Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Ο Παναθηναϊκός ήταν... σε άλλο γήπεδο, αλλά δεν το πλήρωσε στα Τρίκαλα παρά την σπουδαία προσπάθεια των Θεσσαλών που έφτασαν κοντά στην «βόμβα» της σεζόν (82-77).

Πριν μπει σε ακόμα μία... διαβολοβδομάδα της Euroleague και ταξιδέψει για το Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένος στα Τρίκαλα και «γλίτωσε» από την έκπληξη της χρονιάς πετυχαίνοντας τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα. Τα Τρίκαλα που πάλεψαν μέχρις εσχάτων υποχώρησαν στο 2-9 και έμειναν στην τελευταία θέση. 

Οι «πράσινοι» είχαν... φόρα από το ματς με την Φενέρμπαχτσε και ήταν «καυτοί» από τα 6.75. Ο Φελντέιν έδωσε το έναυσμα και οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν για το γρήγορο 5-16. Ο Δομινικανός... έριξε τρίτη «βόμβα» για το 9-21, ενώ τα Τρίκαλα αντέδρασαν διαμορφώνοντας με τον Μπάρλοου το 16-23 της περιόδου. 

Ο Τζέιμς διέσπασε την άμυνα των Τρικάλων με δύο drives για το 19-30, αλλά οι Χοτον-Μπιρούτα έδιναν λύσεις στους γηπεδούχους (26-33, στο 15'). Ο Φώτσης ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (28-38, στο 17΄) και ο Παναθηναϊκός Superfoods έκλεισε το πρώτο μέρος στο +12 (32-44). 

Με πέντε γρήγορους πόντους, ο Παππάς οδήγησε το «τριφύλλι» στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά το τρίποντο του Κάφεϊ κράτησε κοντά τους Τρικαλινούς (42-49, στο 23'). Ο Χαραλαμπόπουλος βγήκε μπροστά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, αλλά ο Μπάρλοου έμεινε «ζεστός» για το 48-56. Φτάνοντας τους 26 πόντους κατέβασε τη διαφορά στους (56-61), αλλά ο Τζέιμς είπε την τελευταία λέξη στο δεκάλεπτο (58-66). 

Ο Μπιρούτα μείωσε στους πέντε, με τρίποντο (63-68, στο 33'), ενώ ο Λιθουανός με φόλοου έφερε το ματς στον πόντο (68-70). Ο Τζέιμς έδωσε... ανάσα στους φιλοξενούμενους σε κρίσιμο σημείο, αφού είχε πέντε σερί πόντους για το 70-76. Ο Κάφεϊ μείωσε στο καλάθι (74-76), αλλά το «τριφύλλι» βρήκε ξανά τον τρόπο να απομακρυνθεί (74-80). Ο Τσαγκαράκης μείωσε με τρίποντο σε 77-80, αλλά ο Τζέιμς έμεινε ψύχραιμος από τον γραμμή και η «πράσινη» νίκη ήρθε με 77-82. 

O MVP: Στο πρώτο του παιχνίδι, στην Α1, ο Μάικ Τζέιμς ξεχώρισε για τον Παναθηναϊκό Superfoods και ήταν εξαιρετικός, ειδικά στην τελευταία περίοδο. Τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και βοήθησε τον Καλάθη (7π., 10ασ., 5ριμπ.) στο να διατηρηθεί ο έλεγχος για το «τριφύλλι». 

Ο Σκληρός: Ο Κέλσεϊ Μπάρλοου πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στη σεζόν, πέτυχε 28 πόντους και έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι για να οδηγήσει τα Τρίκαλα σε μία τεράστια νίκη. 

Ο Πεσμένος: Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης, ήταν επηρεασμένος από το μικρό πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε χαμηλά (3π. με 1/5 σουτ, 5 ριμπ.)

Ο Αόρατος: Ο Νίκος Καλλές δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δώσει σημαντικές βοήθειες στην υπερπροσπάθεια των Τρικάλων.

Η Στιγμή: Με το σκορ στο 74-78, ο Παναθηναϊκός Superfoods βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά ο -γενικά- άστοχος Σίνγκλετον (1/8 σουτ) ευστόχησε από τα 6 μέτρα... ανακουφίζοντας τους «πράσινους». 

Η Γκέλα: Η συνολική παρουσία του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ άσχημη και σίγουρα οι παίκτες θα... ακούσουν πολλά από τον Τσάβι Πασκουάλ. 

Η Διαιτησία: Οι Τρικαλινοί διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές για τις αποφάσεις των διαιτητών και κυρίως για φάουλ που χρεώθηκαν σε Μπιρούτα-Χότον (σ.σ. αποβλήθηκαν και οι δύο). Μικρά παράπονα είχε και ο Τσάβι Πασκουάλ στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Πάντως, το διαιτητικό τρίο δεν έκρινε τον αγώνα. 

Η Εξέδρα: Γεμάτο το κλειστό των Τρικάλων, με τον κόσμο να δημιουργεί πολύ όμορφη, μπασκετική ατμόσφαιρα. Αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού στις εξέδρες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους. 

Πηγή:Sdna


 
Top