Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση



Καλησπέρα κύριοι, σε ένα φανατισμένο και κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ, πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Ολυμπιακού, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Ρίβερς και Σίνγκλετον!!!

Σήμερα στο ΟΑΚΑ καταρρίφθηκε ο μύθος, πως σε αυτά τα παιχνίδια η απόδοση των Ελλήνων παικτών -που νιώθουν περισσότερο τι σημαίνει για τους οπαδούς αυτό το derby- είναι βαρόμετρο. Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε κακή μέρα (για άλλη μία φορά) τους Καλάθη, Μπουρούση, Φώτση και μέτριο επιθετικά τον Παππά (πολύ καλός αμυντικά), χάρη στους Ρίβερς, Σίνγκλετον και Τζέιμς, όχι μόνο κέρδισε, αλλά έφτασε κοντά και στην ανατροπή της διαφοράς του πρώτου παιχνιδιού. 

Οι 13 πόντοι διαφοράς είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας επταετίας και μην μασήσετε στις αστείες δικαιολογίες που θα επικαλεστούν οι γαύροι για να χρυσώσουν την 2η συνεχόμενη ήττα στους οπαδούς τους, σημαντικές απουσίες είχαμε και εμείς όταν χάσαμε στο ΣΕΦ (Τζέιμς, Νίκολς). Και μην ξεχνάμε πως μας έλειπε και σήμερα ο βιαστής τους.....ο Γκιστ!!!

Όπως είπε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος......«Είμαι περίεργος να δω τι έχει να πει σήμερα για τη διαιτησία ο προπονητής του ΟΣΦΠ… Ίσως να κάνει παράπονα ότι δεν έβαζαν καλάθι οι διαιτητές υπέρ τους… Όπως επίσης είμαι περίεργος για το εάν θα μοιράσει DVD η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κλαυσίγελος».


Το ματς από τον Sport Fm:

Στο νευρικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού «πάτησε» ο Ολυμπιακός στην αρχή του ντέρμπι. Οι «πράσινοι» έκαναν απανωτά λάθη στα πρώτα τρία λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα στην επίθεση και να πηγαίνουν στο 0-5. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πασκουάλ επέμεναν άστοχα από την περιφέρεια, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τα ριμπάουντ και «χτυπώντας» μέσα από τη ρακέτα με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, να φτάνουν στο +9 (6-15). Ο Ρίβερς έλυσε το πρόβλημα του «τριφυλλιού» έξω από τα 6,75μ., ωστόσο οι πρωταθλητές Ελλάδας εκμεταλλεύονταν τα επιθετικά ριμπάουντ τους και έτσι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (12-20). 

Εντελώς αντίθετο το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με το πρώτο. Αυτή τη φορά, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν τσάκιζε… κόκαλα και με τους Ρίβερς (ειδικά εκείνος ήταν φουλ ορεξάτος), Σίνγκλετον και Τζέιμς να παίρνουν «φωτιά» έξω από τα 6,75μ., ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 14-0 στο πρώτα πέντε λεπτά, παίρνοντας το προβάδισμα (26-20). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε τρομερό πρόβλημα χωρίς τους Σπανούλη (αποχώρησε τραυματίας από το ματς και πήγε στα αποδυτήρια) και Πρίντεζη στο παρκέ, είχε χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή του, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +9 (31-22), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου. Εκεί, ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» πέρασε ξανά στο ματς και με τον Παπαπέτρου να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, αφού και οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί από την περιφέρεια, η διαφορά μειώθηκε στους τρεις πόντους (31-28). 

Πολύ αργός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου. Κι αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να τρέξει, ενώ από την άλλη ο Πρίντεζης του έδωσε τις λύσεις στην επίθεση (33-33). Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ντέρμπι άνοιξε και σ’ αυτό είχαν μεγάλη συμβολή ο Παπανικολάου από τη μία και ο Σίνγκλετον από την άλλη. Οι δύο παίκτες είχαν μία άτυπη… μονομαχία με το σκορ να ήταν στην απόλυτη ισορροπία (45-45), περίπου μέχρι το τέλος. Τον τελευταίο… λόγο είχε ο Αμερικανός των «πράσινων», ο οποίος με δικό του τρίποντο διαμόρφωσε το 48-45. 

Ο Σίνγκλετον είχε «ζεσταθεί» από το προηγούμενο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να πάρει τον Παναθηναϊκό από το… χέρι στο ξεκίνημα του τέταρτου και να τον στείλει στο +8 (53-45), με ένα δικό του 5-0. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μένει από δυνάμεις, αφού λύσεις από τον πάγκο δεν υπήρχαν λόγω των τραυματισμών. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι «πράσινοι» που απαντούσαν με ενέργεια από Τζέιμς και Ρίβερς, με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +16 (63-47), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για την ομάδα του Πασκουάλ όσον αφορά στο ροζ φύλλο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να είχαν συμβιβαστεί με την ήττα, αλλά να παίζουν για τη διαφορά. Αυτό έγινε, μέχρι το τέλος και έτσι οι «πράσινοι» πήραν το ροζ φύλλο με το τελικό 72-59. 

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59




 
Top