Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και παραγωγικός απέναντι στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ (96-59), ανεβάζοντας στροφές ενόψει της δοκιμασίας με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και παίρνοντας σκορ από όλη την 12άδα συνέτριψε τους Πατρινούς, με τον βασικό στόχο του Καταλανού να είναι η συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής (2/12) με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγράνα» για την Euroleague.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φελντέιν (17π.), ενώ άλλη μία τριάδα ήταν διψήφια (Ρίβερς, Μποχωρίδης 11π., Νίκολς 10π.), ενώ πολύ καλός ήταν και  ο Πατ Καλάθης απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν είχε παίκτη με πάνω από 9 πόντους (Διαμαντάκος).

Ο Απόλλων όσο... άντεξε ήταν ως το 5' (11-10), αφού μετά ακολούθησε κρεσέντο του Φώτση και των γηπεδούχων, που με 11-0 έφτασαν στο 22-10 (8:30'') και το 24-14 στην πρώτη περίοδο.

Οι «πράσινοι» απέδωσαν καλό μπάσκετ, αρπάζοντας κάθε ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο, από τη στιγμή που έβγαλαν επιθετικότητα στην άμυνα και ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχαν χρησιμοποιηθεί 11 εκ των 12 παικτών (εκτός του Γόντικα). Το 26-17 του 11' έγινε 39-19 (14') με επιμέρους 13-2, με τον Ρίβερς να δείχνει ορεξάτος, όπως και ο Πατ Καλάθης που έπαιξε τόσο στο «4», όσο και στο «5» για κάποια λεπτά.

Η διαφορά έφτασε σε επίπεδα... νταμπλ σκορ δια χειρός Νίκολς (54-27), πριν ο Ντούβνιακ στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 54-30, ενώ στο 25' ανέβηκε ακόμα περισσότερο (65-36), πριν σπάσει το φράγμα του +30 (70-38, 28') με τον Φελντέιν να κλέβει την παράσταση.

Στην τέταρτη περίοδο το rotation συνεχίστηκε από τον Πασκουάλ, που έριξε στο παρκέ και τον Γόντικα, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και τον πρώτο του πόντο στην καριέρα του στην Α1, με το τελικό +37 (96-59) να είναι η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, σε ένα πολύ εύκολο βράδυ για τους «πράσινους».

Ο MVP: Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ορεξάτος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, χαρίζοντας ουσία και θέαμα.

Ο Σκληρός: Ο Παναθηναϊκός πήρε αρκετά από όλους τους παίκτες, με τον Ρίβερς στο πρώτο ημίχρονο, τον Πατ Καλάθη και τον Φώτση να έχουν καλά διαστήματα, όπως και ο Μποχωρίδης. Από πλευράς Απόλλωνα ξεχώρισε ο Γιώργος Διαμαντάκος.

Ο Αόρατος: Ο Ράσελ ήταν ουσιαστικά... απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα για τον Απόλλωνα.

Ο Πεσμένος: Ο Καλινόσκι δεν ήταν καλός όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, με τον Απόλλωνα να χάνει το μεγαλύτερο επιθετικό του όπλο.

Η Γκέλα: Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν μπόρεσαν να βάλουν φρένο στον Παναθηναϊκό, ωστόσο σε μεγάλο διάστημα δεν έκαναν καν προσπάθεια, αφού στην τρίτη περίοδο έκαναν μόλις δύο φάουλ, αριθμός ενδεικτικός της εικόνας των Πατρινών στην άμυνα.

Η στιγμή: Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από την πρώτη περίοδο με το σερί 11-0 και το 22-10, ωστόσο την παράσταση έκλεψε πριν το τζάμπολ η προσπάθεια των δύο ομάδων να κάνουν... Mannequin Challenge, κάτι που κατάφεραν περισσότερο από όλους οι δύο προπονητές!

Η διαιτησία: Μπήτης, Κατραχούρας, Ξανθός δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

Οι Στρατηγοί: Το ζητούμενο για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν να μοιραστεί η πίτα του χρόνου πριν το σπουδαίο ματς με την Μπαρτσελόνα, κάτι που κατάφερε, αφού οι παίκτες του εμφανίστηκαν με όρεξη από την αρχή του αγώνα. Αντίθετα ο Απόλλων του Κώστα Μέξα δεν μπόρεσε να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και... παραδόθηκε πολύ γρήγορα.

Η εξέδρα: Το ΟΑΚΑ δεν προσέλκυσε πάνω από 1.500 φίλους του μπάσκετ γι' αυτό το παιχνίδι. Μεταξύ άλλων πάντως στην εξέδρα βρέθηκαν 44 άτομα από τα «Special Olympics», 102 άτομα από ακαδημία «Αλέξανδρος Αρτάκης» και 130 άτομα από σύλλογο «Αγίου Νικολάου Παλλήνης/ Κάντζας».

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 54-30, 72-43, 96-59.

Πηγή:Sdna


 
Top