Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Sorge

Καλημέρα Κύριοι, νομίζω πως τις τελευταίες ημέρες ήμασταν μάρτυρας μιας από τις πιο σημαντικές εξελίξεις εδώ και πολλά έτη στην ΚΑΕ ΠΑΟ, αν όχι την πιο σημαντική. Αναφέρομαι φυσικά στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, που εκφράστηκε δημοσίως από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Προσωπικά θεωρώ πως αν η ΚΑΕ καταφέρει και πάρει την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ για 50 έτη, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει σε επίπεδο τίτλων φέτος, η χρονιά θεωρείται ΚΑΛΗ για την ομάδα! 

Ναι, τόσο πολύ πιστεύω σε αυτή την κίνηση -για μένα αυτό ισοδυναμεί με ένα double, ίσως και παραπάνω- σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα τάρταρα, που λεφτά… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και η εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της ΚΑΕ για μένα είναι το Α και το Ω! 

Και μια τέτοια κίνηση, σαφέστατα ανεβάζει το οικονομικό ταβάνι της ομάδας αφού αναμένεται να βρει παραπάνω έσοδα με διάφορους τρόπους (από το καλοκαίρι ακούγεται η χορηγία της Coca Cola για το γήπεδο), καταφέρνοντας να μειώσει την ψαλίδα ανάμεσα στο δικό της προϋπολογισμό και των κύριων ανταγωνιστών της από Ρωσία, Τουρκία, Ισπανία.

Για τον DPG μπορεί κάποιος να πει πολλά. Πως είναι μηχανή παραγωγής αχρείαστου δράματος (hoopfiction TM), πως είναι ο μόνος παράγοντας που πονά αυτόν το σύλλογο, πως μαθαίνει αργά ή και είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, πως βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, πως ξέρει καντάρια μπάσκετ, πως είναι θεόμουρλος, πως είναι το τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στην πλήρη “πανελληνιο-ποίηση” του Παναθηναϊκού, πως θέλει να ελέγχει τα πάντα κοκ. Προσωπικά δε συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, άλλωστε αρκετά είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους, εγώ απλή παράθεση κάνω και μπορώ να τα συζητήσω όλα αφού τα κατανοώ, ασχέτως που διαφωνώ.

Σε ένα πράγμα όμως είμαι απόλυτος. Σε ότι αφορά τα οικονομικά, έχει την ΚΑΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ, φροντίζοντας το άνοιγμα να μην ξεπεράσει ποτέ ένα συγκεκριμένο ποσό, ενώ παράλληλα είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε αθλητική εταιρία στην ανεύρεση χορηγών. 

Ο άνθρωπος βλέπει το εταιρικό κομμάτι της ΚΑΕ εξαιρετικά σοβαρά, αποφεύγοντας τα …high-λίκια και τις δαπάνες δίχως λόγο, φροντίζοντας η εταιρία να ρολάρει. Κρίνοντας από την Κ-Α-Τ-Α-Ν-Τ-Ι-Α σε άλλα τμήματα του συλλόγου, θεωρώ την προσφορά του αυτή στο σύλλογο εξίσου σημαντική με μια χούφτα τίτλους. 

Πάνω σε αυτή τη λογική, επέμενε εξαρχής στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα της ΚΑΕ και να προστατέψει την ομάδα για τις επόμενες δεκαετίες από τυχόν οικονομικές αναμπουμπούλες. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, ο σύλλογος πλέον μπορεί να αφήσει οριστικά πίσω του την οικονομική κρίση, όπως την ξέραμε από το καλοκαίρι του 2012.

Προσωπικά θα ήθελα να πάει και ο Ερασιτέχνης στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πως θεωρούσα και θεωρώ το PAO FOUNDATION στο ΟΑΚΑ ως το καλύτερο πλάνο για όλο το σύλλογο αυτή τη στιγμή από οικονομική άποψη, που για μένα είναι η πιο σημαντική) αλλά όπως φαίνεται, δεν υπάρχει διοίκηση στον ερασιτέχνη που να μπορεί να συζητήσει τέτοιο πλάνο. 

Και κάτι περί Ερασιτέχνη. Το καλοκαίρι έγραψα την αδερφή μου και εμένα στο σύλλογο ως μέλη για να συνδράμουμε στη βιωσιμότητα του Α.Ο. Το ποσό ήταν περίπου όσο ένα διαρκείας στο μπάσκετ. Από τότε, με εξαίρεση δυο κάρτες pvc που έλαβα, δεν έχω καμιά ενημέρωση ως μέλος του ΑΟ για τα πεπραγμένα της διοίκησης σχετικά με τον σχεδιασμό των τμημάτων (έστω και με ένα newsletter στο mail μου) τα οικονομικά βάρη που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες διοικήσεις και τα πλάνα τους για την πολυπόθητη οικονομική εξυγίανση.  

Το ότι με την εγγραφή μου ως μέλος δεν μου έδωσαν συμβολικά ούτε ένα εισιτήριο για κάποιο παιχνίδι των τμημάτων μας, το περνάω στο "ντούκου", όπως και πως έμαθα την παραίτηση του Προέδρου μέσω των ΜΕΕ. Κοινώς, μου ζήτησαν λεφτά για να μη διαλυθεί ο σύλλογος και μετά, ούτε που τους ξαναείδα, δίχως το παραμικρό όφελος. Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.

Επιστροφή στα της ΚΑΕ. Τώρα για τους αγώνες που έρχονται, η ομάδα έχει από τώρα και για 1.5 μήνα, ένα πρόγραμμα φωτιά, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για την κατάταξη της ομάδας (για μένα παίζει από τη θέση 3 έως τη θέση 6), ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως μπαίνουν και οι τραυματισμοί κάθε ομάδας στο παιχνίδι. Καθίστε να δούμε πως θα πάνε οι επόμενες 3-4 αγωνιστικές και τότε ξαναμιλάμε.

ΥΓ. Τώρα σοβαρά πιστεύετε πως θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τη Φενέρ του Ζοτς εκτός έδρας με Λατισεβς Λαμόνικα διαιτητές;!

ΥΓ2.  Μετά από πολύ καιρό, επιστρέφει το All Star game της Α1. Καιρός ήταν, είναι σημαντικό για τα οικονομικά και το κύρος της διοργάνωσης και θα έπρεπε η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ να το δει πιο σοβαρά!

Πηγή:Doubleteam.gr


 
Top