Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Με ηγέτη τον ασταμάτητο Τζέιμς που συνέχισε από εκεί που τελείωσε με την Ούνιξ, ο σοβαρός Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο (73-82 τον Κολοσσό) και τώρα ποντάρει στην ΑΕΚ για την πρωτιά στην κανονική περιοδο!

O Kολοσσός έκανε αυτό που κάνει σε κάθε παιχνίδι, δηλαδή να είναι ανταγωνιστικός, ωστόσο μετά το 46-46 του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτά που έπρεπε στο παρκέ και με ορεξάτο και πάλι τον Μάικ Τζέιμς (19π.), που είχε συμπαράσταση από Καλάθη (11π., 5ασ.), Σίνγκλετον (12π.), Γκάμπριελ (12π.) πήρε τη νίκη, ανέβηκε στο 18-1 και συνεχίζει τη μάχη για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, την ώρα που οι Ροδίτες συνεχίζουν με 10-9.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με 3/3 τρίποντα για το 5-13 (4'), ενώ έφτασε και στο +10 (7-17, 5'), με τους γηπεδούχους να αντιδρούν με Γεωργαλλή και Χολ (18-21, 8:30''), με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 22-25.

Σαλούστρος και Γεωργαλλής βοήθησαν τον Κολοσσό να περάσει και μπροστά (32-29, 13'), ωστόσο ο Τζέιμς αντέδρασε για την ομάδα του Πασκουάλ με πόντους στο τρανζίσιον (36-43, 17'), με τους Ροδίτες να πληγώνουν την αντίπαλη άμυνα στην... καρδιά της. Ο Ουάτσον ήταν αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Αρη Λυκογιάννη, μαζεύοντας ριμπάουντ και καρφώνοντας, ενώ ο Αχόνεν ολοκλήρωσε επιμέρους 8-1 (44-44), πριν ο Ουάτσον με άλλο ένα κάρφωμα διαμορφώσει το 46-46 της ανάπαυλας!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πάρουν διαφορά και το κατάφεραν, φτάνοντας στο +10 (48-58, 22:30'') με δύο σερί τρίποντα του Φελντέιν. Η άμυνα έκανε τη διαφορά, κρατώντας χαμηλά την παραγωγικότητα του Κολοσσού, με αποτέλεσμα το 55-64 του 30', με επιμέρους 9-18 στην τρίτη περίοδο.

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε υπό τον έλεγχό της το παιχνίδι, με τους Ροδίτες όμως να συνεχίζουν και να μειώνουν στο -7 (69-76, 37'), όμως τίποτα παραπάνω, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη και να συνεχίζουν τον... ανοδικό τους δρόμο, καθώς πλέον τους περιμένει η δοκιμασία στην Πόλη με την Νταρουσάφακα (3/3).

Ο MVP: Ο Μάικ Τζέιμς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στην Ούνιξ και ήταν ο πράσινος που έβγαλε την περισσότερη ενέργεια στο... παλιό του μπασκετικό σπίτι, με 19 πόντους.

Οι Σκληροί: Η τριπλέτα Καλάθη, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ ήταν σε καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό, ενώ Ρέντικ, Ουάτσον και Σαλούστρος ξεχώρισαν για τους Ροδίτες.

Ο Αόρατος: Ο Τσούκου έμεινε στο μηδέν στα σχεδόν 10 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο Πεσμένος: Ο Αχόνεν έμεινε χαμηλά για τους γηπεδούχους όσο πάτησε παρκέ.

Η Γκέλα: Τα 15 λάθη αποτελούν σίγουρα πεδίο προβληματισμού για τον Τσάβι Πασκουάλ.

Η στιγμή: H τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική, καθώς μετά το 46-46 της ανάπαυλας, ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και με επιμέρους 9-18 πήρε διαφορά (55-64) και έγινε... αφεντικό στο παιχνίδι.

Η διαιτησία: Μαγκλογιάννης, Μπίκας, Σκούτας δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες στη Ρόδο.

Οι Στρατηγοί: Το ζητούμενο για τον Τσάβι Πασκουάλ όπως σε κάθε παιχνίδι εντός συνόρων είναι να κρατήσει... ζεστή την πράσινη μηχανή χωρίς να επιβαρύνει τους βασικούς παίκτες του ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν, με την εικόνα του Τζέιμς να τον γεμίζει ικανοποίηση. Σίγουρα ικανοποιημένος είναι και ο Αρης Λυκογιάννης για την ανταγωνιστική εικόνα του Κολοσσού.

Η εξέδρα: Το «Βενετόκλειο» γέμισε με φίλους και των δύο ομάδων, με τους Ροδίτες να χειροκροτούν θερμά τον Μάικ Τζέιμς που... συστήθηκε μπασκετικά φορώντας τη φανέλα του Κολοσσού.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82.

Σίνγκλετον 12 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 19 (1), Φώτσης 3, Παππάς 4, Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 3, Γκάμπριελ 12 (2), Τζεντίλε, Μπουρούσης 7, Καλάθης 11 (2).

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στην άμυνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο και υποστήριξε πως αυτή οδήγησε στη νίκη.

«Πρώτα, θα ήθελα να πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρόδο. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ την ομάδα της Ρόδου που έπαιξε πολύ καλά, παρότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Μου άρεσε που είδα τόσο κόσμο στο γήπεδο. Καταφέραμε να κερδίζουμε γιατί παίξαμε καλύτερα στην άμυνα στο δεύτερο μέρος. Αυτό, μας επέτρεψε να βγούμε στον αιφνιδιασμό και να πετύχουμε εύκολα καλάθια», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του ο Κένι Γκάμπριελ είπε: «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

Πηγή:Sdna



 
Top