Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, η έναρξη των play off είναι σήμερα και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη από την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος, Πανιώνιο. Το μυαλό όμως των περισσοτέρων από εμάς βρίσκεται στην απώλεια του Ζαχαρία και στην νέα χρονιά όπου οι Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος θα κληθούν να δημιουργήσουν μια ομάδα με πενιχρά οικονομικά μέσα. 

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως μπαίνοντας με έναν βαθμό στη διαδικασία έναντι δύο του ΠΑΟΚ δεν έχουν περιθώρια για απώλειες και για το λόγο αυτό στόχος είναι μόνο το τρίποντο. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη από τη στιγμή που αποπέμφθηκε τον Αύγουστο (και αναμένεται να έχει άσχημη υποδοχή από το κοινό), δεν θα κάνει πειράματα ή rotation, αλλά θα ποντάρει και πάλι στην ενδεκάδα που έχει εξαιρετικό ρυθμό και χημεία. 

Ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, οι Χουλτ και Κουλιμπαλί θα είναι στα άκρα της άμυνας και οι Μολέντο και Κουτρουμπής θα συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Κουρμπέλης και Ζέκα θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με Βιγιαφάνιες και Εμποκού στις «πτέρυγες» και τον Κλωναρίδη να υποστηρίζει τον Μπεργκ. 

Στην 20μελή αποστολή μπήκαν και οι Στιλ, Μέστο, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Ρέις, Π. Βλαχοδήμος, Λέτο, Μολίνς και Χατζηγιοβάννης.

Όπως σας έγραψα και παραπάνω -και με δεδομένο πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε σήμερα- το μυαλό όλων μας ή τουλάχιστον το δικό μου, είναι ήδη στη σαιζόν 2017-18. Το μπάτζετ μετά τις εξαγγελίες της διοίκησης είναι δεδομένο πως θα είναι μικρό (μόλις 7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η εφορία)

Για να προχωρήσουν οι όποιες προσθήκες, επιβάλλεται να αποχωρήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, αφού επιθυμία του προπονητή είναι να δουλέψει με λιγότερους από όσους φέτος.  Αποχωρήσεις που έχουν να κάνουν τόσο με αγωνιστικούς λόγους (κάποιοι που δεν έπεισαν), όσο και οικονομικούς (εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε αυτά να διατεθούν σε επιλογές του νέου προπονητή). 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Λυμπερόπουλος ψάχνει, δεξί κι αριστερό μπακ, κεντρικό χαφ, ακραίο μεσοεπιθετικό, σέντερ φορ και τερματοφύλακα. Σύνολο έξι (6). Αν υποθέσουμε πως το ρεπορτάζ είναι έγκυρο, Μέστο, Χουχούμης, Βέμερ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Εμποκού, Ρινάλντι, Στιλ, Κοτσόλης, είναι με το ένα πόδι εκτός Παιανίας.  

Με εξαίρεση την περίπτωση Εμποκού και όσα έδειξε μετά την απόλυση του Στραματσόνι, δεν έχω καμιά ένσταση για τις ανωτέρω αποχωρήσεις. Δυστυχώς όμως, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του περί καθυστερήσεων στις πληρωμές και της μη στήριξης από μια άφαντη διοίκηση.....και με δεδομένο πως έχει υψηλή ρήτρα, μάλλον πρώτος θα μας αποχαιρετήσει.

Στους αποχωρήσαντες δεν ανέφερα τους Μπουμάλ και Π. Βλαχοδήμο γιατί μπορεί να βρίσκονται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη λίστα προς αποχώρηση, αλλά πιστεύω πως υπάρχει ένα μικρό παράθυρο παραμονής. 

Θεωρώ πως ο Μαρίνος θα τους συμπεριλάβει στο στάδιο της προετοιμασίας, διότι εκεί μπορεί να τους "φτιάξει" τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και να έχουμε ανέλπιστα δυο "νέες" μεταγραφές. Σημαντική θετική επίσης παράμετρος, το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τα σχετικά μικρά συμβόλαιά τους.

Όπως καταλάβατε, θα πάμε σε ακόμη μια χρονιά του "ράβε-ξήλωνε", καθώς κοντά ή και περισσότεροι από δεκαπέντε ποδοσφαιριστές θα αλλάξουν χρώμα φανέλας......αριθμός πάλι μεγάλος, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει την τελευταία πενταετία. 



ΥΓ. «Έφυγε» ο σπουδαίος Ζαχαρίας Πιτυχούτης, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα το 1964.  Ήταν αυτός, που μετά το διπλό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτέλεσμα που σφράγισε ουσιαστικά τον τίτλο, έκανε το γύρο του θριάμβου, κρατώντας την πράσινη σημαία. Σε ευχαριστούμε Ζαχαρία. Καλό ταξίδι.

ΥΓ1. Συγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησης, αλλά όλη την ημέρα σήμερα ο πάροχος ίντερνετ που χρησιμοποιώ είχε εργασίες....

 Gt67


 
Top