Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, διανύοντας την απόσταση Αθήνα-Πάτρα με λεωφορείο (αυτό εξηγεί γιατί δεν έγραψα εχτές το βράδυ) και αφού νωρίτερα είχα παρακολουθήσει όπως εσείς άλλο ένα εμετικά αδιάφορο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, σκεφτόμουν τον τίτλο του σημερινού blog. 

Κατέληξα στον τίτλο "Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε", που πιστεύω πως εκφράζει την πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας μας, ακούγοντας τόσο τις απόψεις καμιά 40αριά Παναθηναϊκών που παρακολουθούσαμε μαζί το παιχνίδι, όσο και διαβάζοντας τα σχόλια που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα στο site.  

Από τη μία είχαμε το αποτέλεσμα, το οποίο σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα εκτός έδρας κρίνεται ως θετικό......και από την άλλη είχαμε την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την αδυναμία να κερδίσει ή να σκοράρει έστω, απέναντι σε μία ομάδα που εξέπληξε τους πάντες,με την παντελή έλλειψη γνώσης των βασικών του ποδοσφαίρου (κοντρόλ, πάσα, σουτ, κ.α.) από τους ποδοσφαιριστές της!!! 

Εχτές ο Παναθηναϊκός του ενός τελικού και των δύο ημιτελικών σε Κύπελλα Ευρώπης, αντιμετώπιζε την σχετικά "πρωτάρα" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Γκαμπάλα (τέσσερις μόλις ευρωπαϊκούς αγώνες) από το Αζερμπαϊτζάν και όχι δεν τις έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά επικεντρώθηκε στο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. 

Για αυτό καταλήγω στο συμπέρασμα πως ναι μεν ο προπονητής και η στρατηγική πρόκρισης διασώθηκαν, αλλά δε ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός απεβίωσε......τουλάχιστον όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλαιότεροι......... και καλά θα κάνουν οι νεότεροι να συνηθίσουν το γεγονός, πως με κάθε ευκαιρία θα τους θυμίζουμε ποιον Παναθηναϊκό τους "παραδώσαμε". 

Ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά που έχει βελτιώσει το ρόστερ του, επέλεξε να διατηρήσει στον πάγκο του έναν 100% αποτυχημένο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, έναν  ΧΕΣΤΗ!!! 

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον προπονητή, που αγωνιζόμενος απέναντι στην άσημη Γκαμπάλα δεν καταφέρνει να κερδίσει και από το 65ο λεπτό του αγώνα κοιτάει πως θα διατηρήσει το στείρο 0-0.....δηλώνοντας μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα: "Η Καμπάλα είναι επιθετική στην έδρα της, ωστόσο την περιορίσαμε. Είχαμε οργάνωση στην άμυνα και δεν επιτρέψαμε να μας απειλήσουν".

Κύριοι, αν ο Αναστασίου είχε εχτές στην διάθεσή του τον Τριανταφυλλόπουλο, να είστε σίγουροι πως στα τελευταία λεπτά, θα παίζαμε με τρία στόπερ. Ήταν τόσο μεγάλο το άγχος του να μην χάσει, που ξέχασε να στήσει την ομάδα για να κερδίσει. 

Για αυτό άλλωστε επέλεξε να "ξεκουράσει" τους Μπεργκ, Νίνη και μάλιστα τον δεύτερο δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου........ούτε όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε ο καλός Λουντ, ούτε όταν οι Πέτριτς-Πράνιτς είχαν παραδώσει ψυχή και σώμα. 

Σε αντίθεση με κάποιους φίλους που σχολίασαν αρνητικά στο site την απόδοση του Λουντ, εγώ έμεινα ικανοποιημένος και μακάρι να επιστρέψει υγιής. Για τους υπόλοιπους δεν θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην απόδοσή τους, αφού η συνολική εικόνα-απόδοση της ομάδας τα λέει όλα........ απλά να εκφράσω ένα παράπονο στον Μάρκους "δεν χάνονται από σένα αυτά αγόρι μου" και αναφέρομαι στην φάση του 85ου λεπτού που δεν βρήκε την μπάλα. 

Η ισοπαλία σαφώς και δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό, αλλά το ποδόσφαιρο και η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, δεν επιτρέπει σε κανέναν, ούτε στον πιο αισιόδοξο οπαδό της "υγείας", να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από πέρυσι....... τόσο στους ομίλους, όσο και στο Πρωτάθλημα. 

Το εκκωφαντικό 5-0 του ΠΑΟΚ απέναντι σε καλύτερη ομάδα από την Γκαμπάλα και η αξιοπρεπής εμφάνιση του Ατρόμητου απέναντι στην Φενέρ, κέρδισαν τις επευφημίες του ελληνικού φίλαθλου κοινού και διεύρυναν την απογοήτευση των Παναθηναϊκών. 

Κύριε Αναστασίου, με αυτή την αγωνιστική λογική, ιδιαιτέρως όταν αγωνίζεσαι με υποδεέστερους αντιπάλους, δεν πας πουθενά !!!

Πριν το επαναληπτικό παιχνίδι με την Γκαμπάλα μεσολαβεί η αναμέτρηση του Αγρινίου, η οποία με δεδομένη την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός και την αδυναμία του Αναστασίου να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές την νοοτροπία του νικητή, αναμένεται δύσκολη. 

Με νίκη στο Αγρίνιο και άνετη πρόκριση στους ομίλους του Europa League, μπορεί να αλλάξει το κλίμα...... την αντίθετη περίπτωση δεν θέλω καν να την σκέφτομαι. 

Εχτές αγωνίστηκαν οι: Στιλ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Βέμερ, Λουντ (67’ Ατζαγκούν), Καλτσάς (76’ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (59’ Μπεργκ), Πέτριτς.

ΥΓ1. Η μεταγραφή του Μεχντί Αμπέϊντ αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ και πιθανότατα ο παίκτης θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εντός έδρα ματς με την Καλλονή. 

ΥΓ2. Μπορεί η Ελλάδα να είχε μία νίκη (ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι 5-0) και μια ισοπαλία (Καμπάλα-Παναθηναϊκός 0-0) στους πρώτους αγώνες των play offs του Europa League, ωστόσο η θέση της στην κατάταξη των χωρών της UEFA δεν βελτιώθηκε, καθώς η χώρα παραμένει 14η και μακριά από το στόχο της 12ης ή έστω 13ης θέσης. 

Όλα αυτά κι ενώ τερματίζοντας 13η πέρσι χάνει (πιθανότατα) την απευθείας παρουσία του πρωταθλητή στους ομίλους την επόμενη σεζόν (2016/17).

ΥΓ3. Παραμονές του αγώνα είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο "Εκτός του αβέβαιου παρόν..... υποθηκεύουν και το μέλλον του Συλλόγου".....επέλεξα να μην το δημοσιεύσω προκειμένου να μην διαταράξω την ηρεμία της ομάδας......βλέπετε στον Παναθηναϊκό της "υγείας" κάθε ανησυχία, κάθε αντίθετη άποψη, κάθε παρότρυνση για βελτίωση, αντιμετωπίζεται ως αντιπαναθηναϊκή.

Δυστυχώς όμως, επί τέσσερα χρόνια δικαιώνονται αυτοί που ανησυχούν και κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου......και όχι αυτοί που μένουν στο Λα λα λα λαλαλα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. 

Αλέξανδρος 



 
Top