Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εμφάνιση Παναθηναϊκού και κέρδισε την αήττητη μέχρι πρότινος Φενέρμπαχτσε. Τεχνικά και τακτικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε γιατί:

1) Κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ. Φυσικά έχασε κιόλας. Σε πολλές φάσεις μάλιστα 2-3 φορές οι Τούρκοι ανανέωσαν την επίθεση τους. Αλλά στα κρίσιμα σημεία η κατοχή της μπάλας γινόταν πράσινη. Αυτό συνέβη γιατί σε κάθε ριμπάουντ πήγαιναν και οι περιφερειακοί της ομάδας. Είναι χαρακτηριστική η φάση στο πρώτο ημίχρονο που ο Ούντο διεκδικεί την μπάλα με τον Κούζμιτς , σπεύδει για βοήθεια ο Ουίλιαμς και τελικά την μπάλα την παίρνει ο τρίτος παίκτης που μπήκε στη φάση ο Καλάθης. Η επιτομή της ομαδικής προσπάθειας.

2) Διάβασε καλά το παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία. Η μπάλα πήγε κοντά στο καλάθι όταν έπρεπε στον Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος έκανε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση. Ο Φελντέιν, ο Διαμαντίδης ο Φώτσης έβαλαν τα κρίσιμα σουτ. Γιατί συνέβη αυτό; Πάμε στον τρίτο λόγο.

3) Αύξηση της έντασης σε άμυνα και επίθεση και αθλητικά στοιχεία λόγω των Χεινς και Ουίλιαμς. Ότι πληρώνεις παίρνεις όπως λέει και ο τίτλος του κειμένου. Ο Παναθηναϊκός στα γκάρντ έχει αποκτήσει επιλογές. Ο Χέινς ξεκούρασε τους Καλάθη και Διαμαντίδη χωρίς να πέσει η ποιότητα της ομάδας. 

Ο Ουίλιαμς έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σε διαφορετικούς τομείς. Στο ένας εναντίον ενός με πολύ καλό πρώτο βήμα. Στο σουτ και στο drive κυρίως στο δεύτερο στοιχείο δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Αυτό που δεν ξέραμε και είδαμε σήμερα είναι το πόσο καλά μπορεί να παίξει χωρίς την μπάλα. Οι κινήσεις του χωρίς αυτή είναι πολύ καλές. Αποκορύφωμα στο 72-71 με μια επίθεση που δείχνει να χαλάει ο Ουίλιαμς κόβει στην πλάτη του αντιπάλου του, ο Διαμαντίδης του πασάρει και αυτός περνάει κάτω από το καλάθι και τελειώνει την φάση. Βάζει και τις δυο βολές μετά και τελειώνει το παιχνίδι. Πολυδιάστατος.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Χεινς και ο Ουίλιαμς ακόμα μαθαίνουν τους συμπαίκτες τους και αυτοί φυσικά αυτούς. Θα υπάρξουν και σκαμπανεβάσματα όπως και με τον Χάντερ και δυσλειτουργία, το πρώτο διάστημα τουλάχιστον.

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 5-3 από εκεί που πριν 1,5 μήνα βρισκόταν στο 1-3. Είναι καθοριστικό για την συνέχεια να κάνουν οι πράσινοι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία νίκη στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν.

Υ.Γ.1. Ο Κόσμος ήταν εκπληκτικός καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Πραγματικά λες και βλέπεις άλλους οπαδούς στο μπάσκετ και άλλους στο ποδόσφαιρο. Φυσικά οι πορείες των δυο τμημάτων παίζουν το ρόλο τους.

Υ.Γ.2. Και ο Τζόρτζεβιτς μαθαίνει. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι ουσιαστικά η πρώτη του χρονιά σε σύλλογο. Θα κάνει λάθη αλλά το μυστικό είναι ότι είναι ανοιχτόμυαλος. Το ότι κατάλαβε ότι η ομάδα εκτός από μπασκετικό iq ήθελε και αθλητικότητα πιστώνεται στα + του. Το ότι επιμένει στο Κούζμιτς αντί για τον Παπαγιάννη θα το χρεώσω στα – του. 1 καλή φάση κάνει ο Κούζμιτς και 2 λάθος. Ας μοιράσει το χρόνο τουλάχιστον σε αυτούς τους δυο. Δεν παραγνωρίζουμε ότι ο Παπαγιάννης είναι 18 χρονών και άγουρος ακόμα για τέτοια ματς. Αλλά με βάση την πολύ καλή παρουσία του Διεθνή Έλληνα σέντερ στους αγώνες του πρωταθλήματος θεωρώ ότι αξίζει μια ευκαιρία και στην Ευρώπη.

Υ.Γ.3. Το μυστικό για την επιτυχία όχι του Παναθηναϊκού μόνο το είπε ο Τζόρτζεβιτς στην συνέντευξη τύπου. Η επιτυχία ξεκινάει από τα αποδυτήρια.



 
Top