Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ολυμπιακό 80-66 και το πλεονέκτημα έδρας (αν και διαφωνώ με αυτό από τώρα δεν έχει κριθεί, αλλά ας πούμε ότι το έχασε). Δεν ενστερνίζομαι την καταστροφολογία ότι πάει η χρονιά, τελείωσε και θα μείνουμε με το κύπελλο κτλ..

Αλλά σίγουρα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πολλούς τομείς. Εδώ θα καταθέσω και την άποψη μου για κάποια πράγματα και παίκτες.

Ένας παίκτης όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ θα πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου. Είναι φανερό ότι ο Κούζμιτς δεν μπορεί και ο Πάβλοβιτς δεν έχει όρεξη. Ένας προπονητής είναι πραγματικός προπονητής, όχι αν βγαίνει καλά το σύστημα, αλλά από τις αποφάσεις που παίρνει σε καίρια χρονικά σημεία και την διαχείριση του ρόστερ. 

Ο Τζόρτζεβιτς είναι ουσιαστικά πρώτος προπονητής σε σύλλογο για πρώτη χρονιά (όποιος ξέρει δεν υπήρχαν τα 6μηνα σε Τρεβίζο και Μιλάνο). Ήρθε η ώρα για τις πρώτες μεγάλες αποφάσεις. Προσωπικά του δίνω πίστωση χρόνου αλλά του χρεώνω τον μη ερχομό του Λάσμε και αντ’αυτου προτίμησε τον Κούζμιτς.

Αυτή η απόφαση θεωρώ ότι έχει βλάψει τον Ραντούλιτσα (ή Βύντρα όπως πάει να καταντήσει) σε μεγάλο βαθμό. Μιλάμε για ένα παίκτη άριστο γνώστη της θέσης στην επίθεση από το post και με πολύ καλό σουτ. Ότι ζητάει κάθε προπονητής από ένα 5αρι στην επίθεση. Προφανώς η άμυνα είναι το μεγάλο του θέμα. 

Όπως έλεγαν και στην Αμερική, αν είχε γρήγορα πόδια με αυτά τα προσόντα θα έπαιζε στο ΝΒΑ ακόμα. Τι κάνεις για αυτό το θέμα; Μα φυσικά παίρνεις παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τον προστατεύεις. Παίρνεις δηλαδή…. Λάσμε!!!

Παίκτη που μπορεί να αλλάξει στα pick and roll και έχει γρήγορες περιστροφές. Ο Λάσμε θα κάλυπτε τον Ραντούλιτσα. Ο Κουζμίτς τον ξεγυμνώνει.

Ο Πάβλοβιτς είναι η πιο τρελή περίπτωση. Δείχνει ότι βαριέται όχι το μπάσκετ, την ίδια του τη ζωή. Δυστυχώς για αυτόν ο Παναθηναϊκός δεν είναι μικρές στιγμές λάμψης… δεν είναι 100 μέτρα, αλλά Μαραθώνιος...... που έλεγε και μια ψυχή…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φταίει για πολλά, στα 4 χρόνια που είναι στην προεδρία του συλλόγου.  Βεβαίως έχει 2 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα (με το φετινό) και τρεις συμμετοχές στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Έχει κάνει λάθη αναμφισβήτητα, αλλά ειδικά φέτος, δεν φταίει σε τίποτα. 

Ανέβασε το budget στα 11 εκατομμύρια ευρώ και είπε φτιάξτε την ομάδα. Δέχθηκαν; Ήταν υποχρεωμένοι να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Το μεγάλο λάθος δεν ήταν ο ερχομός του Καλάθη, αλλά το ποσό που δαπανήθηκε. Είναι ο παραλογισμός τα 2 εκατομμύρια ευρώ του Νικ, συγκρινόμενα με τα 250.000 ευρώ του Φελντέιν. 

Δυστυχώς, αυτή την χρονική περίοδο δεν θα κάνουμε μεταγραφές, αλλά μπαλώματα. Θα δούμε παίκτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσαν έξω από το ΟΑΚΑ. Και το δίλημμα είναι: 

Να φύγουν αυτοί που είναι στην ομάδα και να έρθουν άλλοι αμφιβόλου ποιότητας ή να δουλέψεις και να προσπαθήσεις με αυτούς για τι καλύτερο; Δίκοπο μαχαίρι.

Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Είμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Δυστυχώς με υπαιτιότητα των πράσινων ΜΜΕ (και του Γιαννακόπουλου), ο πήχης σηκώθηκε ψηλά στην αρχή της χρονιάς, ειδικά μετά το 2-0 επί του Ολυμπιακού. Θέλει ψυχραιμία και πάρα πολύ δουλειά.

Υ.Γ. Τζόρτζεβιτς σε στηρίζω, αλλά μην μου λες όλη την ώρα "δεν ξέρω τι φταίει". Βρες το, γιατί αρχίζει και εκνευρίζει, όσο και εκείνο το "πήραμε το μάθημα μας" του Αναστασίου.



 
Top