Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Παρά την μεγάλη δίψα για Βερολίνο, ο απογοητευτικός και χωρίς προσανατολισμό Εξάστερος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Λαμποράλ Κούτσα, η οποία επικράτησε 84-75 στο ΟΑΚΑ και πέρασε θριαμβευτικά με 3-0 στο Final-4. 

Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν με δέκα στην δεύτερη περίοδο (χάρη και στις... περίεργες αποφάσεις των διαιτητών), το γύρισαν στην τρίτη, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άνταμς έκανε «ΟΡΓΙΑ» και με επιμέρους σκορ 28-20 υπέρ των Βάσκων, γράφτηκε ο επίλογος. 

Άδοξο αντίο στην Ευρώπη είπε ο ΘΡΥΛΟΣ Δημήτρης Διαμαντίδης, έπειτα από 12 χρόνια τεράστιας προσφοράς. Ήταν κι αυτός που με 7 ασίστ 8 πόντους (τερμάτισε στην έκτη θέση της λίστας στο -1 από τον πέμπτο Μπατίστ) επιχείρησε το... comeback, αλλά δεν έφτανε. 13 πόντους πέτυχε ο Ραντούλιτσα, από 11 οι Γκιστ, Γουίλιαμς, «λιοντάρι» ο Γιανκοβιτς. Στους 24 σταμάτησε ο άνθρωπος που «σκότωσε» το τριφύλλι (Άνταμς), έχοντας τους 18 στο δεύτερο 20λεπτο. 

Το ματς 

Με εντυπωσιακές άμυνες (από Γκιστ-Γιάνκοβιτς) και τους δύο μαζί με τον Καλάθη να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-2 κι έδειξε σε... καλο φεγγάρι. Η είσοδος του Πάβλοβιτς αντί του εξαιρετικού Βλάντο έφερε έντονη γιούχα στο ΟΑΚΑ, αλλά το ματς συνεχίστηκε... Οι πράσινοι άρχισαν να κάνουν «νερά» και η Λαμποράλ βρήκε την ευκαιρία με συνεχόμενες βολές να πλησιάσει σε 9-8. Το τριφύλλι ξεκίνησε να έχει προβλήματα και στην άμυνα, με τους Άνταμς-Μπέρτανς να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βάζουν μπροστά στο σκορ τους Βάσκους, 13-15. Κούζιτς και Φώτσης έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (με την παράλληλη παρουσία του δημιουργού Γιάνκοβιτς), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3, 17-20, χάρη σε τρίποντο του Μπέρτανς, με τον Εξάστερο να εμφανίζει εκ νέου «θέμα» στο σουτ από τα 6,75 με 1/5. 

Ο Batman κυριαρχούσε στους αιθέρες και είχε μπει στην εξίσωση, βάζοντας εκ νέου μπροστά το τριφύλλι (21-20). Ωστόσο η είσοδος του Μπουρούση προκαλούσε μεγάλες «πληγές». Όχι γιατί ο Έλληνας σέντερ εκτελούσε, αλλά γιατί δημιουργούσε εξαιρετικά και οι Ισπανοί έφτασαν στο +7, 28-35, χάρη σε διαδοχικά σουτ από μακριά, με αιχμή του δόρατος τον... πανούργο Τζέιμς. Οι διαιτητές σφύριζαν... εντυπωσιακά υπέρ της Λαμποράλ (με αποκορύφωμα τις τρεις βολές υπέρ του Μπέρτανς), Φελντέιν-Γουίλιαμς... δεν υπήρχαν, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μυαλό του και μοιραία βρέθηκε στο -10 (28-38). Ο Διαμαντίδης μοίραζε, αλλά δεν έφτανε μόνος στο... street basket, την ώρα που το ρεσιτάλ του Τζέιμς συνεχιζόταν για το 32-42. Κι όλα αυτά την ώρα που οι «άρχοντες» του αγώνα (κυρίως ο Λαμόνικα) είχαν προκαλέσει -δικαιολογημένα- έντονο εκνευρισμό με τις αποφάσεις τους. Για... καλή του τύχη πάντως, ο Εξάστερος έκλεισε το ημίχρονο μόλις στο -5, 37-42, χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη που ήταν μόλις το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε ουσιαστικά... πετάξει τα 11 επιθετικά ριμπάουντ ως το 20'! 

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σφυγμό με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Για την ακρίβεια αφυπνίστηκε ο Γουίλιαμς που σήκωσε το... βάρος (μαζί με τον Γιάνκοβιτς) και γρήγορα-γρήγορα επανήλθαμε σε απόλυτη ισορροπία στο ΟΑΚΑ, 44-44, χάρη σε ένα μίνι 7-0 του τριφυλλιού. Ο Άνταμς στο πρώτο μέρος είχε περάσει ολίγον τι απαρατήρητος, ωστόσο σιγά-σιγά ζεσταινόταν και κρατούσε έστω και οριακά την Λαμποράλ σε θέση οδηγού, 51-52. Μετά από ώρα δια χειρός Διαμαντίδη, ο Εξάστερος πέρασε μπροστά (53-52), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Πλάνινιτς ήρθε από τον πάγκο και με ένα δικό του ρεσιτάλ κάτω από τη ρακέτα (με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια) υπέγραψε το 55-56 στο 30, που προμήνυε θρίλερ στο κλειστό του Αμαρουσίου. 

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει δουλεμένη ομάδα.. κάνει μπαμ. Και το ότι ο Άνταμς είναι δεινός σκόρερ εξίσου.. Ο Αμερικανός «σεληνιάστηκε» και με προσωπικό ρεσιτάλ (και μάλιστα αρκετά δύσκολα καλάθια) έδωσε αέρα μετά από ώρα οκτώ πόντων, 59-67. Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ ζόρικα, αφού πλην του Διαμαντίδη δεν έδειχνε άλλος να μπορεί να σηκώσει το φορτίο. Ένα μίνι ξέσπασμα του Γκιστ -με πέντε συνεχόμενους πόντους- έφερε το 68-72 στο 36' και κράτησε ζωντανό τον Εξάστερο για μια επική ανατροπή. Δεν γινόταν όμως αυτό.... Γιατί ο Άνταμς πέτυχε τρίποντο-μαχαιριά (φτάνοντας τους 24 πόντους κι ενώ είχε 6 στο πρώτο μέρος) και ο Μπουρούσης με τάπα στην μία άκρη του παρκέ και «βόμβα» από τα 6,75 στην άλλη, διαμόρφωσε το 68-78, το οποίο ουσιαστικά... σκότωσε την ελληνική ομάδα! Διαδικαστικού χαρακτήρα τα εναπομείναντα δύο λεπτά, με τον κόσμο να ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ στο standing ovation που χάρισε στον Διαμαντίδη και τους Γουίλιαμς-Τζέιμς να υπογράφουν το τελικό 75-84... 


ΜΥΘΙΚΗ αποθέωση για Διαμαντίδη - Χειροκρότησε και ο Μπουρούσης!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με το παιχνίδι να έχει κριθεί και ενώ απέμεναν περίπου 30 δεύτερα για τη λήξη, απέσυρε στον πάγκο τον αρχηγό του Παναθηναϊκού προκειμένου να γνωρίσει την αποθέωση από τους 20.000 και πλέον «πράσινους» οπαδούς. Αυτό τελικά ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του στην Euroleague, με το κοντέρ να τερματίζει στις 278 συμμετοχές, 2ος στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω μόνο από τον Ναβάρο. 


Μεταξύ των ανθρώπων που αποθέωσαν τον εμβληματικό άσο του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Μπουρούσης που ενώ ήταν εντός παρκέ, δεν δίστασε να χειροκροτήσει τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα.


Ο Γιάννης Μπουρούσης υποκλίθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη μερίδα φιλάθλων που τον χειροκρότημα και μίλησε για την επιτυχία της Λαμποράλ Κούτσα να προκριθεί στο Final Four. 



Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32χρονου άσου για: 

-την τελευταία εμφάνιση του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα: «Ήταν μεγάλη μου τιμή που έπαιξα με αυτόν τον παίκτη και βρέθηκα στο τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα». 

-τον εναγκαλισμό του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Είναι τιμητικό για μένα που ο κ. Γιαννακόπουλος ήρθε να με προστατέψει. Ντάξει, δεν έγινε και τίποτα, δύο μπουκάλια έπεσαν. Ο κόσμος δεν το ξέρει, αλλά έχω μια προσωπική σχέση μαζί του. Δεν είμαστε κολλητοί, αλλά υπάρχει ένας σεβασμός μεταξύ μας». 

-τις αποδοκιμασίες και το χειροκρότημα από μερίδα του κόσμου: «Δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Εγώ πάντα έμπαινα μέσα κι έπαιζα για την ομάδα που έπαιζα. Ευχαριστώ όσους με χειροκρότησαν». 

-τη νίκη στο ΟΑΚΑ: «Ήρθαμε για να πάρουμε τη νίκη, γιατί αν χάναμε δεν θα είχαμε ελπίδα να νικήσουμε την Πέμπτη. Βάλαμε μεγάλα σουτ, εγώ δεν ήμουν καλός επιθετικά, αλλά προσπάθησα να βοηθήσω σε άλλους τομείς. Είχαμε σε μεγάλη βραδιά τον Άνταμς και τον Τζέιμς». 

-την πρόκριση στο Final Four: «Ξαναπάω στο Βερολίνο, που ήμασταν τότε άτυχοι με τον Ολυμπιακό. Έτσι τα φέρνει η μοίρα. Πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να φτάσουμε στο Final Four. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Final Four». 



Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, συνεχάρη τους Βάσκους για την απόδοσή τους στη σειρά και συγκεκριμένα τόνισε ότι ειδικά τα γκαρντ τους άξιζαν να βρίσκονται στο Final Four. 

Παράλληλα, έδωσε το σύνθημα εν όψει της συνέχειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα πρέπει όλοι να αποδείξουν αν αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα του Παναθηναϊκού. 

Αναλυτικά: 

«Ήταν σκληρή ήττα για εμάς. Μετά το ταξίδι στη Βιτόρια παίξαμε τις πιθανότητες στο δεύτερο παιχνίδι για να είμαστε στο 1-1. Αν παίρναμε αυτό το παιχνίδι, ίσως όλα ήταν διαφορετικά. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ προετοιμασμένη ομάδα που έπαιξε εκπληκτικά σε πρώτο και δεύτερο παιχνίδι. Τα γκαρντ τους αξίζουν να είναι στο Final-4. Τους συγχαίρω με πόνο καρδιάς. Ήμασταν πόντο-πόντο και μετά δεχτήκαμε 4-5 τρίποντα πάνω σε άμυνα. Σούταραν 7/10 τρίποντα στην τελευταία περίοδο. Αυτά μας έσπασαν τα πόδια και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω. 

Δεν σουτάραμε καλά στη σειρά. Αυτό ήταν έναν από τους κυριότερους λόγους που αποκλειστήκαμε. Δεν βάλαμε την μπάλα στο καλάθι και αυτό μετράει στο τέλος. 

Είναι δύσκολη νύχτα, αλλά να σκεφτούμε τι ακολουθεί. Ως επαγγελματίες που είμαστε, πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στον Παναθηναϊκό. Πάμε για τον επόμενο στόχο. Είχαμε μεγάλη θέληση, αλλά η Λαμποράλ ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο».



Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ Κούτσα!

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: 

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς».


Απογοητευμένος, αλλά και συγκινημένος ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ Κούτσα, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι Ευρωλίγκας στην καριέρα του. 

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε πως είναι λάθος να λέγεται πως μόνο εκείνος προσπαθούσε να πάει την ομάδα του στο Final 4 του Βερολίνου, ενώ τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην ομάδα! 

«Συγχαρητήρια στην Λαμποράλ για την πρόκριση. Είναι ένα δύσκολο βράδυ για εμάς και την ομάδα μας. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Τελείωσε η Ευρώπη, είχαμε στόχο να πάμε στο Φάιναλ Φορ και δεν τα καταφέραμε. Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες. Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε συναισθήματα και να είμαστε νευριασμένοι. Θέλουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Το έχει δείξει στο παρελθόν. Τους χρειαζόμαστε πολύ και θα είναι βοήθεια για μας. Θέλουμε το πρωτάθλημα που είναι ο στόχος που έχει απομείνει. Ξεκινάμε μία σειρά αγώνων για τα πλέι οφ. Πρέπει να δουλέψουμε στη ψυχολογία μας. Τελείωσε κάτι σημαντικό για εμάς. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε από τα πρώτα παιχνίδια πολύ συγκεντρωμένοι. Το μυαλό μας να μπορέσει να είναι στα παιχνίδια, μετά από το χάσιμο ενός μεγάλου στόχου αδειάζεις μέσα σου και δεν είναι εύκολο να επανακάμψεις. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη και θα το κάνουμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο και τους ευχαριστούμε πολύ», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης και πρόσθεσε: 

«Είναι λάθος να λέμε ότι προσπαθούσα μόνο εγώ. Δεν υπάρχει παίκτης να μην θέλει να παίξει και να μην πάει στο Φάιναλ Φορ. Άλλα παιδιά παλεύουν. Είναι λάθος να το λέμε αυτό. Όλη η ομάδα ήθελε να πάει. Κανείς δεν πίστευε παραπάνω ή παρακάτω». 

Για το τι έλειψε από τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολλά πράγματα που δουλεύτηκαν και δεν βγήκαν στο γήπεδο. Σαφώς δεν παίξαμε αυτό που θα θέλαμε σε άμυνα και επίθεση. Ειδικά στο τέλος κάναμε κάποιες κακές επιλογές και δεχόμασταν τρίποντο και μας έριχνε την ψυχολογία. Αυτά είναι τα καλάθια που σε ρίχνουν κάτω. Είναι δύσκολο να ανέβεις μετά. Προσπαθήσαμε, κάναμε προσπάθεια αλλά δεν μπορέσαμε».

Πηγή:SportFm


 
Top