Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δύο απουσίες βασικών παικτών (Χουλτ, Γουακάσο) και δύο εναλλακτικών επιλογών (Ιβανόφ, Μέστο) μετράει ο Παναθηναϊκός και ο πανικός που διέπει δημοσιογράφους και φιλάθλους, είναι έκδηλος. 

Βασικά αν δεν θέλουμε να αεροβατούμε, το μεθαυριανό παιχνίδι, από την ημέρα της κλήρωσης θεωρούνταν χαμένο. Κάτι η αρνητική παράδοση των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού (και γενικότερα των Ελληνικών ομάδων) στην Ισπανία, κάτι η ανομοιομορφία του Παναθηναϊκού που δεν έχει καταλήξει σε ένα βασικό σχήμα κυρίως λόγω τραυματισμών-τιμωριών, κάτι η ήττα από τον Άγιαξ και η γκέλα στο Αγρίνιο, κάτι η καχυποψία που υπάρχει ακόμα για τις ικανότητες του Στραματσόνι, δεν άφηναν περιθώριο για αισιόδοξες σκέψεις. 

Κύριος στόχος ήταν και είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση και αν θέλει η τύχη, γιατί όχι και ένα θετικό αποτέλεσμα..... αλλά ακόμα και αν δεν είχαμε συνηθίσει έτσι ως φίλαθλοι του Panathinaikos της 11ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της UEFA και πρόσφατως ανακηρυγμένου ως η καλύτερη Ελληνική ομάδα στο Champions League, μια ήττα με 1-0, άντε 2-0, δεν θα μας κάνει να τα βάψουμε μαύρα ή να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Οπότε προς τι ο πανικός? 

Οι κάκιστες φετινές εμφανίσεις του Μέστο, επέβαλλαν την τελευταία στιγμή την προσθήκη του Κουλιμπαλί, ο οποίος είναι διαθέσιμος για το ματς της Πέμπτης, άρα για την δεξιά πλευρά της άμυνας δεν υπάρχει καμιά απουσία. Επίσης ο Ιβανόφ, δεν αποκτήθηκε ποτέ για βασικός στόπερ...για αυτό άλλωστε παρόλο που θα επέστρεφε ο Τελάντερ κάποια στιγμή, αποκτήθηκε και ο Σαμπά, άρα και στα στόπερ δεν υπάρχει αναντικατάστατη απουσία. 

Η ταυτόχρονη απουσία όμως των Χουλτ, Γουακάσο, όντως δημιουργεί μια αναστάτωση στην αριστερή πλευρά και αυτό γιατί ο Ιταλός, για να δώσει ευκαιρία στο επίσημο back up του Χουλτ (Χουχούμη), θα πρέπει να χάσει καμιά 20αριά παίκτες. 

Πλήρες ρόστερ βαφτίζεται το ρόστερ αυτό, που έχει για κάθε θέση τουλάχιστον 2 ποδοσφαιριστές...... και πρόβλημα θα υπήρχε αν είχε τραυματίες ή τιμωρημένους και τους 2 ταυτοχρόνως. Βλέπετε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σήμερα? 

Δόξα Σοι ο Θεός, υπάρχουν 2 δεξιά μπακ, ένα αριστερό και 2 στόπερ που βρίθουν από υγεία, δε σε ότι αφορά την απουσία του Γουακάσο, μια χαρά μπορούν να ανταποκριθούν οι Λουντ, Εμποκού μέχρι και ο Στάϊκος, γιατί όχι αφού είναι μέλος της ομάδας. 

Για να μην μακρηγορώ, εμένα όλες αυτές οι κλαπαρχιδιές με τα βαφτίσια (παίρνω το δεξί μπακ το κάνω αριστερό, το στόπερ αμυντικό χαφ, το χαφ μπακ και το 8αρι κρυφό σέντερ φορ) δεν μου αρέσουν. Έχεις φτιάξει το καλοκαίρι μία ομάδα και επέλεξες back up του Χουλτ τον Χουχούμη, δεν παίζει ο Χουλτ άρα θα παίξει ο Χουζούμης και το ίδιο σε κάθε θέση. Δεν μπορεί π.χ. να τραυματιστεί ο Λεντέσμα και ενώ έχεις αμυντικά χαφ τους Ρέις, Κουτρουμπή, να βαφτίσεις αμυντικό χαφ τον Εμποκού....θα βάλεις κάποιον από αυτούς τους δύο. 

Αν δεν το κάνεις, εκτός ότι θα μπερδέψεις όλη την ομάδα, εκτός ότι θα βάλεις έναν παίκτη σε θέση που δεν παίζει συνέχεια με ότι αυτό συνεπάγεται, θα χάσεις και για την συνέχεια της σαιζόν και αυτούς που προορίστηκαν από την αρχή για back up. 

Τα ίδια έκαναν και με τον Λάμπρου, ενώ προοριζόταν για back up του Μπεργκ, όποτε έλειψε ο Σουηδός βάφτισαν φορ μέχρι και τον Μαμούτε προκειμένου να ΜΗΝ πάρει ευκαιρίες ο μικρός..... και μάλιστα σε μια χρονιά χαμένη από τον Σεπτέμβρη!!!! 

Άρα καταλήγω στην εξής ενδεκάδα: Στιλ, Μολέδο, Σαμπά, Κουτρουμπή, Κουλιμπαλί, Χουχούμη, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Εμποκού-Ιμπάρμπο, Μπεργκ. αν αγωνιστεί με σύστημα 5-3-2.... αν αποφασίσει να αγωνιστεί με μοναδικό προωθημένο τον Μπερκ και σύστημα 3-6-1 δεν βάζεις κάποιων εκ των Εμποκού-Ιμπάρμπο, αλλά τον Βιγιαφάνιες.

ΥΓ. Επειδή έχω συνομολογήσει πως αυτό το ρόστερ είναι το πληρέστερο ρόστερ της 5ετίας (άλλο πως θα το διαχειριστεί ο Ιταλός)..... το ερώτημα ως τίτλος στο κείμενό μου, αφορά τους δημοσιογράφους της "Πράσινης", που με μόλις 2 απουσίες βασικών παικτών (Χουλτ, Γουακάσο), μας ενημερώνει σήμερα πως ο Παναθηναϊκός πάει Μισός στο Βίγκο. 

Αλέξανδρος




 
Top