Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, μια μεγάλη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ ψάχνει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός Superfoods στην Ευρωλίγκα και το αποψινό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα είναι η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του. 

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν με τους αντιπάλους τους (11-8) και ενδεχόμενη νίκη όχι απλώς θα τους εδραιώσει στην οκτάδα, αλλά θα αναπτερώσει και τις ελπίδες τους για μια θέση στην τετράδα. 

Φυσικά η αποστολή τους δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από έξι σερί νίκες, νικώντας Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι και Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Μπασκόνια εκτός. Συν τοις άλλοις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και μια φανατισμένη ατμόσφαιρα από τους (αδελφοποιημένους με εκείνους του Ολυμπιακού) οπαδούς των γηπεδούχων, που εξάντλησαν σε 15 λεπτά τα εισιτήρια του αγώνα. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πλην της γνωστής απουσίας του Τζέιμς Γκιστ, ενώ στον αντίποδα εκτός μάχης για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Σέρτζιο Σίλβα (Πορτογαλία). 

Υπέρ του η προϊστορία 

Ο Παναθηναϊκός έχει την υπεροχή στην προϊστορία των αναμετρήσεων με τον Ερυθρό Αστέρα με 9 νίκες σε 13 αναμετρήσεις, ενώ στο Βελιγράδι επικρατεί ισορροπία, με 3-3. Αναλυτικά: 

Πρωταθλητριών 1969/70-Φάση «16»: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 91-66 
Πρωταθλητριών 1969/70-Φάση «16»: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 83-75 
Ευρωλίγκα 1998/99-Α’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 77-71 
Ευρωλίγκα 1998/99-Α’ Φάση: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 74-76 
Ευρωλίγκα 1999/00-Β’ Φάση: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 61-76 
Ευρωλίγκα 1999/00-Β’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 67-58 
Ευρωλίγκα 2013/14-Α’ Φάση: Ερυθρός Αστέρα-Παναθηναϊκός 86-90 
Ευρωλίγκα 2013/14-Α’ Φάση: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 69-63 
Ευρωλίγκα 2014/15-Top 16: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 74-69 
Ευρωλίγκα 2014/15-Top 16: Ερυθρός Αστέρα-Παναθηναϊκός 69-68 
Ευρωλίγκα 2015/16-Top 16: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 63-74 
Ευρωλίγκα 2015/16-Top 16: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 69-67 
Ευρωλίγκα 2016/17-Κανονική Περίοδος: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59

Γράφει ο Harold

Πάμε δυνατά για το 4ο "διπλό" της Ιστορίας μας στην έδρα του γαύρου της Σερβίας! 

Πρόπερσι στην τελευταία αγωνιστική του Top-16 (και ενώ είχαμε ήδη προκριθεί στην 8άδα μέσω... Μακάμπι που κέρδισε στο Βερολίνο την Άλμπα) χάσαμε "δικό" μας παιχνίδι λόγω και της χαλαρότητας μας στο δεύτερο ημίχρονο και γνωρίσαμε αδιάφορη (όπως αποδείχθηκε) ήττα με 69-68. 

Πέρυσι ενώ ξεκινήσαμε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ και είχαμε το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο πάθαμε ολικό μπλακ άουτ σε άμυνα και επίθεση (με τις... "βοήθειες" της ανυπαρξίας του Σάλε στον πάγκο μας) και βρεθήκαμε πίσω με διψήφια διαφορά, την οποία κάλυψε ΜΟΝΟΣ του ο ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ Έλιοτ Γουίλιαμς με ΑΠΙΘΑΝΑ καλάθια. 

Τελικά χάσαμε στις λεπτομέρειες για ένα καλάθι διαφορά (69-67), αλλά η ήττα αυτή δε μας στοίχισε την πρόκριση στην 8άδα, αφού στη συνέχεια του Top-16 ο Ερυθρός Αστήρ "ξεφούσκωσε" σε αντίθεση με εμάς που κερδίσαμε όλα τα "MUST WIN" παιχνίδια και προκριθήκαμε άνετα στην 8άδα εις βάρος των Σέρβων, οι οποίοι τερμάτισαν κάτω από εμάς και έπεσαν πάνω στα δόντια της Αρκούδας στα προημιτελικά. 

Φέτος δεν πρέπει να δώσουμε χαρά και κουράγιο στους ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ εν όψει συνέχειας. Δεν πρέπει να το πιστέψουν ότι μπορούν να μας κερδίσουν και εν τέλει ότι μπορούν να τερματίσουν ψηλότερα στη βαθμολογία από εμάς! Μπαίνουμε με το μαχαίρι στα δόντια και τους ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ μέσα στο μπορδελάκι τους. 

Είμαστε καλύτεροι απ' αυτούς ποιοτικά (το αποδείξαμε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου σε γήπεδο εκκλησία τους κάναμε πλάκα). ΑΠΟ ΕΜΑΣ εξαρτάται το αποτέλεσμα του αγώνα. Αν μπούμε σαν άνδρες όπως μπήκαμε στο ΣΕΦ στον αγώνα Κυπέλλου και αδιαφορήσουμε πλήρως για τους φανατισμένους της εξέδρας θα κερδίσουμε γιατί είμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Αν μπούμε σαν ΧΕΣΜΕΝΟΙ θα χάσουμε και πιθανότατα εύκολα. Τόσο απλά. Συγκέντρωση στο πλάνο, μαχητικότητα, καθαρό μυαλό ανεξαρτήτως εξέλιξης αγώνα και ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ/ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ για την εξέδρα και η νίκη είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ. 

ΥΣ: Ευχαριστούμε την Αρμάνι Μιλάνο και τον αξιαγάπητο Ρέπεσα για τα "δώρα" που μας έχει κάνει μέχρι σήμερα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο χθεσινό γλέντι με τον γαύρο (που στην παρούσα φάση δεν μας αφορά άμεσα βαθμολογικά), αλλά γενικότερα στις νίκες της απέναντι σε ομάδες με τους ίδιους στόχους με εμάς. 

Θυμίζω ότι μέχρι σήμερα έχει κερδίσει τις: Μακάμπι στο Μιλάνο (99-97), Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη (80-81), Ανατολού Εφές στο Μιλάνο (105-92), Σάσκι Μπασκόνια στο Μιλάνο (88-76), Γαλατάσαραϊ στο Μιλάνο (92-87) και πλέον και γαύρο στο Μιλάνο (99-83). Ελπίζουμε τα "δώρα" από την ομάδα του "ΣΥΝΟΠΑΔΟΥ" ΜΑΣ Ρέπεσα να συνεχιστούν και σε μερικά από τα εξής παιχνίδια: Νταρουσάφακα στο Μιλάνο, Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και Ερυθρό Αστέρα στο Μιλάνο. Κάνε το θαύμα σου ξανά Γιάσμιν ΑΡΡΩΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!

ΥΣ2: Θυμίζω τα παιχνίδια μας στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστήρ και σας καλημερίζω.









 
Top