Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, έχοντας πλήρη γνώση της απέχθειας που αισθάνεται η πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού για την διοίκηση Αλαφούζου, θα τολμήσω να εκφράσω μια "αιρετική" άποψη. 

Στηρίξτε την ομάδα, στηρίξτε τον Μαρίνο, στηρίξτε τους ποδοσφαιριστές, ελπίζοντας για το καλύτερο. Το καλύτερο -για τους ρεαλιστές- σε αυτή τη φάση, δεν είναι οι τίτλοι, αλλά να βλέπουμε ποδόσφαιρο χωρίς να πονάνε τα μάτια μας και να μην χάνουμε από ομάδες χωριά όπως τα προηγούμενα χρόνια....Να κριθεί το πρωτάθλημα από τα ντέρμπι και όχι επειδή θα σε κερδίζουν Παναθρακικοί, Καλλονές, Λεβαδειακοί και Πλατανιάδες. 

Από τις πρώτες δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ περί ενίσχυσης της ομάδας για να παραμείνει, είχα εκφράσει την άποψη πως ο παίκτης έχει "χαιρετήσει" και δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα, ώστε να μην χρεωθεί από τον κόσμο. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ 100%. 

Εκείνες τις ημέρες είχα επίσης γράψει, πως το μοντέλο 1-2 καλοί, ακριβοπληρωμένοι παίκτες και οι υπόλοιποι τσουρουκάδες, με συμβόλαια πείνας δεν λειτούργησε και έχει έρθει η ώρα να αλλάξει. Είχα ταχθεί υπέρ της πώλησης του Μπεργκ -όχι του ξεπουλήματος που έγινε- αρκεί αυτά τα χρήματα να επενδυθούν σε 3-5 κανονικούς ποδοσφαιριστές. Σαν τον Λουτσιάνο Νέβες καλή ώρα. 


Δυστυχώς, ούτε ο Μπεργκ πωλήθηκε όσο έπρεπε, ούτε ο Αλαφούζος επιδεικνύει την διάθεση να βάλει επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. Εκτός του Λουτσιάνο, οι υπόλοιπες προσθήκες που έγιναν (Κολοβέτσιος, Αλτμαν) ή που πρόκειται να γίνουν (εκτός αν έρθει ο Στοίλκοβιτς), είναι στο πνεύμα της λιτότητας και σε καμιά περίπτωση δεν προκαλούν τον ενθουσιασμό του κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μέχρις στιγμής διάθεση του κόσμου για στήριξη, κινείται σε ρηχά νερά.  

Πέντε ολόκληρα χρόνια είμαι απέναντι από τον Αλαφούζο και τους κολαούζους του -όταν όλοι αυτοί οι όψιμοι οργισμένοι επαναστάτες ήταν χειροκροτητές του και υπάλληλοί του- φέτος όμως θα παραμερίσω την όποια οργή μου για αυτούς που τεχνηέντως μικραίνουν τον Παναθηναϊκό και θα σταθώ δίπλα στην ομάδα -και με φυσική παρουσία όποτε θα μπορώ- προκειμένου να ανταποδώσω στον Μαρίνο Ουζουνίδη, την προσήλωση που δείχνει στην προσπάθειά του, να δημιουργήσει έναν αξιόλογο και αξιόμαχο Παναθηναϊκό. 



Θέλω να σταθώ εμπόδιο στην γνωστή τακτική του Γιάννη Αλαφούζου, αυτή την τακτική που δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα, όταν νομοτελειακά έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα των δικών του ενεργειών ή παραλείψεων. Ο Μαρίνος δικαιούται να πάρει τον χρόνο του, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να μας εγγυηθεί -πως παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει η διοίκηση- ότι θα αναγεννήσει έναν Παναθηναϊκό από τις στάχτες του. 

Η κλήρωση σε αυτή την πρώτη φάση είναι βατή. Ακόμα και χωρίς τις μελλοντικές προσθήκες 2-3 παικτών ακόμα, μπορούμε να προκριθούμε. Στην επόμενη όμως φάση, που οι αντίπαλοι δυσκολεύουν, θα χρειαστούν τόσο οι νεοαποκτηθέντες, όσο και εμείς στην κερκίδα. Επιβάλλεται να είμαστε όλοι εκεί ΚΑΙ επί 90 λεπτά να είμαστε με τον Παναθηναϊκό. Με την λήξη του αγώνα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μπορούμε μια χαρά να κουνάμε "λευκά μαντίλια" στον Αλαφούζο και τους κολαούζους του. 

Όποιος πιστεύει πως τα "μαγαζιά" σε παρακμή είναι ελκυστικά .....κάνει λάθος. Το αντίθετο συμβαίνει. Μόνο ένας αξιοπρεπής Παναθηναϊκός δύναται να προσελκύσει ενδιαφερόμενους και να απαλλαγούμε από τους κηφήνες. Και αξιοπρεπή Παναθηναϊκό, μόνο ο Μαρίνος μπορεί να παρουσιάσει, για αυτό και αξίζει την στήριξή μας. 

ΥΓ1. Αν και τα στατιστικά του Καμπέσας δεν με ενθουσιάζουν, θα σεβαστώ την επιλογή Ουζουνίδη και θα τον κρίνω μετά από 1-2 μήνες και αφού έχει πάρει τις ευκαιρίες του στο γήπεδο. 


ΥΓ2. Αυτή τη χρονιά Χουλτ και Λουντ θα κάνουν την διαφορά.....μακάρι να μείνουν μακριά από τραυματισμούς, γιατί και οι δύο είναι επιρρεπείς. 

ΥΓ3. Επόμενο ραντεβού για κείμενο, την ερχόμενη Πέμπτη, μετά την πρόβα τζενεράλε με την Άλκμααρ.

ΥΓ4. Και μην ξεχνιόμαστε.....



Αλέξανδρος



 
Top