Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Giorgos Chrl

Χαιρετώ την παρέα του Greenmood. Φτάσαμε αισίως 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε του τοπ 16 και σιγά σιγά αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και αν για το δικό μας όμιλο τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα, στον άλλο όμιλο γίνεται σφαγή και η πρόκριση θα παίζεται για κάποιους μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
                                                                 
Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ερυθρός Αστέρας: Το ντέρμπι της αγωνιστικής στον Ε' Όμιλο. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες από Φενέρ και Παναθηναϊκό, που έχουν βάλει σε κίνδυνο το πλεονέκτημα έδρας που κρατούσε γερά για ένα μεγάλο διάστημα. Αντιμετωπίζει λοιπόν τον Ερυθρό Αστέρα που μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, δείχνει να σιγουρεύει την πρόκριση στα play off και γιατί όχι να διεκδικήσει και αυτός το πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι. 

Η Λοκομοτίβ είναι σαφώς ανώτερη και πιο ποιοτική ομάδα και φέτος στην έδρας της έχει ηττηθεί μόνο από την Φενέρ του Ομπράντοβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας αρχίζει σιγά σιγά και ακουμπάει το ταβάνι του. Οι προσθήκες που έκανε μέσα στη σεζόν του άλλαξαν τελείως την αγωνιστική εικόνα, η δυνατή έδρα του είναι απόρθητο φρούριο για τους αντιπάλους του, αλλά μέχρι εκεί. Εκτός έδρας δυσκολεύεται πολύ απέναντι σε ποιοτικότερες ομάδες και πιστεύω ότι θα φύγει από την Ρωσία ηττημένος, δίνοντας ξανά τα ηνία της δεύτερης θέσης στη ''Λόκο''. Στόχος του Αστέρα από δω και πέρα θα πρέπει να είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, να βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό και να αποφύγει την τέταρτη θέση που θα τον οδηγήσει κατευθείαν στα νύχια της Τσσκα.

Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός λοιπόν συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στην Πόλη απέναντι στην αποκλεισμένη Νταρουσάφακα. Για την Νταρουσάφακα τα είχαμε πει και στην αρχή του τοπ 16. Είναι μια ομάδα που μάζεψε ότι παίκτες δεν ήθελαν οι μεγάλες ομάδες, τους ένωσε και έφτιαξε τη δική της. Αν και από πλευράς ατομικού ταλέντου τα πάει καλά, δεν κατάφερε να βρει την απαραίτητη χημεία που θα την βοηθούσε να κάνει περισσότερες νίκες και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς ανώτερη ομάδα και οφείλει να κερδίσει. Περιθώρια για ήττα δεν υπάρχουν και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε το 3/3. Οι Κούζμιτς-Γιάνκοβιτς δεν θα παίξουν, οπότε είναι ευκαιρία να πάρει περισσότερο χρόνο ο Χάντερ που θα χρειαστεί στο μαρκάρισμα του Σλότερ. Νίκη λοιπόν και μόνο νίκη.

Εφές-Μάλαγα: Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού. Το πρόγραμμα την ευνοεί, καθώς αντιμετωπίζει αδιάφορες ομάδες, αλλά με την εικόνα που έχει δείξει φέτος, μοιάζει πολύ δύσκολο να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει την πρόκριση. Χρειάζεται μόνο νίκες και οι αντίπαλοι της να γκελάρουν προκειμένου να τους ξεπεράσει. Παρολ' αυτά, θα παλέψει μέχρι τέλους μπας και καταφέρει τη μεγάλη ανατροπή. Πρώτος αντίπαλος η αδιάφορη Μάλαγα και η λογική λέει ότι οι Τούρκοι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν, ρίχνοντας και κλεφτές ματιές στα παιχνίδια των ανταγωνιστών τους.

Τσεντεβίτα-Φενέρμπαχτσέ: Το πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Φενέρ είναι και μαθηματικά πρώτη στον όμιλο και απλώς κοιτάει τον απέναντι περιμένοντας τον αντίπαλο της για τους 8. Η Τσεντεβίτα έχει ήδη αποκλειστεί και απλώς κατεβαίνει στα παιχνίδια για το γόητρο. Ίσως δούμε ανοιχτό παιχνίδι, η Φενέρ αν έχει διάθεση θα κερδίσει εύκολα.

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα: Το μοναδικό παιχνίδι της Τετάρτης που ξεκινάει σε λίγες ώρες. Στον όμιλο αυτό λοιπόν, κάθε παιχνίδι είναι ζωής και θανάτου. Η Λαμποράλ κρατάει προς το παρόν τη δεύτερη θέση, αλλά το πρόγραμμα της είναι δύσκολο, σε αντίθεση με αυτό της Μπαρτσελόνα που το πιο πιθανό είναι να το εκμεταλλευτεί και να την οδηγήσει στην επόμενη φάση. Αν οι Καταλανοί επικρατήσουν, τότε κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και του πλεονεκτήματος. Από την άλλη, η Λαμποράλ θέλει να επικρατήσει με την σειρά της για να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, κινδυνεύει να μπλέξει και να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την πρόκριση της στην επόμενη φάση. 

Το παιχνίδι θα είναι μεγάλο ντέρμπι και προσωπικά δίνω τον πρώτο λόγο στη Λαμποράλ. Η Μπαρτσελόνα θα έχει βασικές απουσίες (Ναβάρο, Ρίμπας, ενώ και ο Αμπρίνες είναι αμφίβολος) και μέχρι τώρα έχει δείξει ότι όταν φεύγει από την έδρα της τα βρίσκει εξαιρετικά σκούρα. Η Λαμποράλ στην έδρα της είναι ισχυρή και αν βρει τον ρυθμό που την ξεχωρίζει, θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνος. Κανείς βέβαια δεν πρέπει να υποτιμάει την Μπαρτσελόνα, που ίσως τώρα που τα πράγματα σκληραίνουν, μπορεί να εμφανιστεί πιο δυνατή πνευματικά και να δείξει ότι αξίζει να περάσει και με το παραπάνω στην επόμενη φάση.

Μπάμπεργκ-Τσσκα Μόσχας: Παιχνίδι που μοιάζει αθόρυβο, αλλά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η συμπαθέστατη ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, έχει ήδη κάνει μια μικρή υπέρβαση με τις 5 νίκες που έχει κάνει στον πολύ δύσκολο αυτό όμιλο, αλλά όσο είναι και μαθηματικά στο κυνήγι της πρόκρισης, θα το παλέψει μέχρι τέλους. Παίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός έδρας, αυτή τη φορά απέναντι στην πανίσχυρη Τσσκα του Δημήτρη Ιτούδη. Το δεδομένο είναι το εξής. Η Μπάμπεργκ χρειάζεται για να προκριθεί μόνο νίκες. Αυτό μόνο εύκολο βέβαια δεν είναι. Η ατμόσφαιρα που κάνουν οι Γερμανοί στην Broze Arena είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους παίκτες της ομάδας τους να κάμψουν την αντίσταση και της Τσσκα μετά από νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και Κίμκι. Η διαφορά δυναμικότητας βέβαια είναι μεγάλη, αλλά η Τσσκα έχει την δυνατότητα να ηττηθεί χωρίς να επηρεαστεί καθόλου. Αν οι Ρώσοι επικρατήσουν, τότε θα είναι κατά 99% (μπορεί και 100% αν χάσει η Λαμποράλ) στην πρώτη θέση του ομίλου. Αν επικρατήσει όμως η Μπάμπεργκ, τότε δημιουργεί έναν μεγάλο βραχνά στις υπόλοιπες ομάδες στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Οι δύο ομάδες που συμμετείχαν στον περσινό τελικό της Μαδρίτης. Ολυμπιακός και Ρεάλ δίνουν ένα κομβικό παιχνίδι για την πρόκριση στο ΣΕΦ, που μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει το 3/3 που θα του δώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση ήττας όμως, αυτομάτως αποχαιρετάει τη διοργάνωση πρόωρα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα προσπαθήσει να σπρώξει τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς τη νίκη που θα κρατήσει ζωντανούς τους Πειραιώτες στο κυνήγι της πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά, η <<Βασίλισσα>> θα ψάξει τη νίκη που θα της δώσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση και θα την κρατήσει ζωντανή στη μάχη για το πλεονέκτημα. Σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να ψάξει αλλού τις νίκες που χρειάζεται. Το παιχνίδι προβλέπεται να είναι μεγάλο ντέρμπι και φαβορί δεν υπάρχουν. Ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Ολυμπιακός, λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού για αυτόν. Το παίρνει και συνεχίζει να ελπίζει. Το χάνει και τερματίζει άδοξα το ταξίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ζαλγκίρις-Κίμκι: Παιχνίδι με ενδιαφέρον για έναν. Η Κίμκι θέλει τη νίκη για να συνεχίσει το κυνήγι της πρόκρισης. Με νέο προπονητή πλέον οι Ρώσοι, καθώς ο Κουρτινάιτις έδωσε τη θέση του στον παλιό μας γνώριμο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Τα πράγματα είναι απλά για τους Ρώσους. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα είναι καταστροφή. Η Ζαλγκίρις είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου και έχει ήδη αποχαιρετήσει. Από πλευράς ποιότητας οι Ρώσοι επικρατούν κατά κράτος. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι η Κίμκι μέχρι στιγμής δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στα εκτός έδρας παιχνίδια της και αυτό οφείλεται στην πολύ κακή της άμυνα. Η Ζαλγκίρις θα φροντίσει να το εκμεταλλευτεί αυτό και με τη βοήθεια του κόσμου της θα προσπαθήσει να κάνει ακόμη μία νίκη γοήτρου. Προσωπικά, αν και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Κίμκι και τον Ιβανόβιτς, πιστεύω θα φύγουν νικητές από την έδρα των Λιθουανών και θα τα δώσουν όλα αργότερα στα παιχνίδια που απομένουν για την πρόκριση.

Αυτή λοιπόν είναι μία πρώτη ανάλυση των αγωνιστικής που μας έρχεται στο τοπ 16. Αυτή η αγωνιστική μπορεί να κρίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμη μια φορά θα δούμε συναρπαστικές μάχες απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.  

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός ρίχνει κλεφτές ματιές και στον άλλο όμιλο και κυρίως στο παιχνίδι της Λαμποράλ, όπου ιδανικό για αυτόν θα ήταν να κερδίσει η ομάδα του Περάσοβιτς. Θα ήταν ιδανικό αν χάσει το πλεονέκτημα έδρας να βρει απέναντι του την Λαμποράλ και όχι μία από τις έτερες ισπανικές.

ΥΓ2: Για τον Παναθηναϊκό επίσης, τελείως ωμά και ρεαλιστικά, μία νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, θα είναι σαφώς καλύτερη από νίκη της Ρεάλ.

ΥΓ3: Μια στιγμή και μπορούν να αλλάξουν όλα. Ο τραυματισμός του Βέσελι, αλλάζει αυτομάτως τις ισορροπίες. Η Φενέρ πλέον μοιάζει πιο ευάλωτη στα μάτια των αντιπάλων της και δεν τρομάζει όσο πριν. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το διασταύρωμα της στους 8...

ΥΓ4: Έκλεινα τα κείμενα μου ευχόμενος υγεία σε όλους, από δω και πέρα θα προσθέτω και τη λέξη ειρήνη. Υγεία και ειρήνη λοιπόν σε όλο τον κόσμο.




 
Top