Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης


O Παναθηναϊκός πήρε το πιο αδιάφορο ματς από όσα έγιναν την φετινή χρονιά με τον Ολυμπιακό και από όσα θα ακολουθήσουν. Οι πράσινοι έμειναν ζωντανοί με την νίκη αυτή στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε μια διαφορά δεκατριών πόντων να δώσει πρωτιά. Με το έγκλημα όμως του πρώτου γύρου που πήγε με 4 ξένους στο ΣΕΦ αυτή μάλλον δεν θα έρθει. Θεωρητικά τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια και των δυο μέχρι το τέλος είναι η επίσκεψη στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι πράσινοι επιχείρησαν 31 τρίποντα. Κάποια στιγμή τα τρίποντα ήταν περισσότερα από τα δίποντα. Είναι μεγάλο νούμερο αλλά το παράξενο είναι ότι τα περισσότερα ήταν καλές επιλογές.

Φυσικά όπως και στο ΣΕΦ στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση στο ατομικό ταλέντο κάποιων παικτών του με πρώτο και καλύτερο τον Ρίβερς που εκτός από πρώτος σκόρερ των πρασίνων σε ακόμα ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 26 πόντους ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ με εννέα!!!

Ο Σίνγκλετον κατά δεύτερο λόγο που εκμεταλλεύτηκε άριστα το pop out (Σκριν και κίνηση στην περιφέρεια αντί για κόψιμο στο καλάθι) και τελείωσε φάσεις αλλά η έκπληξη ήταν η δύναμη με την οποία πήγε χαμηλά στο post σε 4-5 φάσεις και τελείωσε το ματς.

Με εξαίρεση τον Παππά στην άμυνα και τον Μπουρούση … κάπως στα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε και πάλι τίποτα σχεδόν από τους Έλληνες του. Μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτή που είχε για πολλά χρόνια σαν ομάδα οι πράσινοι τότε που οι Έλληνες ήταν το βαρόμετρο ανεξαρτήτου των ξένων που ερχόντουσαν. Κάτι που έχει τώρα ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε το παιχνίδι. Είχε την ατυχία των Γιανγκ και Λοτζέσκι ενώ έχασε και τον Σπανούλη. Η έλλειψη του Λοτζέσκι θεωρώ ότι έκανε σε βάθος χρόνου κακό στον Παπανικολάου που ξεκίνησε καλά αλλά έμεινε από δυνάμεις στην συνέχεια έλλειψη αξιόπιστου back up του.

Πλέον οι δυο ομάδες στρέφονται στην Ευρωλίγκα. Για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη της ομάδας επί της Γαλατάσαραι στην Πόλη όσο και σε καλή σχετικά κατάσταση να είναι οι Τούρκοι. Μια ενδεχόμενη νίκη σε συνδυασμό με τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με Ούνιξ και Μπάμπεργκ που ακολουθούν μπορούν να δώσουν αφενός τέλος στο θέμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και την ..ορμή για να διεκδικηθεί μια καλή θέση στο τέλος του Μαραθωνίου των τριάντα αγωνιστικών.

Υ.Γ.1 Ο Ρίβερς ακόμα να ανανεώσει;

Υ.Γ.2 Η έλλειψη του Γκιστ στην άμυνα ακόμα δεν έχει καλυφθεί.

Υ.Γ.3 Ο Τζέιμς με τον Παππά παίξανε όλο το δεύτερο σχεδόν ημίχρονο στα γκάρντ. Ο Πασκουάλ στο θέμα Παππά απέδειξε ότι μόνο κομπλεξικός και άνθρωπος με εμμονές δεν είναι. Ήθελε συγκεκριμένα πράγματα από αυτόν (περισσότερη διάθεση στην άμυνα) και πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Ο Έλληνας γκάρντ δούλεψε στις προπονήσεις και πιο πολύ στο πνευματικό κομμάτι και για αυτό παίρνει την θέση στο ροτέισον της ομάδας.

Υ.Γ.4 Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού θα πρέπει να στηρίξει τον Καλάθη να ξαναβρεί τον εαυτό του. Μόνο έτσι η ομάδα θα ανέβει ακόμα παραπάνω σε όλα. Και είπαμε. Τα λεφτά τα βάζει ο Γιαννακόπουλος όχι εμείς!!! Το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ.5 Έξτρα πάσα. Βασικό στο σύγχρονο μπάσκετ. 2 φορές ο Μπουρούσης επιχείρησε τρίποντο από τις 45ο μοίρες ενώ ο Τζειμς που ήταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση στην γωνία ήταν μόνος του.


**** Για περισσότερα κείμενα από τον Μιχάλη στο http://www.basket247.gr/


 
Top