Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Χρόνια πολλά κύριοι και καλή Σαρακοστή....... ανεξαρτήτως των επεισοδίων πριν την έναρξη του παιχνιδιού που μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά και το αστείο γκολ που δεχτήκαμε με την λήξη, η χαρά των απανταχού Παναθηναϊκών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Δεν μπορεί να μετριαστεί, τόσο γιατί ήταν μια πεντακάθαρη νίκη από αυτές που μόνο ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει σε παιχνίδια derby, όσο και γιατί έγινε παρουσία του "βιαστή" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας πιστά τον δρόμο που χάραξε ο "πράκτορας"!!!

Η χτεσινή νίκη δεν ανήκει αποκλειστικά στους Παναθηναϊκούς, αλλά σε όλους τους υγιείς Έλληνες φιλάθλους......και γενικότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί επί μία εικοσαετία, από την κόκκινη σαπίλα!!! 

Ήταν μια νίκη της εντιμότητας, έναντι της κόκκινης παρανομίας....... που από τους Κόκκαλη, Γκαγκάτση, πέρασε στην πακιστανοκινεζική μαφία. Ήταν μια νίκη απάντηση των 50ευρων, έναντι των κλεμμένων εκατομμυρίων του Champions League....... που βρίσκονται στα ταμεία του Βαγγέλα και μετουσιώνονται σε "μεταγραφές" και "φιλανθρωπίες", προκειμένου να εξαγοράζουν τόσο την στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, όσο και την ατιμωρησία της Πολιτείας. 

Κύριοι, μπορεί αυτή η νίκη να μην μετουσιωθεί σε κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά ήταν ένα ισχυρό ράπισμα στην αλαζονεία αυτών που ορίζουν τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν αν θέλετε το ριμέικ μιας ταινίας, που το θύμα καταφέρνει μετά από υπομονή, επιμονή και πολλές ταλαιπωρίες, να τιμωρήσει τον θύτη. 

Η χτεσινή νίκη δεν ήταν απλά τρεις βαθμοί....... ήταν αχτίδα φωτός για ένα καλύτερο μέλλον!!! 

Η ομάδα για άλλη μια φορά έδειξε πως έχει καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται βοήθεια για να κάνει το παραπάνω βήμα......μια βοήθεια που προϋποθέτει χρήματα και μόνο χρήματα!!!

Όπου καλύτερο μέλλον για τον Παναθηναϊκό, σημαίνει σύγχρονο γήπεδο, εγχώριοι τίτλοι και Ευρωπαϊκός προσανατολισμός, με σκοπό την επίτευξη του στόχου που φτάσαμε τρεις φορές πολύ κοντά...... ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αυτό επιτάσσει το DNA του Παναθηναϊκού και όχι η δική μου γνώμη, η οποία για πολλούς θα φανεί πως απορρέει από την άσχημη εντύπωση που έχω για την παρούσα διοίκηση.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το ταβάνι της παρούσας διοίκησης είναι η Λεωφόρος των 16 άντε 20 χιλιάδων θέσεων, η κατάληψη της δεύτερης θέσης με σκοπό το Europa και όχι το Champions League και μία νίκης επί του αιώνιου αντιπάλου για να παίρνει παράταση το μνημόνιο που έχει επιβάλλει στον Παναθηναϊκό!!! 

Η διοίκηση του κυρίου Αλαφούζου, νομίζω πως έχει κάνει τον κύκλο της. Εγώ να δεχτώ την φιλοτιμία της και τις καλές της προθέσεις, αλλά κύριοι αυτά δεν είναι αρκετά για να πάμε παρακάτω...... για να δούμε τον Παναθηναϊκό Πρωταγωνιστή. 

Πρέπει η ίδια η διοίκηση να αναζητήσει τον τρόπο που η ομάδα μας θα ξαναμπεί στο δρόμο των επιτυχιών...... δεν είναι κανενός απαίτηση να αλλάξουν τα πρόσωπα...... η οικονομική δυναμική ζητάμε να αλλάξει, κάτι που θα μας επιτρέψει να ονειρευόμαστε πως καμιά διαιτησία δεν μπορεί να μας στερήσει το Πρωτάθλημα.......... ενώ έχουμε μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και μεσολαβούν μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος 10 αγωνιστικές!!! 

Μπορεί ο κύριος Αλαφούζος να εξασφαλίσει το ανάλογο budget που χρειάζεται μία ομάδα για να Πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη? 

Μπορεί να εγγυηθεί πως θα φτιάξει μία ισχυρή ομάδα που κανείς διαιτητής δεν θα την εμποδίσει να φτάσει στη νίκη επί της Λιβαδειάς, επειδή δεν έδωσε ένα πέναλτι στο 5ο λεπτό?

Μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που οι μικρότερες ομάδες θα έχουν να επιλέξουν "στρατόπεδο" ανάμεσα σε δύο ισχυρούς πόλους και δεν θα πηγαίνουν στην αγκαλιά του ενός και μόνου ισχυρού?

Μπορεί να δρομολογήσει τις διαδικασίες για νέο μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο (ας το κάνει όπου θέλει και μπορεί), που θα εξασφαλίσει στο Σύλλογο αυτάρκεια και θα πάψουμε εμείς οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να αισθανόμαστε οι "ριγμένοι" του ΠΟΚ? 

Αν μπορεί όλα αυτά, να μείνει και να τον συνδράμομε όλοι μας. Αν δεν μπορεί, να κοιτάξει να βρει είτε συμπαίκτες, είτε νέο ιδιοκτήτη για την ΠΑΕ. Τέταρτη χρονιά, που να περιμένουμε μία νίκη επί του Ολυμπιακού για να χαρούμε, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!! 

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού διαφέρουν....... δεν είναι Ολυμπιακοί να βιώνουν 10 πέτρινα χρόνια και να γλυκαίνουν την πίκρα τους με μια νίκη επί του αιωνίου. Θέλουν τίτλους, ευρωπαϊκές διακρίσεις, ισχυρή φωνή στους θεσμούς του ποδοσφαίρου, σύγχρονες εγκαταστάσεις, οικονομική ευμάρεια και κυρίως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!! 

Επέλεξα να κάνω αυτή τη συζήτηση σήμερα.......σε μια ημέρα χαράς και ηθικής ανάτασης, γιατί δεν κινδυνεύω να κατηγορηθώ πως βρήκα κάποιον αδύναμο και τον χτυπάω...... κάτι που θα λεγόταν αν έγραφα όλα αυτά μετά από ήττα. 

Κύριε Αλαφούζε, η άποψη που κυριαρχεί στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ακόμα και εκείνων που σας στηρίζουν φανατικά, είναι η εξής:

"Αν είχαμε λεφτά και είχε ενισχυθεί η ομάδα το καλοκαίρι, με ένα δεξί μπακ, ένα δεκάρι και τον Ταυλαρίδη, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη, θα είχαμε προκριθεί στο Κύπελλο και θα βρισκόμασταν 5 βαθμούς μπροστά από αυτόν τον Ολυμπιακό". 

Και άντε η φετινή χρονιά κύλησε όπως κύλησε...... το θέμα είναι πως κανείς δεν πιστεύει πως θα αλλάξει κάτι ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι. Πάλι δεύτεροι θα βγούμε ΚΑΙ πάλι στα προκριματικά θα πάμε να παίξουμε με τους υπάρχοντες παίκτες, αν δεν έχει πουληθεί π.χ. ο Καρέλης για να βγουν τα έξοδα της χρονιάς. 

Κύριε Αλαφούζε, το μνημόνιο στον Παναθηναϊκό πρέπει να τελειώσει, είτε με εσάς στο τιμόνι, είτε με κάποιον άλλον. 

Στο χέρι σας είναι να δώσετε ελπίδα στον κόσμο ή να συνεχίσετε να τον κοροϊδεύετε με εφήμερες χαρές!!! 

ΥΓ. Είχα σκοπό να συζητήσουμε και όσα έγιναν στην Λεωφόρο εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς και τις απερίγραπτες δηλώσεις των Μαρινάκη, Θεοδωρίδη, Καραπαππά.......αλλά το κείμενο είναι ήδη μεγάλο. Υπόσχομαι να επανέλθω. 

Αλέξανδρος



 
Top