Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, συγνώμη για την ώρα που ανεβάζω ανάρτηση, αλλά όπως σας είχα ενημερώσει δεν βρισκόμουν σπίτι, αφού δεν ήθελα σε ένα τέτοιο παιχνίδι να ρισκάρω να το δω από live streaming. 

Σήμερα ο Παναθηναϊκός και για 70 λεπτά, θεωρώ πως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι επί θητείας Στραματσόνι. Με αρκετούς παίκτες να διακρίνονται -παρά την ταλαιπωρία τους να αγωνιστούν επί 90 λεπτά σε ένα κοπιαστικό παιχνίδι- ακόμα και όταν είχαν "σκάσει", επειδή ο Ιταλός κράτησε στο ρόστερ ποδοσφαιριστές, που πιθανότατα δεν πρόκειται να εμπιστευτεί ούτε σε φιλικό.  

Δεν θα ψέξω τον Ιταλό επειδή δεν εμπιστεύεται τους Χουχούμη, Μαρινάκη, Στάϊκο, ακόμα και όταν βλέπει πως επιβάλλεται να φρεσκάρει την ομάδα του, ώστε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα που είχε μέχρι το 75ο λεπτό και να φύγει με μια σημαντική νίκη, θα τον ψέξω όμως γιατί σε μια χρονιά που η διοίκηση ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΧΙ, τους κράτησε και δεν τους αντικατέστησε όπως έκανε με 20 άλλους!!!

Όσοι με διαβάζεται αυτά τα πέντε χρόνια που σχολιάζω την Παναθηναϊκή επικαιρότητα και όχι μόνο, γνωρίζεται πως ουδέποτε έχω σταθεί σε 1-2 διαιτητικά λάθη, όσο σοβαρά και αν είναι, ειδικά όταν η ομάδα δεν έχει εμφανιστεί στο γήπεδο, όπως θα έπρεπε και όπως την θέλουν οι Παναθηναϊκοί..... Σήμερα όμως κύριοι, ο Ιταλός διαιτητής μας στέρησε μια μεγάλη νίκη, την πρώτη επί Ισπανικού εδάφους, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι "τσουκου-τσουκου"...... 

Δεν ξέρω αν εκτελούσε εντολές Γκιτζίκη και εγκληματικής οργάνωσης (:P) αλλά μου θύμισε στη φάση του μη καταλογισμού του πέναλτι και της κόκκινης κάρτας στον Ισπανό, διαιτησίες από το Ελληνικό Πρωτάθλημα..... σε παιχνίδια που δικαιούσουν και αγωνιστικά να κερδίσεις και δεν κέρδισες ποτέ, με διαιτητικό πραξικόπημα.  

Όταν λοιπόν έχει συμβεί αυτή η φάση, σε μια περίοδο που τους "έχεις" τους Ισπανούς. που σου έχουν κάνει μόλις μία τελική προσπάθεια και εσύ εκτός έδρας έχεις χάσει τα άχαστα (α ρε θηριώδη Κλωναρίδη, αν και σήμερα ήσουν καλός)..... σε καταδικάζει να χάσεις, από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. 

Αυτή η διαιτητική αδικία, σε συνδυασμό με την κλασική ευκαιρία του Ιμπάρμπο και το μη "φρεσκάρισμα" της ομάδας από τον Ιταλό, μας οδήγησαν σε μια "γλυκιά" θα έλεγα ήττα..... τουλάχιστον για μένα, που ουδέποτε θεώρησα θέσφατο για να είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα μου, να κερδίζει, να παίρνει πρωτάθλημα ή να παίζει σε ημιτελικό Champions League. 

Για όλα αυτά, εξακολουθώ να μην έχω σε εκτίμηση τον Αντρέα Στραματσόνι, όπως δεν έχω και σε κανέναν εμμονικό άνθρωπο..... Μπορεί να διάβασε καλά το παιχνίδι και να έστησε την ομάδα ως έπρεπε, αλλά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ενώ αυτή έδειχνε πως μπορούσε να πάρει την νίκη, λόγω της εμμονής του (η οποία έχει καταντήσει ανθελληνικό παραλήρημα) την άφησε αβοήθητη, επειδή δεν γουστάρει τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τι φοβήθηκε? Μην "ντυθεί" ο Στάϊκος, Γιούρκας? 

Μια εμμονή που δεν είχε ο Μουνιόθ όταν έβαζε τον Νίνη ή ο Φερέϊρα τον Μαυρία..... ή ο Στράτος Αποστολάκης όταν εμπιστευόταν τον Γιούρκα Σειταρίδη βασικό και όχι για τα τελευταία 15 λεπτά, σε παιχνίδι Champions League, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ!!!!



Στην τελική από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα έχει κάνει 19 μεταγραφές, ποιος θα του έβαζε χέρι αν είχε κάνει άλλες 3, ώστε να μην βλέπει τους Χουχούμη, Στάϊκο, Μαρινάκη, Ρινάλντι στον πάγκο, αλλά κάποιους άλλους που θα εμπιστευόταν να αντικαταστήσουν τους παίκτες που έχοντας δώσει τα πάντα επί 60-70 λεπτά, είχαν "κλατάρει"? ΚΑΝΕΝΑΣ!!! 

Είμαι θιασώτης της αγωνιστικής αξιοπρέπειας, της έντονης προσπάθειας και της επιδίωξης για την νίκη...... και σήμερα όλα αυτά ο Παναθηναϊκός τα είχε.....έστω και για 75 λεπτά. Το τι έγινε τα υπόλοιπα 15 το έγραψα παραπάνω, η ομάδα δεν φρεσκαρίστηκε και ευθύνη έχει ο προπονητής.

Σαφέστατα και ενοχλεί μια ήττα, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από επικοινωνιακές ατάκες του στυλ "Παναθηναϊκός είμαστε, πρέπει πάντα να κερδίζουμε, δεν γίνεται να λέμε δεν πειράζει μετά από ήττα"..... ας τις αφήσουμε για αυτούς που πληρώνονται για αυτό. Εμείς μπορούμε ΝΑΙ, μετά από 6 χρόνια εξευτελιστικών αποτελεσμάτων, να είμαστε ευχαριστημένοι με την σημερινή ήττα, την οποία δεν δικαιούμασταν.... αλλά μας την επέβαλλε ο διαιτητής. 

Αυτά είχα να πω για το παιχνίδι και τα συναισθήματα που με γέμισε η πρώτη καλή ευρωπαϊκή παρουσία έναντι ισχυρού αντιπάλου, μετά από 6 χρόνια. Κάποιοι θα σταθούν στο αποτέλεσμα για να συνεχίζουν μια ατέρμονη επιθετική αντιπολίτευση, δικαίωμά τους..... Εγώ προτιμώ να κρατήσω τα 70  θετικά αγωνιστικά λεπτά της αποψινής βραδιάς και να "παραμυθιαστώ" , όπως κάνω από την αρχή της χρονιάς, πως κάτι άλλαξε.... πως έρχονται καλύτερες αγωνιστικές ημέρες. 

Δυστυχώς οι διοικητικές δεν αλλάζουν, αφού εκεί δεν έχουμε την ευχέρεια να φέρουμε 19 νέους Προέδρους ή ιδιοκτήτες ή υπάλληλους..... με αυτούς τους κλαψομούνηδες θα πορευτούμε, μέχρι να αποφασίσει ο Θεός, να μας συγχωρέσει  για την αχαριστία που επιδείξαμε ως Παναθηναϊκοί, όταν τα είχαμε όλα!!!

Οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι: 

-το πώς αισθάνεται για το αποτέλεσμα: «Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Προετοιμάσαμε το ματς κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όλοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση. Όταν δεν σκοτώνεις το παιχνίδι σε διεθνές επίπεδο, τότε μπορεί να τελειώσει κάπως έτσι. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήρθε στο Βίγκο για να νικήσει». 

-το αν μίλησε στον συμπατριώτη του διαιτητή για το πέναλτι στον Ιμπάρμπο: «Ήταν πέναλτι και κόκκινη γιατί ο παίκτης της Θέλτα γκρεμίζει τον Ιμπάρμπο. Ήταν λάθος. Ίσως ήταν μακριά, δεν ξέρω. Ψάχνω να βρω τον λόγο. Ήμασταν άτυχοι όσον αφορά την διαιτησία. Είναι σημαντικό ότι μεγαλώνουμε. Ήρθαμε στην Ισπανία και παίξαμε με αυτόν τον τρόπο, λέει πολλά. Έκαναν το πρώτο σουτ στην φάση του σουτ. Αν δεν ήταν το πρώτο, ήταν το δεύτερο. Αυτά τα γήπεδα δεν είναι εύκολα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά το παιχνίδι του πρωταθλήματος». 

-το αν άργησε να κάνει αλλαγή: «Κοίταζα την ομάδα μου σε καλή κατάσταση. Είχα νεαρούς παίκτες στον πάγκο. Ο Ρινάλντι και ο Εμποκού ήταν αλλαγή μόνο για Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Η ομάδα πήγαινε καλά. Αν παίρναμε το πέναλτι και κερδίζαμε θα ήταν φανταστικό. Σε αυτό το ματς δεν ήταν η καλύτερη επιλογή να βάλω τον Ευαγγέλου ή τον Στάικο. Στεκόμασταν καλά και αυτός είναι ο τρόπος που διάβασα το παιχνίδι». 

-το αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης: «Είναι έξι παιχνίδια. Όπως κάναμε σήμερα, προετοιμάσαμε το ματς για νίκη, την καλύτερη δυνατή ομάδα. Απόψε παίξαμε καλύτερα, απ' ότι στο πρώτο παιχνίδι. Η Ευρώπη είναι ο δρόμος να μεγαλώσουμε. Θα παίξουμε το ματς με την Σταντάρ όπως και τα υπόλοιπα. Δεν νομίζω πως η πρόκριση τελείωσε από το δεύτερο ματς». 

-το τι είπε με τον συνάδελφό του, Μπερίτσο: «Μου έδωσε μπράβο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απόψε και εμείς έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».

Βαθμολογία 
1. Άγιαξ 6 
2. Θέλτα 4 
3. Σταντάρ 1 
4. Παναθηναϊκός 0 

Επόμενη αγωνιστική (20/10) 
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 
Θέλτα-Άγιαξ 

Θέλτα: Αλβάρες, Μάγιο, Φόντας, Τζόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60’ Πιόνε Σίστο), Σενιέ (71’ Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79’ Άσπας) 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Λουντ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Εμποκού), Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμο, Μπεργκ 

ΥΓ. Χαποέλ, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ....μόνο ο Σαρμπέλ δεν τους έχει γλεντήσει ακόμα!!!


Αλέξανδρος



 
Top