Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, στο Αγρίνιο φιλοξενείται σήμερα ο Παναθηναϊκός στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Super League (οι δύο πρώτες έχουν παραλειφθεί) με την παράδοση να είναι υπέρ του, αφού σε 6 αναμετρήσεις μετράει 3 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. 
Το παιχνίδι όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζονται μερικοί ή οι στοιχηματικές εταιρείες όπου δίνουν την νίκη του Παναθηναϊκού από 1,40 έως 1,55..... ο Παναιτωλικός διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, κάτι που απέδειξε με το εύκολο πέρασμά του με 0-2 από το Περιστέρι. 

Εννοείται όμως πως όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Η φετινή διαφορά των τεσσάρων μεγάλων έναντι των υπολοίπων δώδεκα ομάδων έχει αμβλυνθεί και δύσκολα θα δούμε γκέλες ή αν δούμε, αυτές θα στοιχίσουν στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Θα χαρακτήριζα το φετινό Πρωτάθλημα, ως "Πρωτάθλημα των ντέρμπι"..... Όποιος συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια, θα χριστεί και Πρωταθλητής. 

Με λίγα λόγια, η γκέλα είναι απαγορευμένη λέξη για τον Παναθηναϊκό και ευτυχώς φαίνεται να το έχουν καταλάβει οι πάντες στον Σύλλογο. Η νοοτροπία του ζαμανφουτισμού και η παραδοχή του "τόσο μπορούμε, τόσο κάνουμε", που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με ομάδα που θέλει να διεκδικεί Πρωτάθλημα, εξαλείφθηκε τόσο με την απομάκρυνση του Αναστασίου, όσο και με την αποδέσμευση των ποδοσφαιριστών αυτών, που από ατυχείς συγκυρίες για τον Παναθηναϊκό, φόρεσαν την φανέλα του. 

Τα έχω γράψει από τον Ιούλη, ο φετινός Παναθηναϊκός (τουλάχιστον σε ότι αφορά το ρόστερ) θυμίζει έναν μέτριο κανονικό Παναθηναϊκό και δεν έχει καμιά σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, που θύμιζε έναν κανονικό Πανιώνιο ή Ατρόμητο ή Ξάνθη..... και αυτό γίνεται κατανοητό και ξεκάθαρο στον καθένα, από την ώρα που ξεκινάει για το Αγρίνιο και ο κόσμος του πιστεύει χωρίς ενδοιασμούς στην νίκη (ανεξαρτήτως αν έρθει ή όχι, καθώς στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά) και όχι πως πάει να δώσει άλλο ένα "ντέρμπι".

Ξεκάθαρο είναι επίσης, πως ο πρωταρχικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι το Πρωτάθλημα, άρα δεν υπάρχει καμιά σκέψη από σήμερα για το επερχόμενο παιχνίδι στο Βίγκο. Όπως φαίνεται για την διοίκηση και τον προπονητή, ο στόχος σε ότι αφορά την Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που απομένουν κυνηγώντας την πρόκριση. Απλά και αν δεν έρθει, δεν θα τα βάψουν μαύρα..... ενώ αν γίνει σήμερα καμιά στραβή, θα "σκάσουν". 

Στο καθαρά αγωνιστικό και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των "πράσινων" δημοσιογράφων, ο «Στράμα» αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά θα έχει τους Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπή και Μέστο. 

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστούν ο Λεντέσμα με τον Ζέκα, με τους Εμποκού, Λουντ και Γουακάσο να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον Μπεργκ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βλαχοδήμος Ο., Ξενόπουλος, Στάικος, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Χουλτ, Ρέις και Ρινάλντι. 

Εκτός έμειναν ο τραυματίας Σεμπάστιαν Λέτο και ο ασθενή, Κρίστοφερ Σάμπα. Στην 20αδα δεν βρίσκονται για λόγους τακτικής οι Χουχούμης, Βλαχοδήμος και Κοτσόλης που συγκρούστηκε σε μια φάση στην προπόνηση με τον Λουντ και του πρήστηκε το γόνατο.

Αν τελικώς επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, προσωπικά μου προκαλεί ερωτηματικό ή μη χρησιμοποίηση στο βασικό σχήμα του Χουλτ και το γεγονός πως δεν αντικαθίσταται από τον Χουχούμη ή τον Γουακάσο, αλλά από τον Κουλιμπαλί!!! Και όλες αυτές οι τράμπες? Απλά για να χωρέσει ο Μέστο? Τέλος πάντων....όλα και όλοι θα κριθούν από την απόδοση και το αποτέλεσμα..... ας μην προτρέχουμε. 

ΥΓ1. Η κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League παραμένει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχουν αρκετά χρόνια να βρεθούν στη φάση των ομίλων (πιο συγκεκριμένα από το 2010), ωστόσο ακόμα κι έτσι διατηρούν την υψηλότερη θέση στο «all time club ranking» της UEFA. 

Πρόκειται για τη λίστα που κατατάσσει τις ομάδες ανάλογα με τα αποτελέσματά τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στην οποία το «τριφύλλι» βρίσκεται στη 21η θέση. Όσο για τον Ολυμπιακό, καταλαμβάνει την 26η θέση, ενώ πιο πίσω βρίσκεται η ΑΕΚ, που βρίσκεται στην 67η. 

Έξι ολόκληρα χρόνια έχει να βρεθεί ο Παναθηναϊκούς σε ομίλους του Champions League, έξι χρόνια στα οποία ο Ολυμπιακός συμμετείχε ανελλιπώς και όμως ο Panathinaikos παραμένει σε υψηλότερη θέση. Φανταστείτε να μην είχαν βάλει την "τρικλοποδιά" οι εκτοξευτές και οι υποστηρικτές τους, που θα βρισκόμασταν...... 

Γιατί μπορεί να λένε ανερυθρίαστα προκειμένου να καλύψουν το έγκλημά τους "και τότε δεύτεροι και τώρα δεύτεροι, δεν άλλαξε τίποτα" λες και είναι ίδιο το μείον 37, το μείον 20, το μείον 15, με το να χάνεις το πρωτάθλημα στη Ριζούπολη όπως το έχασες ή στον πόντο........

.........αλλά γνωρίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά, πως στην Ευρώπη άλλαξαν ΠΟΛΛΑ και δυστυχώς αυτά που άλλαξαν (εξευτελιστικές ήττες και αποκλεισμοί από ομάδες χωριά) μας έφεραν στην 123η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, κάτι που σημαίνει πως εκτός του παρόν, υποθήκευσαν και το μέλλον του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού. 

Για αυτό καλό θα είναι, όλοι αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν και κάνουν καζούρα στους ακατονόμαστους (Γαρρής, Βασιλαράς, Μπουγελόφατσα, Γουλής, Μανωλιουδάκης, Σπανουδάκης και άλλοι επαναστάτες που δεν άντεχαν τις νίκες με 1-0), να ζητήσουν συγνώμη για τις "πέτρες" που πέταγαν σε εκείνες τις ομάδες της οικογένειας Βαρδινογιάννη, παρότι μας καθιέρωσαν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, Ας το κάνουν έστω τώρα, που καπάρωσαν τις καρέκλες και δεν υπάρχει και κανείς να τους τις εποφθαλμιά......τότε ίσως θα δικαιούνται να χαίρονται για εκείνες τις επιτυχίες!!! 

Οι άντρες έτσι κάνουν..... αναγνωρίζουν τα θετικά, για να έχουν μούτρα να καυτηριάσουν τα αρνητικά. Σαφέστατα και έκαναν λάθη, ίσως και εγκλήματα.....αλλά ο Panathinaikos είναι δικό τους έργο!!!!

ΥΓ2. Η ρήτρα των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ, σε πολλούς φάνηκε μικρή (και όχι άδικα)..... έτσι σήμερα η Live Sport μας ενημερώνει πως τελικά η ρήτρα που μπήκε είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Μακάρι να ισχύει..... 

Αλέξανδρος



 
Top