Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στην Πόλη (67-62) και δεν κατάφερε να εδραιωθεί στην 2η θέση της διοργάνωσης. Με λάθη η διαιτησία, αλλά δεν φαίνεται να αλλοιώνει το αποτέλεσμα. 

Τα υπόλοιπα από το OnSports

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε πολύ καλά αμυντικά, αλλά όχι αντίστοιχα και στο επιθετικό κομμάτι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα επιθετικά ριμπάουντ του Βέσελι πλήγωσαν τους πρωταθλητές Ελλάδος οι οποίοι έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία να πάρουν ένα «διπλό» το οποίο θα άλλαζε τα δεδομένα στη μάχη για τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον οι «πράσινοι» έπεσαν στο 12-6 κι εκεί συγκατοικούν με την αποψινή αντίπαλό τους.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Κρις Σίνγκλετον με 14 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης ο οποίος μοίρασε και επτά ασίστ. Για τους Τούρκους ο Τόμπσον με 14 πόντους και ο Βέσελι με 12 ήταν εκείνοι που έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει όμως καθώς την Παρασκευή (19/1) ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, με τα εισιτήρια να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μάρκους Ντένμον σκόραρε το πρώτο καλάθι του αγώνα που ήταν σουτ τριών πόντων, αλλά ακολούθησε ένα γρήγορο σερί 8-0 για τους γηπεδούχους οι οποίοι ξέφυγαν 8-3 στο 4’, με τον Καλάθη και τον Ρίβερς να βρίσκουν λύσεις και να μειώνουν σε 8-7, πριν διακοπεί η αναμέτρηση λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ στο 6’ κι ενώ ο Τόμπσον είχε φτάσει τους τέσσερις πόντους. Ο Κρις Σίνγκλετον ανέλαβε δράση και με τρία τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε… μόνος του το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 20-18 στο φινάλε, με το τελευταίο του τρίποντο να είναι buzzer beater από το κέντρο.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση για τέσσερα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις σχεδόν αποκλειστικά από τον Τόμπσον ο οποίος είχε φτάσει τους δώδεκα πόντους μέχρι το 14’ και οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα 26-20, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς συνέχιζε να είναι άστοχος σε ελεύθερα σουτ. Ο Λεκαβίτσιους με ένα τρίποντο και μία ασίστ βοήθησε τα μέγιστα να μειωθεί η διαφορά στον έναν (26-25, 16’) και αυτή τη φορά ήταν ο Ομπράντοβιτς που διέκοψε τη ροή της αναμέτρησης. Η Φενέρ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Παναθηναϊκού και με τρίποντο του Ντίξον ξέφυγε με 33-27. Ο Καλάθης ευστόχησε σε τρίποντο για το 33-30, ενώ ο Γιαν Βέσελι σκόραρε λίγο πριν το ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με 35-30 υπέρ των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μ’ ένα σερί 6-0 του Παναθηναϊκού που τον έφερε μπροστά με 36-35 και ο Ομπράντοβιτς πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι έφεραν τους γηπεδούχους στο +3 και υπήρξε αμέσως αντίδραση από τον Πασκουάλ ο οποίος διέκοψε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η αντίδραση από τους «πράσινους» ήταν εξαιρετική για μία ακόμα φορά. Μπόρεσαν να σφίξουν την άμυνά τους απαγορεύοντας τα εύκολα καλάθια των αντιπάλων τους. Ο Ρίβερς βρήκε το πρώτο του τρίποντο για το 43-47, αλλά υπήρξε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 47-50, έπειτα από τρίποντο του Νίκου Παππά.

Η τελευταία περίοδος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δέχτηκε ένα σερί 7-0 κι έμεινε πίσω με 54-50 στο 34’ με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ κι ενώ οι διαιτητές είχαν αρχίσει να βάζουν για τα καλά το… χεράκι τους στην έκβαση της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 18-20, 35-30, 47-50, 67-62



Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 14, Μέλι 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Ουόναμεϊκερ 2, Σλούκας 11 (1), Βέσελι 12, Ντίξον 5 (1), Ντατόμε 4

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (4), Ρίβερς 8 (1), Παππάς 8 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Καλάθης 13 (1), Αντετοκούνμπο 3

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε για τη νίκη της. Νομίζω πως ήταν ένα σκληρό και αμφίρροπο ματς. Και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες να κερδίσουν. Για εμάς “κλειδί” του αγώνα θεωρώ πως ήταν τα εφτά επιθετικά ριμπάουντ της Φενέρ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ειδικά στις δύο τελευταίες κατοχές, όπου λόγω των επιθετικών ριμπάουντ ο Ουοναμέικερ σκόραρε ένα σημαντικό λέι απ».


 
Top