Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Nik68

Αν και η Γλώσσα των αριθμών δεν λέει πάντα την αλήθεια, η στατιστική δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι λέει η στατιστική, και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ας έχουμε και επιφυλάξεις πολύ περισσότερο δε όταν ο όμιλος, έχει διαμορφωθεί από 4 διαφορετικούς ομίλους. 

Η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι αν κάπου ο Παναθηναϊκός υστερεί, αυτή είναι η επιθετική του λειτουργία. Συγκεκριμένα:   

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την πέμπτη καλύτερη επίθεση του πέμπτου ομίλου (πρώτη η Εφές), ενώ έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα (πρώτη η Κουμπάν). Ακόμα υστερεί σημαντικά στα ριμπάουντ καθώς είναι τελευταίος μαζί με τη Φενέρ (πρώτη η Εφές).

Έχει όμως καλή δημιουργία δεύτερος (πρώτη η Εφές), είναι δεύτερος στα κλεψίματα (πρώτη η Κουμπάν), και πέμπτος στα κοψίματα (πρώτη η Εφές. Τέλος από τις ομάδες  με τα λιγότερα λάθη είναι τέταρτος (πρώτη η Φενέρ).  



Αν και η εύκολη ανάγνωση θα ήταν δεν σουτάρει καλά, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει καθώς είναι σε ποσοστά ευστοχίας, δεύτερος στα δίποντα (πρώτη η Μάλαγα), τρίτος στα τρίποντα (πρώτη η Εφές), και μόνο στις βολές είναι χαμηλά έκτος (πρώτη η Μάλαγα. 




Η εξήγηση έρχεται από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκδηλώνει τις λιγότερες επιθέσεις ανά παιχνίδι τελευταίος (πρώτη η Εφές). Έχει βαριά κορμιά, επιδιώκει την επαφή και τη φθορά του αντιπάλου, και γι'αυτό είναι πρώτος στις κερδισμένες βολές (πχ Ραντούλιτσα).



Τέλος στον τελευταίο πίνακα βλέπουμε τα πρώτα βιολιά των ομάδων σε τρεις σημαντικές κατηγορίες.  



1) Κατά την ταπεινή γνώμη αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να ενισχυθεί, αυτό πρέπει να γίνει με (παίχτη-παίχτες) σε αθλητικότητα-ταχύτητα.

2) Μεγαλύτερη συγκέντρωση στις ελεύθερες βολές όπου είναι το αδύνατο στοιχείο του παιχνιδιού του. 

Καλές γιορτές!!!

Πηγή: prasinos-kosmos1.webnode.gr



 
Top