Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Χαίρετε κύριοι, όπως σας είχα γράψει και στο χτεσινό κείμενό μου, σήμερα θα συζητήσουμε τα προχτεσινά επεισόδια και τις δηλώσεις που ακολούθησαν αυτά........τόσο από την πλευρά της ομάδας μας, όσο και από την πλευρά της ομάδας που "διδάσκει" ήθος!!!

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω (αν και είναι γνωστό σε όσους με διαβάζουν αυτά τα 4 χρόνια που εκφράζω δημόσια τις απόψεις μου) πως η βία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν υγιή παράγοντα, αθλητή, φίλαθλο και δεν χωράνε "αλλά"....... τα αλλά λειτουργούν ως δικαιολογίες και ρίχνουν νερό στο μύλο της βίας, διαιωνίζοντας το πρόβλημα. 

Οι δηλώσεις των παραγόντων και των αθλητών, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες και καταδικαστικές. Με δεδομένη αυτή την πεποίθησή μου, δεν μπορώ παρά να δηλώσω πως δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις των υπευθύνων της δική μας ΠΑΕ. Όπως δεν ήμουν και καυτηρίασα τις δηλώσεις Μαχλά πριν μία εβδομάδα. 

Δουλειά τους δεν είναι να συμπεράνουν που οφείλονται τα επεισόδια, αλλά να τα αποτρέπουν, τιμωρώντας όλους αυτούς που τα προκαλούν......και που είναι οι ίδιοι 50-100 κάθε φορά. Δηλώσεις του στυλ "Καταδικάζουμε τα επεισόδια, "αλλά" ο κόσμος μας έχει προκληθεί"....... είναι χάιδεμα της καφρίλας και άλλοθι στο να επαναληφθούν. 

Μπορεί να μην είναι τόσο κατάπτυστες σας τις δηλώσεις Μαρινάκη σε αντίστοιχα συμβάντα "Δεν έγινε απολύτως τίποτα, μπήκαν να πανηγυρίσουν την νίκη της ομάδας τους" ή "Ο Ολυμπιακός διδάσκει ήθος" ή "Το Καραϊσκάκης είναι εκκλησία και δεν έχουν συμβεί ποτέ παρατράγουδα"......αλλά δεν παύει να είναι προς την λάθος κατεύθυνση, στέλνοντας το μήνυμα στους ταραξίες "Κάντε τα ξανά μπουρδέλο, εμείς είμαστε μαζί σας όσο σας προκαλούν"!!!



Πάντα κάποιος θα νιώθει πως προκλήθηκε...... είτε γιατί ο τάδε αντίπαλος παίκτης πανηγύρισε έντονα στα μούτρα του, είτε γιατί ο τάδε αντίπαλος παράγοντας καταφέρθηκε ενάντια στην ομάδα του, είτε γιατί ο τάδε αντίπαλος φίλαθλος τόλμησε να πατήσει τα ιερά χώματα του γηπέδου του, κ.ο.κ. 

Στην ομορφιά του ποδοσφαίρου......υπάρχει και η πρόκληση και θα ήταν λάθος να την ποινικοποιήσουμε, αναλαμβάνοντας οι φίλαθλοι το ρόλο του δικαστή, με στυλιάρια, αλυσίδες και φωτοβολίδες στυλό!!! 

Ποιοι παράγοντες, προπονητές, παίκτες απολαμβάνουν την μεγαλύτερη συμπάθεια της κερκίδας? 

Αυτοί που βάζοντας γκολ η ομάδα τους ή κερδίζοντας έναν αγώνα, θα κάνουν άσεμνη χειρονομία στους αντιπάλους, αυτοί που στο γκολ θα τρέξουν να σκαρφαλώσουν στις κερκίδες των φανατικών, αυτοί που δεν θα μασήσουν στην έδρα του αντιπάλου, αυτοί που στο αμφισβητούμενο φάουλ θα πάνε καροτσάκι τον διαιτητή, αυτοί που πάνω στην ένταση θα ρίξουν και μια μπουνιά στον αντίπαλο............που θα φωτογραφηθούν κρατώντας στυλιάρια σε σύνδεσμο οπαδών!!!



Αυτή τη νοοτροπία των οπαδών, οι παράγοντες, δημοσιογράφοι, προπονητές, παίκτες την ξέρουν και κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποθεωθούν από το σκληρό πυρήνα των οπαδών και να έχουν ασυλία για τις περιόδους που δεν ανταποκρίνονται 100% στις διοικητικές και αγωνιστικές προσδοκίες των οπαδών.

Αυτό έκανε προχτές ο Περέϊρα......έχοντας εξευτελιστεί αγωνιστικά από την ΑΕΚ και την Ντίνπρο.....έπρεπε να πείσει στους οπαδούς του Ολυμπιακού πως είναι ένας από αυτούς......πως δεν "μασάει" και άνετα μπορεί να την "πει" στους αντίπαλους οπαδούς (άσχετα αν μετά έτρεχε σαν τον Βέγγο). Δυστυχώς το ίδιο έχουμε δει και από δικούς μας παίκτες κυρίως......οι οποίοι καθιερώθηκαν στην συνείδηση των οπαδών ως "ιερές αγελάδες", παρότι αγωνιστικά δεν μέτραγαν μία!!! 

Έτσι δεν είναι? Πως λοιπόν όταν ζητάς όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια από τους δικούς σου παράγοντες, προπονητές, παίκτες για να τους έχεις "ψηλά"........αρνείσαι το δικαίωμα να έχουν την ίδια συμπεριφορά και οι αντίπαλοί σου, προκειμένου να τους έχουν οι δικοί τους φίλαθλοι "ψηλά"? 

Άρα θα πρέπει να καταλήξουμε εμείς οι φίλαθλοι......θέλουμε παράγοντες, προπονητές, παίκτες υψηλών τόνων που να προκαλούν και ας είναι και κατσαπλιάδες ή θέλουμε παίκτες που θα σέβονται τους αντιπάλους οπαδούς χωρίς να τους προκαλούν και θα κερδίζουν την δική μας αποθέωση με τις περίτεχνες ενέργειές τους? 

Εγώ έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι φίλαθλοι κυρίως του Παναθηναϊκού που τους χαρακτηρίζει ένα υψηλότερο επίπεδο...... θέλουμε αγωνιστική και εξωαγωνιστική σοβαρότητα από αυτούς που εκπροσωπούν την ομάδα μας και όχι "τσαμπουκάδες" που με τις συμπεριφορές τους ζημιώνουν τον Σύλλογο!!! 

Φίλοι Παναθηναϊκοί, για εμάς οι ποδοσφαιριστές τύπου Αμανατίδη, Καστίγιο, Μανιάτη, κ.α., είναι κόκκινο πανί...... όμως για τους απέναντι είναι Ολυμπιακάρες. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με κάποιους δικούς μας.......οι οποίοι διαφημίζοντας την δήθεν "Παναθηναϊκοφροσύνη" τους, έχτισαν καριέρες. 

Την βία δεν την γεννά η κερκίδα, αλλά οι παράγοντες, οι δημοσιογράφοι, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές.......η κερκίδα απλά την συντηρεί και χορεύει στους ρυθμούς που βαράνε όλοι αυτοί. 

Αν αποφασίσουν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να καταδικάσουν αυτή τη νοοτροπία, το ποδόσφαιρο μας θα γίνει καλύτερο. 



Η σημερινή άρρωστη νοοτροπία της κερκίδας επιτρέπει στον Μαρινάκη να κλέβει..... και να περνιέται για μάγκας εισπράττοντας εκατομμύρια που καταλήγουν στην τσέπη του.

Η σημερινή άρρωστη νοοτροπία της κερκίδας επιτρέπει στον Αλαφούζο να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την αδυναμία του Παναθηναϊκού στην διαιτησία......και να βρίσκεται στο απυρόβλητο ενώ την ενισχύει με Μπούι, Μπερίσα και Μπούρμπο. 

Εκεί εγώ εντοπίζω το πρόβλημα και θα μου κάνετε τη χάρη να μην ζητήσετε από εμένα να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω ποιες καφρίλες ήταν χειρότερες.......αυτή η λογική τις διαιωνίζει. 

Του χρόνου οι Ολυμπιακοί έχοντας ως "όπλο" τα βίντεο με το ντου των κουκουλοφόρων Παναθηναϊκών, έχουν ήδη την δικαιολογία να απειλήσουν τις ζωές των παικτών μας.....και στο δεύτερο γύρο με τα βίντεο εκείνου του αγώνα, θα έχουμε τη δικαιολογία εμείς!!!

Σε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ.....και επειδή κανείς παράγοντας ΠΑΕ δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με τους οπαδούς και επειδή καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει το πολιτικό κόστος φέρνοντας έναν αυστηρό νόμο.......μόνο εμείς οι υγιείς φίλαθλοι μπορούμε να δώσουμε λύση..............

...............είτε με αποχή από τα γήπεδα, είτε με περιφρούρηση των συμφερόντων της ομάδας μας, παίζοντας κάθε φορά ξύλο με εκείνους που την ζημιώνουν. 

Δεν θα σας κουράσω άλλο, πιστεύω όμως πως εκφράζω την πλειοψηφία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που από προχτές ζουν με την αγωνία σχετικά με την τιμωρία που θα μας επιβληθεί. 

Ακόμα και αν αυτή περιοριστεί σε πρόστιμο και δεν υπάρξει ποινή βαθμών ή της έδρας μας, όλοι οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν πως πιθανόν αυτή η τιμωρία να μας στερήσει μια καλή μεταγραφή. 

Αυτό ήθελαν άραγε όλοι αυτοί που πήδησαν να κυνηγήσουν τον προκλητικό Περέϊρα, που έδινε το δικό του show, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια των οπαδών του Ολυμπιακού που βλέπουν την ομάδα τους να παραπαίει? 

Δεν νομίζω......

ΥΓ. Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών θα δικαιούται να βγάζει καταδικαστικές-καταγγελτικές ανακοινώσεις, όταν θα τιμωρήσει ποδοσφαιριστή που ήταν προκλητικός και εκνεύρισε την αντίπαλη κερκίδα με την συμπεριφορά του. 

Αλέξανδρος


 
Top