Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Άλωσε το Nick Gallis Hall ο Παναθηναϊκός Superfoods και… γιάτρεψε τις πληγές του από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι επικράτησαν 71-59 του Άρη και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα σε 6-1, την ώρα που οι ηττημένοι έπεσαν στο 3-4. 

Το τριφύλλι «βομβάρδισε» από τα 6,75 τους Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα να προηγηθεί μέχρι και με 15 πόντους (32-47). Ωστόσο, ένα black out στην επίθεση και το… κέφι των Αμερικανών των γηπεδούχων, έφερε το παιχνίδι σε απόσταση… αναπνοής (50-51), προτού Σίνγκλεντον-Μπουρούσης και η συνολική προσπάθεια στην άμυνα –την ώρα που οι παίκτες του Πρίφτη έδειχναν να έχουν «αδειάσει»- φέρει το διπλό για τον Εξάστερο. 

Κορυφαίος ο εορτάζων (έκλεισε τα 27 σήμερα) Σίνγκλεντον με 16 πόντους (9/11 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και… άπειρες μάχες. Από κοντά και ο Μπουρούσης που αν και ήταν εξωφρενικά άστοχος ( 12 πόντους με 2/11 σουτ, 8/12 βολές, 13 ριμπάουντ) –ακόμα και σε σουτ κάτω από τη ρακέτα- συνέβαλε τα μέγιστα στην τέταρτη περίοδο για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα του. 13 προσέθεσε ο Ρίβερς, κλειδώνοντας τη νίκη για τον Παναθηναϊκό Superfoods, 9 ασίστ και ένα κομβικό τρίποντο (που έγειρε την πλάστιγγα για το 50-58) μέτρησε ο Καλάθης, 10 και 8 είχαν Παππάς και Φώτσης αντίστοιχα. 

Από πλευράς Άρη, 17 είχε ο Κάμινγκς με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, 14 ο Μπάκνερ που τελείωσε αρκετές φάσεις pick and roll, 9 έβαλε ο Τζένκινς αλλά αποβλήθηκε περίπου στο 33’ (λάθος του τιμ των κιτρίνων που δεν είδε ότι είχε φορτωθεί με φάουλ) κι άφησε χωρίς βοήθεια την ομάδα του, αφού οι υπόλοιποι υστέρησαν… εντελώς. Δεν βγήκε το παιχνίδι στον Γιάνκοβιτς, απέναντι στην πρώην ομάδα του, σημειώνοντας μόλις 2 πόντους (1/6 σουτ), με 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Το ματς 

Ισορροπημένα ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να προηγείται 4-6. Ο Φελντέιν, όμως, ήταν «εκτός κλίματος» (0/4 σουτ, 2 λάθη) και δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά το τριφύλλι (παρά τις προσπάθειες του Σίνγκλεντον να τα βάζει με… όλους για το ριμπάουντ), ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Άρη «χτυπούσαν» κοντά στην πράσινη ρακέτα, με τον Μπάκνερ να «ταΐζεται» εξαιρετικά και σχεδόν με πανομοιότυπες φάσεις pick and roll να γράφει μέσα σε αποθέωση το 10-6. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να… αντεπιτεθούν από τα 6,75. Έχοντας καλές αποστάσεις και με τον Καλάθη να μοιράζει απλόχερα, οι Σίνγκλεντον και Φώτσης έφεραν το 12-12 στο 7’. Η είσοδος των Μπουρούση-Παππά-Ρίβερς βοήθησαν τα μέγιστα στην άμυνα, οι κίτρινοι «μάτωναν» για ένα καλάθι και τελικώς δια χειρός του Αμερικανού, οι πράσινοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3, 14-17.

Ο Άρης ανέκτησε προσωρινά τα ηνία της αναμέτρησης (19-17), όμως ο Παναθηναϊκός Superfoods… απάντησε με δύο νέα τρίποντα (6/10 ως τότε) και με τους Παππά-Ρίβερς έφτασε στο 19-23. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν «ζεστός», έπαιρνε προσπάθειες και δικαιωνόταν γι’ αυτό, διατηρώντας την ομάδα του σταθερά μπροστά στο σκορ με το 24-29, πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. Η είσοδος του Μπουρούση είχε μπλοκάρει εντελώς τον Άρη, είχε κόψει κάθε διάβαση προς το πράσινο ζωγραφιστό και οι παίκτες του Πρίφτη αναλώνονταν σε δύσκολες εκτελέσεις από την περιφέρεια που δεν έβρισκαν στόχο. Κάπως έτσι, πετύχαιναν καλάθι με το… σταγονόμετρο και ο Ρίβερς με ακόμα ένα τρίποντο, έφερνε τον Εξάστερο για πρώτη φορά στο +10, 26-36. Το μόνο που μπόρεσαν οι κίτρινοι ήταν με φόλοου του Κάμινγκς σε «νεκρό χρόνο» να διαμορφώσουν το 28-36 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Όσο ο Άρης δεν είχε άλλες επιθετικές λύσεις, πλην του pick and roll με τον Μπάκνερ να τελειώνει τις φάσεις, τόσο έκανε πιο εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού που… εξαφανίστηκε και «σίγησε» το Παλέ. Με καλάθια από τους Σίνγκλεντον-Φώτση και… πινελιές από Παππά, το τριφύλλι έτρεξε επιμέρους σκορ 4-11 στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου και ξέφυγε με 32-47. Μέχρι να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, είχαν έρθει σχεδόν τα πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαθε απρόσμενο black out στην επίθεση (με τους παίκτες του να χάνουν τα πάντα και δη τον Μπουρούση που ήταν πραγματικά άτυχος με κάποια «άχαστα» κάτω από την κίτρινη ρακέτα), Τζένκινς και Κάμινγκς το πήραν προσωπικά για τους Θεσσαλονικείς (αφού οι υπόλοιποι έπαιρναν… κάτω από τη βάση), σημείωσαν κάποια «τρελά» σουτ και μπαμ-μπαμ μείωσαν σε 45-51 στο 30’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμα πιο άγρια ομορφιά, όταν ο Άρης μείωσε στον πόντο, 50-51. Ωστόσο, την ίδια στιγμή έχασε τον έναν από τους δύο πυλώνες που τον οδηγούσε ως τότε, τον Τζένκινς, ο οποίος στο 33’ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ κι ενώ το τιμ των γηπεδούχων δεν είχε αντιληφθεί πως έπαιζε με τέσσερα… Κάθε φορά που η μπάλα ακουμπούσε σε Μπουρούση-Σίνγκλεντον, τουλάχιστον δύο αντίπαλοι τους την «έπεφταν» και τελικώς αναγκάζονταν να τους κάνουν φάουλ, στέλνοντάς τους στις βολές νωρίς-νωρίς. Οι δυο τους λοιπόν, έδωσαν… ανάσα στον Παναθηναϊκό (50-55), προτού το τρίποντο του Καλάθη για το 50-58 γείρει την πλάστιγγα. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ήταν άστοχοι από μακριά και την ίδια ώρα οι δύο ψηλοί του Εξάστερου δεν είχαν… αντίσταση στη ρακέτα, γράφοντας το 52-62 στο 36’. Αν και υπήρχε χρόνος για μία αντεπίθεση διαρκείας, εντούτοις η πράσινη άμυνα δεν επέτρεπε το παραμικρό, ενώ με τις απαραίτητες «πινελιές» από Ρίβερς, ήρθε το, πιο εύκολα του αναμενομένου στα τελευταία λεπτά, 59-71. 

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-36, 45-51, 59-71 


 
Top