Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αν και βρισκόμαστε στην αρχή της Euroleague ήττες σαν την χτεσινή είναι σίγουρο πως θα κοστίσουν. Αν η ομάδα δεν κάνει ένα ξέσπασμα σερί νικών και κυρίως σημαντικών διπλών εκτός έδρας, η αμφισβήτηση σχετικά με το αν μπορούμε να πάμε στο F4, θα γίνει παραδοχή

Άσχημο βράδυ το χθεσινό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αφού γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της και παράλληλα «έπεσε» στο 2-2. Οι «πράσινοι» δεν παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι, πετώντας στα «σκουπίδια» ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν πήγαν να κάνουν την ανατροπή, η κούραση τους «λύγισε».

Πέρα από την κακή εμφάνιση των παικτών του Πασκουάλ, οι οποίοι έπαιξαν με τη φωτιά κόντρα σε μια καλή ομάδα με πλάνο και κάηκαν, το... χεράκι τους έβαλαν κι οι διαιτητές της αναμέτρησης που σε πολλές περιπτώσεις σφύριζαν με μεγάλη ευκολία φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η άμυνα ζώνης της Ζαλγκίρις έδειξε να βγάζει εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από την περιφέρεια με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα του Λάνγκφορντ. Στην άλλη πλευρά του παρκέ οι Ντέιβις και Γιανκούνας “φόρτωσαν” με φάουλ τους αντιπάλους τους (Μήτογλου και Τόμας είχαν από δύο στο πρώτο πεντάλεπτο). Γενικότερα, ο Αμερικανός ψηλός έκανε μεγάλη ζημιά σημειώνοντας 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, όπως κι όλη η Ζαλγκίρις, χτυπώντας μέσα στο “ζωγραφιστό”. Με τους παίκτες του Πασκουάλ να έχουν “βραχυκυκλώσει” πλήρως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρίες να τρέξουν στο τρανζίσιον κι έστειλαν τη διαφορά ακόμα και στο +17 (37-20 στο 15').

Με τη βοήθεια του κόσμου ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και με κάποια ξεσπάσματα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (32-41) αλλά η διαφορά στα ριμπάουντ (20-9 υπέρ της Ζαλγκίρις στο ημίχρονο) δημιούργησε προβλήματα κι έδωσε ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους. Οι “πράσινοι” αύξησαν την πίεση τους στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο κι έκαναν δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων. Ο Λάνγκφορντ πήρε μπροστά κι η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους (49-53) αλλά οι χαμένες βολές αποτέλεσαν “πληγή” για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως συνέχισε να δίνει μεγάλη μάχη.

Με ένα ξέσπασμα του Καλάθη (τρίποντο και 1/2 βολές) οι “πράσινοι” βρέθηκαν στο -1 (57-58 στο 32') κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά! Τελικά τα κατάφεραν (για πρώτη φορά μετά το 2-0) με το τρίποντο του Παπαπέτρου, ο οποίος έκανε το 66-64 (36'). Με σουτ έξω από τα 6μ75, αυτή τη φορά του Καλάθη (έπειτα από παλικαρίσιο ριμπάουντ του Μήτογλου) ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +4 (74-70), ωστόσο η Ζαλγκίρις απάντησε με 4-0 κι ισοφάρισε, 49.4'' πριν το φινάλε! Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” έδωσε τρομερή πάσα στον Γκιστ, ο οποίος κάρφωσε (76-74) αλλά οι “πράσινοι” έχασαν τρία ριμπάουντ σε μια φάση κι ο Ντέιβις ισοφάρισε σε 76-76, 6'' πριν το τέλος.

Στην τελευταία επίθεση ο Καλάθης έμεινε ελεύθερος στη γωνία αλλά το τρίποντο του ήταν άστοχο κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα επιθετικά ριμπάουντ και προηγήθηκαν με 86-80, ένα λεπτό πριν το φινάλε του έξτρα πενταλέπτου. Ο Καλάθης κράτησε στη ζωή τον Παναθηναϊκό με το τρίποντο που πέτυχε αλλά το άλλο που επιχείρησε λίγο πριν το φινάλε (υπό πολύ δύσκολες προϋποθέσεις) δεν βρήκε στόχο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-44, 51-58, 76-76 (κ.α.), 83-87.



Έτσι θα είναι όμως η φετινή Euroleague και με ομάδες όπως η Ζαλγκίρις, τα λάθη δεν συγχωρούνται. Πλέον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να αλλάξει... τσιπάκι και να αφοσιωθεί στις ερχόμενες υποχρεώσεις του, οι οποίες δεν αργούν. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (29/10, 17:30), το «τριφύλλι» υποδέχεται το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League, όπου καλείται να κάνει το καθήκον του και να φτάσει στο 4Χ4.

Πάντα μία εντός έδρας ήττα «πονάει» και ειδικά για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος δεν είναι συνηθισμένος. Μετά το Ρέθυμνο λοιπόν, ακολουθεί το ταξίδι στο Μαυροβούνιο για την αναμέτρηση με την Μπουντουτσνοστ (2/11), ένα παιχνίδι που έχει από δίπλα το «πρέπει» και το σύνολο του Καταλανού τεχνικού δεν έχει τα περιθώρια να απολέσει.

Πηγή:On Sports

***** Ο κλασικός μαλακας πανηγυριτζης....

Επί 3 αγωνιστικές έγραφε: Η ομάδα μπορεί ακόμα να μην αποδίδει αυτό που επιτάσσουν οι στόχοι της και αυτό που όλοι θέλουμε, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει την σημαντική βελτίωση του ποσοστού στις ελεύθερες βολές (90%).

Από εχτές γράφει: Αυτό το πράγμα με τις βολές δεν αντέχεται, άλλο ένα παιχνίδι χάθηκε από την αστοχία στις ελεύθερες βολές. Έργο του ύπνου που έχουμε στον πάγκο, που αντί να τους κλειδώσει ένα δίμηνο στο γήπεδο να χτυπούν βολές κάθεται στα ταιμ άουτ αμίλητος.

Εγώ προσωπικά δεν βγάζω άκρη με τέτοια άτομα, δεν μπορώ πλέον να συζητάω σοβαρά μαζί τους, για αυτό άλλωστε δεν συμμετέχω στις αναρτήσεις τους....

Η ομάδα γύρισε εχτές από το -17 παίζοντας άμυνα στο 2ο ημίχρονο και για το 1ο που δεν έπαιξε καθόλου....παρόλα αυτά δεν έκανε την ολική ανατροπή και αυτό δίνει δικαίωμα στον καθένα να θέτει θέμα προπονητή..... αλλά του πούστη, δεν κατανοώ την βλακεία ορισμένων να χαίρονται με την ήττα, γιατί δήθεν αυτή αποδεικνύει την δήθεν ανωτερότητα του Σάρας έναντι του Πασκουάλ....ΗΜΑΡΤΟΝ!! 

Καλά αυτούς που χρησιμοποιούν τις ήττες για να την "πουν" στον Γιαννακόπουλο, δεν τους βλέπω.... αν είχαν αρχίδια, αφού δεν γουστάρουν τον Γιαννακόπουλο, θα έπρεπε να του την "λένε" ακόμα και τις μέρες που σήκωνε τρόπαια και όχι να τρέχουν οι σαλιάρηδες να στριμωχτούν στις φωτογραφίες με τα κύπελλα!!!  


 
Top