Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ο τίτλος του σημερινού μου κειμένου είναι αυτούσιο σχόλιο του φίλου Παύλου, που έγινε σε δική μου ανάρτηση για την απομάκρυνση του Γιάννη Βονόρτα..... από την "ιερή αγελάδα" του Παναθηναϊκού του χτεσινού Αλαφούζου. 

Ναι κύριοι, οι χτεσινοί και ελπίζουμε περαστικοί από τον Παναθηναϊκό μας, εισηγήθηκαν και υλοποίησαν την πιο ανέντιμη αποπομπή των τελευταίων τεσσάρων χρόνων..... αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως δεν έχουν καμιά σχέση με τον Παναθηναϊκό και τις αξίες-αρχές που πρεσβεύει αυτός ο Σύλλογος. 

Με εισήγηση Αναστασίου, την Παρασκευή η διοίκηση ενημέρωσε τον Γιάννη Βονόρτα πως δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στο τεχνικό team της ομάδας. Παραμονή του πρώτου κρίσιμου παιχνιδιού, από μία σειρά δύσκολων αγώνων που θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία του φετινού Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα, απολύθηκε ο Γιάννης Βονόρτας 

Ο Γιάννης Βονόρτας είναι στον Παναθηναϊκό σχεδόν όλη τη ζωή του. Στην ηλικία των 17 ετών έγινε μέλος των Ακαδημιών της ομάδας και μετά από 4 χρόνια προωθήθηκε στην ανδρική (1981). Με μία στάση ενός χρόνου ως δανεικός στο Αιγάλεω, επέστρεψε και υπό τις οδηγίες του Γιάτσεκ Γκμοχ καθιερώθηκε ως βασικός στόπερ της ομάδας που κατέκτησε, ένα κύπελλο (1982), δύο νταμπλ (1984 και 1986) και έπαιξε απέναντι στην Λίβερπουλ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης!!! 

Οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Βονόρτα ξανασμίγουν το 2005 όταν και γίνεται μέλος του προπονητικού team των Ακαδημιών. Εφτά χρόνια αργότερα (2012) και έχοντας αποδείξει την αξία του υπηρέτησε τον Σύλλογο και 4 προπονητές (Φερέϊρα, Ρότσα, Φάμπρι, Αναστασίου) από τη θέση του βοηθού προπονητή, ενώ χωρίς να έχει καμιά υποχρέωση, πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή μετά την απόλυση Φάμπρι.

Και όμως κύριοι, αυτόν τον άνθρωπο και όσα σημαίνει για τον Παναθηναϊκό, μπορεί να τον απολύει ο τυχάρπαστος, που παραμένει ακλόνητος στη θέση του, παρά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα...... ίσως γιατί ο κομπλεξικός που έχει συνδράμει τα μέγιστα να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην 123η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, νιώθει να κινδυνεύει σε πιθανά συνεχόμενα στραβοπατήματα (τις επόμενες 5 αγωνιστικές) από τον Γιάννη Βονόρτα που έχει δίπλωμα UEFA PRO, ενώ αυτός UEFA B' που επισήμως του επιτρέπει να προπονεί ομάδες Ακαδημιών.

Μπορεί επίσης να διαφώνησε μαζί του, στις εμμονές που έχει να "τελειώνει" νέους Έλληνες ταλαντούχους (Ρισβάνη, Ντίνα, Δώνη, Καλτσά κ.α.) και να "χαρίζει" συμβόλαια σε τελειωμένους ξένους (Μέντες, Πέτριτς, Πράνιτς, κ.α.). 

Αλλά πως γίνεται να συμφωνήσει ένας γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκός, με έναν μισθοφόρο της κακιάς ώρας, που παρότι παρουσίαζε πως έχεις προτάσεις από το μισό Βέλγιο και τη μισή Ολλανδία, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας έχει καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του παρά τον εξευτελιστικό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, περιμένοντας να τον απολύσει και να εισπράξει την αποζημίωση ο πιο "τσίπης" Πρόεδρος που πέρασε από τον Παναθηναϊκό????

Ο κουτοπόνηρος βλάχος, με την αποπομπή Βονόρτα, κατάφερε να αφήσει τον οικονομικά αδύνατο Παναθηναϊκό, χωρίς την εύκολη λύση σε περίπτωση απόλυσής του. Γιατί μη νομίζετε πως αν έρθουν τα αποτελέσματα αυτά που θα ξεκαθαρίζουν την απώλεια του τίτλου και απολυθεί ο Αναστασίου, θα πάμε να φέρουμε τον Μπιέλσα...... σε λύση επιπέδου Βονόρτα θα πηγαίναμε μέχρι το καλοκαίρι...... και τώρα που δεν υπάρχει Βονόρτας, να ετοιμάζεστε για κάναν νέο Φάμπρι. 

Θα μπορούσα να κάνω τον μαλάκα και να μην αναφερθώ σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα σήμερα.......... που δίνουμε έναν κρίσιμο αγώνα...... αλλά το καλύτερο είναι να λύνονται τα θέματα όποτε προκύπτουν, γιατί αν τυχόν έρθει καμιά ήττα σήμερα, μόλις θα το έγραφα αύριο, θα έλεγαν πως συνδέω την ήττα με την αποπομπή Βονόρτα.....και θα έλεγαν ψέματα. 

Και μην ακούτε όλες αυτές τις πίπες που διαδίδουν "δεν τον διώξαμε, αλλά του προτείναμε να γίνει σκάουτερ"..... γιατί αν είσαι διευθυντής σε μία εταιρεία και σου πουν "αποφασίσαμε να σε κάνουμε κλητήρα", ως απόλυση το αντιλαμβάνεσαι και ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες που έχεις, είτε δέχεσαι, είτε τους λες άντε γαμηθείτε κύριοι!!!  

Ελπίζω το δεύτερο να πράξει και ο Γιάννης Βονόρτας...... ακολουθώντας το παράδειγμα και πολλών άλλων Παναθηναϊκών, που δεν άντεξαν να τους διώχνουν ή να μην τους επιτρέπουν να αγωνιστούν στην ομάδα της καρδιάς του, οι γαύροι που το παίζουν νεόκοποι Παναθηναϊκοί!!!

ααααααααααα και χρόνια μου πολλά σήμερα :)

Αλέξανδρος


 
Top