Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Κακά τα ψέματα, θέλετε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο Παναθηναϊκός θα το έπαιρνε το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν μια επαγγελματική νίκη που θύμισε άλλες εποχές. Τότε που έβλεπες ομάδες του διαμετρήματος της πρωταθλήτριας Γερμανίας να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, αλλά στο τέλος η νίκη να πηγαίνει στον Εξάστερο.

Τα πράγματα είναι απλά. Όποιον παίκτη και να πάρει ο Παναθηναϊκός όταν ο Καλάθης είναι καλά, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας αλλάζουν επίπεδο. Ξεκίνησε σούπερ το παιχνίδι και παρέσυρε όλη την ομάδα .

Στα θετικά φυσικά ήταν και το ξύπνημα του Σίνγκλετον. Όχι τόσο για τους 15 πόντους, όσο για την διάθεση και το καθαρό μυαλό που έδειξε σε άμυνα και επίθεση.

Η Μπάμπεργκ είναι μια ομάδα που θα κάνει ζημιές. Έχει πολύ καλό passing game και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε σταθερή παρουσία στην άμυνα στο πρώτο μέρος. Σε κάποιες φάσεις ήταν σούπερ, σε κάποιες άλλες χανόταν εντελώς.

Τα νεύρα του Πασκουάλ στο τέλος είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν είναι θέμα ισοβαθμίας με την Μπάμπεργκ , ούτε αν θα χανόταν η νίκη. Είναι η επίδειξη μιας άσχημης νοοτροπίας από τους παίκτες του, που πρέπει να ξεριζωθεί. Τα απανωτά τρίποντα και τα γκολ φάουλ των τριών τελευταίων λεπτών, είναι αδιανόητα για μια ομάδα που θέλει να λέει ότι στόχος της είναι το final four.

Από τα νεύρα του Πασκουάλ πάμε στην χαρά του … Καλάθη, που όχι μόνο έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση, αλλά κάθισε και ήσυχος στον πάγκο βλέποντας τον αντικαταστάτη του να κάνει σούπερ εμφάνιση. Ο λόγος φυσικά για τον Λούκας Λεκαβίτσιους. 

Ο  Λιθουανός point guard πήρε... άριστα αντικαθιστώντας επάξια τον Καλάθη τις στιγμές που έπρεπε να ξεκουραστεί. Ήταν εξαιρετικός τόσο στην οργάνωση και στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, αφού σημείωσε πόντους τη στιγμή που η ομάδα του το χρειαζόταν και έδειξε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος μιας φανέλας του μεγέθους του Παναθηναϊκού.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 10 πόντοι με 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές και 3 ασίστ σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Έλειψε ένας καθαρόαιμος point guard στον Παναθηναϊκό πέρυσι. Όχι τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο όπου η δουλειά έγινε, όσο στην Ευρωλίγκα, όπου στα κρίσιμα ο Τζέιμς είχε δείξει ότι απέδιδε καλύτερα σαν δυάρι παρά σαν playmaker.

Έρχεται ένα πρόγραμμα φωτιά για τον Παναθηναϊκό, που περιλαμβάνει στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές τις ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Μπασκόνια και Ολυμπιακό. Δεν θα έχει χαθεί τίποτα αν γίνει και 0/4, ούτε θα έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα αν κάνει το 4/4. Κάθε αγώνας ξεχωριστά. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε.

Υ.Γ. Δεν θα γίνει ποτέ ο τέλειος παίκτης, αλλά αν υπάρχει ορισμός του τέλειου συμπαίκτη αυτός δεν είναι άλλος από τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Στο ματς με την Μπάμπεργκ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά η αντίδραση του από τον πάγκο και η εν γένει συμπεριφορά του, είναι παράδειγμα προς μίμηση. 

Υ.Γ.1 5/15 στο πρώτο ημίχρονο μέσα στην έδρα σου; ΕΛΕΟΣ.


 
Top