Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, το "κάστρο" του ΟΑΚΑ "έπεσε" από την πληρέστερη ομάδα της Euroleague και ο Παναθηναϊκός μας υποχώρησε προσωρινά στην 4η θέση, έχοντας παρέα της Ρεάλ και Ζαλγκίρις. 

Χωρίς να έχω δει το παιχνίδι (λόγω εργασίας) -αν και ενημερώθηκα λεπτομερώς τόσο από τα σχόλια των φίλων του Greenmood, όσο και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα- δεν θα εκφράσω άποψη αν έπαιξε ρόλο για την ήττα η πεντάλεπτη διακοπή από τους διαιτητές όταν βρισκόμασταν στο +10 ή η παρατεταμένη αστοχία μας έξω από τα 6,75 μ. 

Για την υγεία του αθλήματος, προτιμώ να ασπαστώ την άποψη πως χάσαμε από την καλύτερη ομάδα της Euroleague, την προσωπικότητα και το ταλέντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που όποτε τον χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ ήταν εκεί. 

Η πίστη μου για τις δυνατότητες της φετινής ομάδας παραμένει δυνατή και ακλόνητη. Οι δύο ήττες -στις λεπτομέρειες και έχοντας παίξει υποδειγματική άμυνα- από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ, δεν με πτοούν. Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο Βελιγράδι και αν έχει τύχη στις διασταυρώσεις, μπορεί ακόμα και να ράψει το έβδομο αστέρι. 

Στο Βελιγράδι θα μας πάνε οι νίκες..... που θα έρθουν εκτός ΟΑΚΑ!!!

Τα του χτεσινού παιχνιδιού από το OnSports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα στο ΟΑΚΑ, χάνοντας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (70-75), με τον Ροντρίγκεθ να είναι ασταμάτητος και τους διαιτητές να διακόπτουν το παιχνίδι χωρίς λόγο όταν οι «πράσινοι» είχαν ξεφύγει με διαφορά δέκα πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο.

Για μία ακόμα φορά η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση του «τριφυλλιού», με καταφανέστατες αδικίες εις βάρος των «πράσινων» οι οποίοι πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πρώτη τους ήττα στο γήπεδό τους στη φετινή διοργάνωση. Τη στιγμή που είχε ξεφύγει με πέντε πόντους διαφορά ο πρωταθλητής Ελλάδας, οι διαιτητές διέκοψαν για πέντε λεπτά το παιχνίδι χωρίς λόγο και το μομέντουμ από το πουθενά γύρισε...

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκρινε τον αγώνα με τους 21 πόντους που πέτυχε και το κρίσιμο πολύ δύσκολο τρίποντο για το 69-74 στα 49'', ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Αντετοκούνμπο ήταν σπουδαίος με 13 πόντους, ο Παππάς σημείωσε 14, ενώ ο Καλάθης πέτυχε double double με 13 πόντους και έντεκα ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Η ΤΣΣΚΑ με αυτή τη νίκη ξέφυγε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 15-4, με τον Παναθηναϊκό να «πέφτει» στο 12-7 και να είναι πλέον στην 4h θέση του βαθμολογικού πίνακα παρέα με τις Ζαλγκίρις και Ρεάλ, έχοντας διαφορά μίας νίκης ακόμα και από τη δεύτερη θέση. 



Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αποτέλεσε τον παίκτη «κλειδί» στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο διεθνής φόργουορντ σκόραρε επτά πόντους και βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 10-6 και 14-10 στο 7’, πριν διακοπεί η αναμέτρηση λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Την ίδια στιγμή τους υπόλοιπους πόντους των γηπεδούχων είχε σημειώσει ο Κρις Σίνγκλετον, με τον Κέι Σι Ρίβερς να ξεκινά με άστοχα σουτ κι αυτό το παιχνίδι. Το «τριφύλλι» είχε μόλις 1/7 τρίποντα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά με καλή αμυντική συμπεριφορά κατόρθωσε να προηγείται με 20-15.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 20-19, αλλά η κίνηση του Τσάβι Πασκουάλ να περάσει στο παρκέ τον Ζακ Όγκαστ δικαιώθηκε απόλυτα, με τον Ελληνοαμερικανό να προσφέρει στην επίθεση αλλά και στις «μάχες» των ριμπάουντ και μάλιστα να γράφει με θεαματικό κάρφωμα του 22-19 στο 12’. Οι αλητείες των διαιτητών είχαν ξεκινήσει από νωρίς καθώς δεν έδιναν πεντακάθαρα φάουλ υπέρ της ελληνικής ομάδας. Δύο καλάθια του Χάντερ έφεραν μπροστά τους φιλοξενούμενους με 23-22 στο 15’. Η αστοχία συνεχιζόταν για την ελληνική ομάδα που είχε 1/13 τρίποντα στα πρώτα 16 λεπτά, αλλά ο Γκιστ με γκολ-φάουλ ισοφάρισε 25-25 στο 16’. Το ντέρμπι συνεχιζόταν με τους γηπεδούχους να μένουν στο ματς μέσω της σπουδαίας τους άμυνας. Ο κόσμος προσπαθούσε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών και το ημίχρονο τελείωσε με τους Ρώσους μπροστά (29-31), με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν μόλις 1/16 τρίποντα.

Ο Κέι Σι Ρίβερς πήρε το... όπλο του μετά από καιρό και με πέντε σερί πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό όταν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το τρίποντο του Καλάθη στο 24’ έβαλε για τα καλά... φωτιά στο ΟΑΚΑ που «έβραζε» και με το σκορ στο 41-36 ο Ιτούδης αφού πρώτα διαμαρτυρόταν ασταμάτητα στους διαιτητές κάλεσε και τάιμ άουτ. Η κατηφόρα δεν είχε τέλος και με τον Αντετοκούνμπο να καρφώνει και τον Ρίβερς να εκτελεί στο 25’ η διαφορά έφυγε στο +10 (46-36) κι αυτό που γινόταν στο γήπεδο δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Οι διαιτητές διέκοψαν χωρίς λόγο για ώρα το ματς και ο Ροντρίγκεθ το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας πέντε πόντους για το 46-41 στο 26’. Το ματς η διακοπή το είχε γυρίσει για τα καλά και το μομέντουμ ήταν για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ισοφάρισαν σε 51-51 κι αυτό ήταν το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου στο 30’.

Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού και στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ με τον Κάιλ Χάινς να γράφει με μία βολή το 60-62 στο 35’. Ο Χίγκινς στον αιφνιδιασμό χτύπησε για το 60-65 στο 36’ και τα πράγματα πλέον είχαν γίνει πολύ δύσκολα, αλλά ο Καλάθης μείωσε με τρίποντο για το 63-65. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τρίποντα των Ντε Κολό και Χίγκινς και ξέφυγαν 63-71 στο 38’ με τον Πασκουάλ να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ. Το σύστημα του Καταλανού τεχνικού βγήκε και ο Ρίβερς μείωσε με τρίποντο σε 66-71, με τον Ιτούδη να καλεί αυτός τάιμ άουτ. Ο Παππάς με τρεις βολές μείωσε σε 69-71 και όλα ήταν ανοικτά. Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία τους να περάσουν μπροστά, αλλά έκαναν κακή επίθεση και ο Ροντρίγκεθ μ’ ένα απίστευτα δύσκολο τρίποντα στα 49'' έστειλε ξανά τους Ρώσους στο +5 (69-74). Η μία βολή του Γκιστ στα 34’’ δεν ήταν αρκετή για να φέρει τον αγώνα σε απόσταση μίας κατοχής (70-74) και το παιχνίδι ήταν πια στα χέρια των φιλοξενούμενων. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στα τελευταία δευτερόλεπτα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 75-70

Δεκάλεπτα: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 11 (3), Παππάς 14, Ντένμον, Γκιστ 6, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ 2, Καλάθης 13 (2), Αντετοκούνμπο 13

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 10 (2), Φριτζόν, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 21 (4), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 9, Χίγκινς 14 (2), Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 7, Χάντερ 12



 
Top