Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα και καλή εβδομάδα κύριοι, ανακοίνωση εξέδωσαν εχτές τα ηγετικά μέλη της Θύρας 13 σχετικά με την παραχώρηση των ΠΑΕ και ΑΟ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην ομάδα των Ιωαννίνων για τον ευρωπαϊκό της αγώνα με την Άλκμααρ και κατάφεραν για άλλη μία φορά να διχάσουν τον κόσμο..... ενόψει μάλιστα του πρώτου κρίσιμου ευρωπαϊκού παιχνιδιού που δίνουμε με την ΑΙΚ. 

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως συμφωνώ μέχρι κεραίας σε όσα καταλογίζουν τόσο στην ΠΑΕ των Ιωαννίνων, όσο και στους φίλαθλους του ΠΑΣ..... Η στάση της συγκεκριμένης ομάδας είναι υπόπτως εχθρική όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του σάπιου κόκκινου κατεστημένου, απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά.......

Συνεχίζουμε τις γραφικές επιθετικές ανακοινώσεις (όπως συμβαίνει κατά κόρον την τελευταία 4ετία) απέναντι στους μικρούς του Πρωταθλήματος, υποβιβάζοντας επί της ουσίας τον ίδιο τον Παναθηναϊκό και χωρίς μάλιστα να πετυχαίνουμε οτιδήποτε ή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις "στοργής" μαζί τους (όπως αρμόζει να έχει ένας μεγάλος, απέναντι σε έναν μικρό) χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα, ελπίζοντας απλά στην απαγκίστρωση τους από τον μέγα παραγκάρχη, με στόχο το 50-50?

Ο "μικρός" πάντα θα έχει την ανάγκη της προστασίας ενός μεγάλου και το διακύβευμα είναι πλέον συγκεκριμένο. Τον βοηθάμε εμείς (με την παραχώρηση δανεικών, με την εξυπηρέτηση παραχώρησης της έδρας μας, ψηφίζοντας κάποια δική τους πρόταση στην SL και άλλα) που δεν θα του ζητήσουμε 6 εύκολους βαθμούς και τον καθιστούμε ανεξάρτητο και καθαρό στο πρωτάθλημα της Super League ή τον χαρίζουμε στους απέναντι, που δεν δίνουν στον Άγιο τους νερό χωρίς να τον έχουν του χεριού τους και μετά κλαίμε για τα παραρτήματα που δημιουργούν ανισότητα στο Πρωτάθλημα?

Σαφέστατα και κάνουμε το πρώτο. Αυτή είναι η άποψή μου και επειδή δεν είμαι κάνας ψυχάκιας ή κάνας εντεταλμένος να βρίσκομαι μονίμως απέναντι στον Αλαφούζο, συμφωνώ με αυτή του την διπλωματική κίνηση, αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο προσέγγισης των μικρών και να μην είναι ένα πυροτέχνημα της στιγμής. Δεν γίνεται να τον κράζω 4 χρόνια που τσακώνεται με τον Πλατανιά, τον Πανιώνιο, τον Λεβαδειακό...... και σήμερα που επιδεικνύει την συμπεριφορά του ανώτερου, του υπεράνω..... να τον κράζω πάλι!!!

Ο οπαδός εννοείται πως μπορεί να έχει μια πιο κάθετη άποψη "μας έκαναν αυτά, άρα δεν τους γουστάρω και τέλος" σε σχέση με την ΠΑΕ η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία και δεν μπορεί να διοικεί με βάση τον ρομαντισμό ή το θυμικό. Συμφέρον της ΠΑΕ αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι η απαγκίστρωση των λεγόμενων παραρτημάτων από την αγκαλιά του Βαγγέλα.... και αν αυτό θα επιτευχθεί με την παραχώρηση της Λεωφόρου, για να διεξαχθεί ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα..... ειδικά αν σκεφτώ πόσες χιλιάδες Αθηναίοι με καταγωγή από τα Γιάννενα, υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό και θα εκτιμήσουν αυτή την στάση. 

Αυτό που πρέπει να διαφυλαχτεί είναι το ίδιο το γήπεδο. Να σεβαστούν την φιλοξενία οι Γιαννιώτες και να μην μας κάνουν να μετανιώσουμε για την ώρα και την στιγμή, που αποφασίσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. 

Κλείνοντας να επισημάνω στην ηγετική ομάδα της Θύρας 13, που έβγαλαν από το κάδρο των ευθυνών την διοίκηση του Ερασιτέχνη, πως το γήπεδο ανήκει στον ΑΟ και κανείς Αλαφούζος δεν θα μπορούσε να το παραχωρήσει χωρίς πρότερη συνεννόηση μαζί τους... εξάλλου μεταξύ ΠΑΕ και ΑΟ υπογράφεται σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου για χρήση αποκλειστικά από την ΠΑΕ και όχι να το διαθέτει όπου γουστάρει χωρίς την έγκριση του ΑΟ.

Πάντως αν έχει την ευχέρεια ο ΠΑΣ να αλλάξει έδρα, δεν βλέπω να πραγματώνεται αυτή η εξυπηρέτηση..... ούτε οι Γιαννιώτες φαντάζομαι επιθυμούν να πάνε σε ένα γήπεδο υπό τον φόβο να τους την "πέσουν", ούτε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ρισκάρει μια εκ νέου τιμωρία του γηπέδου της. Απλά θα μείνουν οι απόψεις μας..... ως ιστορικό αρχείο, για να ξέρει ο κόσμος ποιος είναι τι, ποιος ξεχνά τον εγωισμό του, για το καλό του Παναθηναϊκού. 

ΥΓ. «Καλησπέρα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό…»! Όχι, ο ραδιοφωνικός σπίκερ της εποχής δεν είχε …τρελαθεί, ούτε είναι σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν (1952-53 ως 1955-56) ως …φιλοξενούμενος στο γήπεδο του στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» λόγω εργασιών στο «Γ. Καραϊσκάκης» χρησιμοποιούσαν ως έδρα τη Λεωφόρο!

Αλέξανδρος



 
Top