Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Η συγκριτική ανάλυση της στατιστικής απεικονίζει τον Παναθηναϊκό και την Ούνικς περίπου στα ίδια επίπεδα, ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν να υπερηφανεύονται για την «χαλύβδινη» άμυνά τους, η οποία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποψινό παιχνίδι (21:15).

Επιστροφή στην… ευρωπαϊκή πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχεται απόψε το βράδυ την Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Εκ πρώτης όψεως, οι δύο ομάδες διάγουν… βίους αντίθετους, όσον αφορά την κατάταξη, με τους «πράσινους» να φιγουράρουν στην πρώτη πεντάδα με ρεκόρ 13-9 ενώ η ρωσική ομάδα βρίσκεται στο «υπόγειο» (14η θέση, 7-15). Το momentum που έχει αποκτήσει το «τριφύλλι» στα τελευταία παιχνίδια σε συνδυασμό με την δυναμική που του προσφέρει η έδρα του, στέκονται ικανοί ως λόγοι στο να το χρίσουν ως φαβορί, ωστόσο η ομάδα του Πασούτιν ήρθε υποψιασμένη στην Αθήνα έχοντας ως «όπλο» την προϊστορία.

Απόψε, Παναθηναϊκός και Ούνικς θα συναντηθούν για τέταρτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τους, με τους Ρώσους να έχουν το «πάνω χέρι» με 2 νίκες στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, έναντι μίας του εξάστερου. 

Στις 25 Ιανουαρίου του 2012, η ομάδα από το Καζάν είχε πάρει σημαντικό «διπλό» στο ΟΑΚΑ (89-83), με τους «πράσινους» να απαντούν με το… ίδιο νόμισμα ένα μήνα αργότερα, επικρατώντας εκτός έδρας με 68-63 στο Top 16. Το τελευταίο συναπάντημά τους συνέβη την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς (30/12/16) στο «παγωμένο» Καζάν, εκεί όπου ο -καθοριστικός- Λάνγκφορντ και το άστοχο σουτ του Νίκολς στην τελευταία φάση συντέλεσαν στην ήττα των Κυπελλούχων Ελλάδος με 83-81.



Στο πεδίο της στατιστικής, οι δύο αντίπαλοι τυγχάνει να βρίσκονται αρκετά κοντά σε αρκετά χαρακτηριστικά τους, όπως για παράδειγμα στην επιθετική συγκομιδή (77.9 πόντοι μ.ο ο Παναθηναϊκός, 76.6 η Ούνικς), στις ασίστ (15.3 οι «πράσινοι» έναντι 15.4 των Ρώσων) έχοντας μάλιστα κοινό παρονομαστή στα μπλοκ (3.1). Βέβαια, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στον τομέα της άμυνας, ούσα μια εκ των πιο «σκληροτράχηλων» ομάδων της διοργάνωσης στον τομέα αυτόν (75.6 πόντοι παθητικό έναντι 80.9 της Ούνικς), μια «συνιστώσα» που αναμένεται να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο ματς του ΟΑΚΑ.

Μιλώντας με τη «γλώσσα» των ποσοστών, το πόρισμα που βγαίνει από την μεταξύ τους σύγκριση είναι πως η Ούνικς παρουσιάζεται ως ελάχιστα πιο εύστοχη από τον Παναθηναϊκό σε δίποντα (51.2% έναντι 50.1%) και περισσότερο στις βολές (78.6% έναντι 71.3%), ενώ το «τριφύλλι» έχει το ελάχιστο προβάδισμα στα τρίποντα (36.5% έναντι 36.3%)

Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά, οι «πράσινοι» πορεύονται μέχρι στιγμής στην επίθεση με «μπροστάρηδες» τους Τζέιμς (14.2 πόντοι μ.ο), Ρίβερς και Σίνγκλετον (11.2), ενώ αντίθετα, η Ούνικς διαθέτει έναν «ξεκάθαρο» αρχηγό, εν ονόματι Λάνγκφορντ (22.3 πόντοι μ.ο) με τους Παραχούσκι (12π) και Κολόμ (11π) να ακολουθούν από απόσταση.

Πηγή:Panathinaikos24


 
Top