Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Gt67

Καλησπέρα στην παρέα του Greenmood, αφορμή της επικοινωνίας μου μαζί σας μέσα από τον φιλόξενο χώρο του Αλέξανδρου, είναι η σημερινή αναφορά του Χρήστου Κοντού στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό. 

Και αλήθεια είναι πως το χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί αν όχι για πρώτη φορά, είναι σίγουρα απ τις ελάχιστες, που τέθηκε τόσο καθαρά από ΜΜΕ..... και εκτός Greenmood.

Είπε λοιπόν ο Χρήστος Κοντός: "Η άδεια ανέγερσης γηπέδου έχει βγει και είναι σε ισχύ (μέχρι το 2023) και πλέον δεν υπάρχουν άλλοι σκόπελοι, ΣΤΕ προσφυγές κτλ. Το μοναδικό πλέον πρόβλημα είναι τα χρήματα". 

Μάλιστα εξέφρασε την απορία του, που ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα, που από μόνο του είναι αρκετό να βγάλει τον Σύλλογο από το οικονομικό τέλμα και να τον απογειώσει, δεν έχει αναχθεί σε πρωταρχικό και κύριο θέμα συζήτησης, από τους ίδιους τους Παναθηναϊκούς.

Έθεσε επίσης στους ακροατές της ΕΡΑ το ρητορικό ερώτημα: "ακόμη κι αν δεν μπορεί να βρει ο κύριος Αλαφούζος τα χρήματα από κάποια Ελληνική Τράπεζα, γιατί δεν στρέφεται σε κάποια Ευρωπαϊκή"? 

Συνεχίζει κάνοντας μια ανάλυση, από αυτές που έχει κάνει άπειρες φορές ο Αλέξανδρος όταν του έλεγαν διάφοροι φίλοι "Που θα βρούμε τα λεφτά για γήπεδο, όταν δεν έχουμε να πάρουμε έναν αξιόλογο παίκτη και καταφεύγουμε στους δανεικούς" λέγοντας τα παρακάτω: 

Μια βαριά κατασκευή σαν αυτή που παρουσιάστηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού προ κρίσης σε μακέτες, στοίχιζε κοντά στα 110 εκατομμύρια ευρώ, όμως σήμερα λόγω της κρίσης, τα πάντα κοστίζουν λιγότερο (υλικά, εργασία, κ.α.) και αν συνδυαστεί με την αντικατάσταση των αρχικών σχεδίων και πάμε σε κάποια πιο ελαφριά κατασκευή ή προκάτ τύπου Καραΐσκάκη, το κόστος δεν θα υπερβεί τα 60 εκατομμύρια ευρώ (τόσο είχε πει και ο Αλαφούζος στον Αλέξανδρο σε τηλεφωνικής τους συνομιλία). 

Με δεκαπενταετής διάρκειας δανεισμό, τα χρήματα αυτά θα αυξηθούν κατά 50%, τουτέστιν 90 εκατομμύρια ευρώ. Αν θεωρήσουμε ότι το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 40 χιλιάδων θέσεων, η κάθε θέση θα στοιχίσει 90.000.000/40.000=2.250 ευρώ,  2.250/15 έτη=150 ευρώ το χρόνο η κάθε θέση,  150/15 αγώνες=10 ευρώ το ματς. 

Βάσει αυτού του πρόχειρου υπολογισμού που μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν να μην πάρεις 10 ευρώ για 15 ματς, στα επόμενα 15 έτη, ανεξαρτήτως της απόδοσης της ομάδας"?

Όταν δε ρωτήθηκε από τον συνεργάτη του στην εκπομπή δημοσιογράφο, γιατί δεν έχει σκεφτεί όλα αυτά η διοίκηση Αλαφούζου ή αν τα έχει σκεφτεί γιατί δεν προχωρά στην υλοποίηση του έργου, απάντησε ξερά με ένα "δεν ξέρω" και η απορία του ήταν τόσο φανερή, που ήταν σαν να τον έβλεπα μπροστά μου παρότι τον άκουγα στο ραδιόφωνο!!!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριοι. Τόσο απλά που τα φωνάζαμε εμείς (μετά τις επαρκείς εξηγήσεις του Αλέξανδρου σε αυτό το θέμα) κι αντί όλοι να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, επέλεξαν να περιχαρακωθούν πίσω από ένα ουτοπικό προεκλογικό σχέδιο του ΠΑΝ.ΚΙ. και να μας αποκαλούν νοσταλγούς και τσάτσους.

Μαζί με τον Χρήστο Κοντό, απορία έχουμε και εμείς κύριε Αλαζούζο. Γιατί ενώ στα αρχικά σας σχέδια ήταν η υλοποίηση του project της Διπλής Ανάπλασης (υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις σας το 2012 και 2013) ξαφνικά επιλέξατε να γίνετε μαζί με τους οργανωμένους και την διοίκηση του Ερασιτέχνη, ο μεγαλύτερος πολέμιό της? 

Μπορείτε να μας δώσετε μια ειλικρινή και τεκμηριωμένη απάντηση? Θέλετε τον Παναθηναϊκό αυτάρκη οικονομικά ή σας βολεύει να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να εξαρτάται από τις "φιλανθρωπίες" της off shore εταιρείας σας, που μόλις σήμερα με καθυστέρηση δύο χρόνων, ανακάλυψαν τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια, πως έχει την πλειοψηφία των μετοχών? 

Αποφάσισε να κάνεις το όνειρο των Παναθηναϊκών πραγματικότητα, απαγκιστρώσου από τους ιδιοκτήτες των παραμάγαζων την Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τότε ΝΑΙ.....βάλε και διπλές και τριπλές και τετραπλές τιμές στα εισιτήρια. 

Τότε ΝΑΙ..... να κάνεις ειδικό "κουμπαρά" υπέρ της ανεγέρσεως του γηπέδου .

Τότε ΝΑΙ..... να κάνεις παράπονα αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν γεμίσει το γήπεδο με διαρκείας ή προκαλεί φθορές.

Τότε ΝΑΙ..... ίσως να αποκτήσεις 20-30.000 σύμμαχους που θα συνεισφέρουν να υλοποιηθεί το όραμα και θα είναι μια γροθιά απέναντι σε κάθε ανομία της Πολιτείας ή των απέναντι.

Μέχρι τότε...... βασίσου αποκλειστικά σε αυτούς που κάνεις "νταραβέρι" εις βάρος της ομάδας. 


 
Top