Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, με ένα Μπουρούση ασταμάτητο ο Παναθηναϊκός υπέταξε στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ την Μπρατσελόνα και φυσιολογικά κλείδωσε την συμμετοχή του στην φάση των οκτώ!!!

Παρότι οι Καλάθης, Σίνγκλετον αγωνίστηκαν λιγότερο από κάθε άλλη φορά, η πληθωρικότητα του Γιάννη Μπουρούση -που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος- το μεστό παιχνίδι του Νίκου Παππά, τα κρίσιμα καλάθια του Κέι Σι Ρίβερς και η εκρηκτικότητα του Μάικ Τζέιμς, δεν άφηναν περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. 

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Mr Bean αποχωρεί με κατεβασμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ και ο Τσάβι Πασκουάλ αρχίζει να μετράει πλέον νίκες επί της πρώην ομάδας του. Ο κόσμος συγκλονιστικός, το μέλλον είναι Εξάστερο!!!

Κορυφαίος του αγώνα ίσως και της σημερινής αγωνιστικής της Euroleague o Γιάννης Μπουρούσης, που έδωσε μια εκκωφαντική απάντηση, σε όσους είχαν αμφιβολίες σχετικά με το αν ήταν σωστή ή λανθασμένη η επιλογή της διοίκησης να τον εντάξει στο ρόστερ μας!!!


Η ομάδα αυτή αξίζει την στήριξή μας, έχει δημιουργηθεί για μεγάλα πράγματα, όχι τόσο φέτος που είναι χρονιά "δεσίματος", όσο του χρόνου αν διατηρηθεί ο βασικός κορμός και ο προπονητής. Πάντως αν τα καταφέρουν από φέτος, δεν θα μας "χαλάσει" καθόλου :P 

Τα υπόλοιπα από το Sdna:

H ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν… φουλ αγχωμένη στο ΟΑΚΑ, ωστόσο πήρε το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη ενώπιον 15.000 κόσμου, φτάνοντας στο 11-8 για να διατηρηθεί σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την πρόκριση, με τον Μπουρούση… κολώνα και κορυφαίο των πράσινων!

Πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την αγχωτική, αλλά και πολύ σημαντική νίκη επί των Καταλανών του Μπαρτζώκα, πάει την Πέμπτη (26/1) στο Βελιγράδι για να παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα για να εδραιώσει με νίκη ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Με δύο τρίποντα μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ (8-2, 2’), με το Ναβάρο να φέρνει το ματς στα ίσια (11-11) και τον Κλαβέρ να μειώνει στο φινάλε της νευρικής πρώτης περιόδου (15-13), όπου οι Καταλανοί υπέπεσαν σε επτά λάθη.

Η «πράσινη» αστοχία ακόμα και σε λέι απ έδωσε τη δυνατότητα στην Μπάρτσα να προηγηθεί (22-25, 15’), όμως η απάντηση ήρθε μέσω της άμυνας και της εισόδου Σίνγκλετον και Ρίβερς, για το 34-25 (σερί 12-0) στο 18’, πριν το 36-29 της ανάπαυλας.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη διψήφια διαφορά με τρίποντο του Καλάθη (39-29), όμως η Μπαρτσελόνα συμμάζεψε άμεσα (39-34) εξαιτίας των επιπόλαιων «πράσινων» επιλογών.

Ο Φελντέιν είχε ένα μικρό ξέσπασμα (46-38, 26’), με την ενέργεια του Μπουρούση να οδηγεί στο 49-43 (28.30’’), πριν με δικές του βολές κλείσει την τρίτη περίοδο στο +8 για τον Παναθηναϊκό (54-46).

Οι Καταλανοί μπήκαν πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο και με τρίποντο του Βεζένκοφ έφτασαν μια ανάσα από τους γηπεδούχους (55-54, 32’), οι οποίοι χρειάστηκαν ένα κλέψιμο και λέι απ του Ρίβερς κι ένα τρίποντο του Σίνγκλετον για το 63-56 (35.15’’).

Βεζένκοφ και Φαβεράνι κράτησαν όρθια την ομάδα τους (65-61, 36.30’’), με τον Μπουρούση να δηλώνει παρών (67-61)! Ο Κόπονεν μείωσε και ο Τζέιμς απάντησε με ψυχραιμία (71-65, 38.30’’), την ώρα που οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν λάθη στις κρίσιμες επιθέσεις τους, με το τελικό 71-65 να σφραγίζει την 11η νίκη του Παναθηναϊκού στον μαραθώνιο.

Ο MVP: Ο Γιάννης Μπουρούσης έβγαλε περίσσευμα ενέργειας, όπως στην Πάτρα και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε σπουδαία νίκη, έχοντας νταμπλ-νταμπλ.

Ο Σκληρός: Ρίβερς, Τζέιμς και Σίνγκλετον βοήθησαν αποφασιστικά τον Παναθηναϊκό να φτάσει στη νίκη.

Ο Αόρατος: Ο Ρένφρο σε σχεδόν 13’ δεν βοήθησε την Μπαρτσελόνα.

Ο Πεσμένος: Τόμιτς και Ναβάρο δεν κατάφεραν να δώσουν πολλά στην ομάδα τους.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νευρικός και αγχωμένος και αυτό φάνηκε στις πολλές χαμένες βολές (8/15).

Η στιγμή: Όταν οι στιγμές ήταν κρίσιμες, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο ψύχραιμοι, με τον Τζέιμς να βάζει την τελευταία πινελιά με το 71-65, 1,5 λεπτό πριν το τέλος.

Η διαιτησία: Ράντοβιτς (Κροατία), Μογκουλκότς (Τουρκία), Πατέρνικο (Ιταλία) εκνεύρισαν με τα σφυρίγματά τους σε πολλές περιπτώσεις τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Οι Στρατηγοί: Οι άμυνες καθόρισαν το παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, με τους πράσινους στο τέλος να υπερισχύουν λόγω της κλάσης του Μπουρούση, του Ρίβερς και του Τζέιμς.

Η εξέδρα: Πάνω από 15.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν μια αγχωτική, αλλά και σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65.


Το υστερόγραφο ανήκει στον Harold:

Ο Τσαβι άφησε σχεδόν σε όλη την τελευταία κρίσιμη περίοδο τον Παπά μέσα. Δείχνει ότι είναι δίκαιος και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας ποιος παίζει και ποιος αξίζει να παίζει!!! Πολύ αξιοκρατικός.. Έτσι κερδίζετε η εμπιστοσύνη και ο αγωνιστικός χρόνος.Στον Παναθηναϊκό παίζεις.Για να κερδίσεις αγωνιστικά λεπτά πρέπει να μοχθήσεις!!




 
Top