Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά στην Πόλη απέναντι στην Νταρουσάφακα αλλά ευτυχώς δεν κάηκε. Το θέμα είναι όμως ότι θα καεί εφόσον δεν διορθώσει παθογένειες, που τείνουν να γίνουν μόνιμες. Και εξηγούμαστε.

Το κακό αμυντικά παιχνίδι κυρίως πρώτο ημίχρονο. Έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Συνέβη και σήμερα. Δεχθήκαμε 30 πόντους σε ένα δεκάλεπτο. 18 από τον Ερντέν. Για ακόμα ένα παιχνίδι συμπληρώνουμε πολύ νωρίς τα φάουλ και δίνουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να εκτελεί βολές. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο από το 7’ λεπτό η Νταρουσάφακα εκτελούσε βολές έχοντας κερδίζει 3 φάουλ, σε μια και μόνο επίθεση. Και όχι φάουλ πάνω στην προσπάθεια για σουτ η σε ένα drive. Αλλά στο ξεμαρκάρισμα των παικτών.

Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται παίκτες που δεν βάζουν σε αλλά παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να πυροβολούν κατά βούληση. Η εξήγηση είναι  ότι ο Παναθηναϊκός γενικά σαν ομάδα προτιμάει να προστατεύει υπέρ του δέοντος πολύ την ρακέτα του. 

Οι περιστροφές που γίνονται είναι πάντα με τους παίκτες να μένουν ένα βήμα πίσω. Όταν σουτάρει κάποιος παίκτης της αντιπάλου ομάδας όλοι είναι μέσα στο ζωγραφιστό, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο επιθετικό ριμπάουντ, οι περιφερειακοί να είναι εντελώς μόνοι τους να εκτελέσουν από τα 6,75 μ. 

Τρανό παράδειγμα το σημερινό παιχνίδι, που ο Ουίλμπεκιν, ο Πρέλτζιτς και ο Μαρκοσβϊλι, βρήκαν σουτ τριών πόντων μετά από τέτοια κατάσταση.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα. Έφτασε τις 6 νίκες στα τελευταία επτά ματς και χρειάζεται απλά μια νίκη με την Τσεντεβίτα για να κλειδώσει οριστικά την πρόκριση. Για το τέλος μερικά υστερόγραφα.

ΥΓ.1 Κάποιοι λένε ότι αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός του παρελθόντος. Προφανώς και είναι έτσι, άλλωστε πολλά πράγματα είναι διαφορετικά (Με πρώτο το οικονομικό). Η νοοτροπία όμως θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Παρελθόντος. Να νικάει και στην κακή του μέρα. Να έχει παίκτες που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την νίκη και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ να έχει παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά πλην Διαμαντίδη. Όπως έγινε με τον Ελιοτ Ουίλιαμς. Όπως έγινε στο πρώτο γύρο με τον Φελντέιν.

ΥΓ.2 Είχαμε πει ότι ο καλός παίκτης κοιτάει να εκμεταλλευτεί την συνύπαρξη με εξίσου καλούς παίκτες. Και ειδικά για τον Φελντέιν αναφέραμε ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει ότι του δώσει η άμυνα και να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία. Αυτό έκανε σήμερα και ήταν καθοριστικός.

Υ.Γ.3 Η ανακάλυψη του Ουίλιαμς και του Χάντερ είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του φετινού Παναθηναϊκού. Όποιος τους είδε και τους πρότεινε πρέπει να πάρει… αύξηση. Η χρονιά έχει σωθεί σε μεγάλο μέρος με την απόκτηση αυτών των δυο παικτών.

Υ.Γ.4 Ο Χέινς δεν είναι playmaker είναι ένα δυάρι-εκτελεστής παγιδευμένος σε κορμί playmaker. Αντί λοιπόν να τον τυραννάμε με το να κατεβάζει την μπάλα, μήπως να ενεργοποιηθεί ο Μποχωρίδης στον άσο και να περάσει στο ‘2’ καθαρά ο Χέινς;

Υ.Γ.5 Ο Ραντούλιτσα είναι αυτός που είναι. Σούπερ στην επίθεση και αργά πόδια στην άμυνα. Οποιαδήποτε άλλη κριτική τύπου αδιάφορος, μπλαζέ κτλ είναι τουλάχιστον αστεία.

ΥΓ.6 Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο μπάσκετ είναι η διαχείριση του υλικού σου ειδικά σε υψηλό επίπεδο. Και ο Τζόρτζεβιτς ουσιαστικά μαθαίνει και θα κάνει και λάθη. Νομίζω ότι ένα που έκανε σήμερα και ευτυχώς δεν στοίχισε, ήταν ότι άφησε τον Ουίλιαμς στο παιχνίδι στο 25’ λεπτό με τρία φάουλ. Εκεί γίνεται αλλαγή ο παίκτης. Ειδικά αν στηρίζεις τόσα πολλά επάνω του. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει και ένα 4ο και να κάτσει πολύ ώρα στο πάγκο.

ΥΓ7 Αδιανόητο το τελευταίο 1,5 λεπτό. ΑΠΛΑ δεν γίνεται να πιέζει στα 4/4 του γηπέδου η Νταρουσάφακα και η κάμερα να δείχνει μόνο τους Ουίλιαμς και… Φώτση. Οι υπόλοιποι στο άλλο μισό του γηπέδου.

Υ.Γ.8 Ο Φρίντριχ Νίτσε είχε γράψει: Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. Ε! όχι ρε Δημήτρη Διαμαντίδη. Η ώρα σου δεν έχει έρθει ακόμα και… το ξέρεις.

Υ.Γ.9 Με τον ένα τίτλο κερδισμένο και μέσα στους άλλους δυο, είναι το λιγότερο εκ του πονηρού να συζητάμε γιατί ο Παπαγιάννης παίζει μόνο στην Ελλάδα. Τι γίνεται με Παππά; Και όλα τα…. Ελληνικά θέματα.Όλοι θέλουμε να βλέπουμε Έλληνες στην ομάδα. Είναι μεγάλα κεφάλαια για την ομάδα και το Ελληνικό μπάσκετ. Αλλά τέτοια εποχή δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Ότι είναι από το καλοκαίρι. 

Πάνω από Έλληνες και ξένους πρέπει να είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ… ΚΑΙ ΜΟΝΟ.






 
Top