητοί ομοϊδεάτες "Αξίζει αλήθεια να είσαι μέλος μιας ομάδας χωρίς να έχεις το δικαίωμα της ασφαλής έκφρασης της άποψής σου; Μπορείς να είσαι μέλος μιας ομάδας χωρίς να έχεις το δικαίωμα να ελέγξεις ή να ασκήσεις κριτική στην διοίκηση;" 


Συνήθιζα να λέω για χρόνια ολόκληρα μια ατάκα σε φίλους και εχθρούς του Παναθηναϊκού μας:

 "Το να υποστηρίζεις σθεναρά έναν Σύλλογο σε κάνει καλό φίλαθλο, το να υποστηρίζεις σθεναρά τον Παναθηναϊκό σε κάνει καλό άνθρωπο".....

Ναι κύριοι, κάποιος που υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, άρα και όσα πρεσβεύει ως Σύλλογος....γίνεται καλύτερος άνθρωπος.....είναι καιρός να το θυμηθούμε όσοι το ξεχάσαμε και να επιστρέψουμε στις αρχές που μας γαλούχησε ο Σύλλογός μας. 

Μακριά από εγωισμούς, ιδιοτέλειες, μνησικακίες και μωροφιλοδοξίες!!! 

Αλέξανδρος Μωραϊτης



 
Top