Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη από την Μπαρτσελόνα και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την εδραίωση της στην πρώτη 8αδα που οδηγεί στα playoffs.

Νομίζω ότι η εξέλιξη του αγώνα επικεντρώνεται σε δυο σημεία: Στην άμυνα και στην συνεισφορά των Μπουρούση (κυρίως) και Παππά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Παναθηναϊκός έχασε κατά κράτος τα ριμπάουντ (43-31), είχε λιγότερες ασίστ από τον αντίπαλο του (16-15) και χειρότερα ποσοστά σε τρίποντα, δίποντα και βολές. Που ήταν καλύτερος από την Μπαρτσελόνα; 

Στο ότι έκανε 10 λάθη λιγότερα και ανάγκασε τους Καταλανούς σε 21. Πίεσε πολύ ειδικά στην περιφέρεια, είχε γρήγορες περιστροφές με εξαίρεση στο τέλος που χαθήκανε στις αλλαγές μαρκαρισμάτων και έβαλε 2 καλάθια ο Φαβεράνι και κατάφερε με την άμυνα του να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχει εύκολα καλάθια.

Πέρα της ομαδικής άμυνας οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξαν και πολύ καλή ατομική. Ο Τόμιτς εξαφανίστηκε ενώ περιορίστηκε πάρα πολύ και η δράση του Ραις. 

Και πάμε στους Έλληνες. Είχαμε γράψει και σε προηγούμενα κείμενα ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους και αυτομάτως ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και αυτός. Έτσι και έγινε σήμερα. 

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν είναι μόνο ότι είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, τάπες. Είναι το γεγονός ότι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια , πάλευε σε κάθε φάση έκανε βουτιές στις… διαφημιστικές πινακίδες. Δεν αλλάζω τα όσα είχα πει στο προηγούμενο κείμενο για τον Έλληνα σέντερ γιατί πολύ απλά τα δεδομένα μέχρι το σημερινό παιχνίδι ήταν αυτά. Δηλαδή ένας Μπουρούσης χαμένος σε άμυνα και επίθεση που είχε γίνει βορά σε κάθε πεινασμένο σέντερ. 

Ευχή όλων είναι η σημερινή εμφάνιση του Μπουρούση να έχει συνέχεια και να μην αποδεχθεί απλά η εξαίρεση στο όσων γράψαμε για αυτόν.



Ο Νίκος Παππάς έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι. Ναι έβαλε μόνο 2 πόντους με την καλύτερη φάση της βραδιάς βέβαια με το τρομερό poster στον Φαβεράνι. Αλλά όποιος παρατηρούσε τον χαρισματικό γκάρντ στα προηγούμενα παιχνίδια του θα κατάλαβε την μεγάλη διαφορά σήμερα. Ο Παππάς μπήκε μέσα και κυνήγησε κάθε φάση στην άμυνα. Έπαιξε πολλές φορές άρνηση πάσας και στον Κόπονεν και τον Ραις αναγκάζοντας τον παίκτη της Μπαρτσελόνα που είχε την μπάλα να στραφεί σε άλλη λύση. 

Στην επίθεση δεν εκβίασε καμία προσπάθεια. Το αντίθετο θα λέγαμε γύρισε ώριμα την μπάλα και έψαχνε την καλύτερη δυνατή λύση στοχεύοντας στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων της Μπαρτσελόνα περνώντας την μπάλα κατά κύριο λόγο στον Μπουρούση.



Ο Εξάστερος πηγαίνει τώρα στο Βελιγράδι για να παίξει κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης εδώ και ένα μήνα. Ο Αστέρας παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και εδώ είναι και το μεγάλο στοίχημα των πρασίνων. Να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση κυρίως στους εαυτούς τους και μετά σε όλους τους άλλους για τις φετινές δυνατότητες της ομάδας.

Υ.Γ.1 Πολύ σημαντική η νίκη και ο Καλάθης στο παρκέ για μόλις 15 λεπτά.

Υ.Γ.2 Ο Τζεντίλε καμία αντίρρηση δεν ήταν καλός. Το αντίθετο. Ξαναλέω όμως ότι δεν το κρίνω γιατί έχει έρθει σε ένα δύσκολο μήνα στην ομάδα και πρέπει και στις καλές και τις κακές βραδιές να υπάρχει μια συγκράτηση. 

Υ.Γ.3 Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν απλά συγκλονιστικός και θύμισε παλιές όχι και τόσο μακρινές εποχές.

Υ.Γ.4 Ο Τζέιμς όσο περνάει ο καιρός θυμίζει όλο και πιο πολύ τον παικταρά της Μπασκόνια και αφήστε να λένε ότι είναι… άναρχος.

Υ.Γ.5 Το ντεφορμάρισμα του Καλάθη είναι φυσιολογικό. Τέσσερις μήνες έπαιζε στα...κόκκινα σε κάθε αναμέτρηση. Αρκεί να μην γίνει.. παρατεταμένο.

**** Για περισσότερα κείμενα από τον Μιχάλη στο http://www.basket247.gr/



 
Top