Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, λίγε ώρες μετά την Χιτσκοκική νίκη επί της Λάρισας, η τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν μου και δεν σας επιτρέπει να χαρώ και να χαρείτε περισσότερο χρονικά. Όσες νίκες και αν κάνει η ομάδα του Μαρίνου, όσα ψυχικά αποθέματα και αν καταθέσουν στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές, όσο και αν ξελαρυγγιαστεί ο κόσμος στην κερκίδα, η επιβίωση του Παναθηναϊκού εξαρτάται αποκλειστικά από τους μεγαλοσχήμονες Παναθηναϊκούς. 

Εξαρτάται από αυτούς, που επί μια εξαετία έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι, με τελευταίο τον "σωτήρα" Αλαφούζο, αφού κατάφερε (ή καλύτερα φρόντισε) παρά τα 6 χρόνια αγωνιστικού μνημονίου -υπό την ανοχή του κόσμου στο όνομα τις οικονομικής εξυγίανσης- να αφήσει μια κατάσταση, πιο τραγική από αυτή που βρήκε. 

Μια κατάσταση, που όπως εύστοχα αποτυπώνω στον τίτλο του κειμένου μου (να ευλογήσω και τα γένια μου), είναι ανατρέψιμη όχι με τον οποιονδήποτε επενδυτή, αλλά από κάποιον επενδυτή. που θα διαθέτει τα επιθετικά χαρίσματα του Chuck Norris!!!

Και πριν ακόμα προλάβετε να σκεφτείτε "σιγά βρε Αλέξη που χρειάζεται κάποιος να είναι Chuck Norris για 50 ψωροεκατομμύρια χρέη, μιας επιχείρησης με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, με εκατομμύρια κόσμο, με λαμπρή ιστορία".....σας ξεκαθαρίζω ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το δυσεπίλυτο πρόβλημα αυτής της επιχείρησης. Το μέγεθός της!!! 

Το μέγεθος του Παναθηναϊκού και η ιστορία του, επιβάλλει σε έναν σοβαρό επενδυτή και όχι αεριτζή που θα έρθει να κάνει την αρπαχτή του εκμεταλλευόμενος τις άσχημες συγκυρίες, να αποπληρώσει σε χρόνο dt τα χρέη, να ρίξει 15 εκατομμύρια ζεστά να βελτιώσει το ρόστερ, να βάζει κάθε χρόνο άλλα 10 εκατομμύρια για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ όσο δεν έχει γήπεδο-έσοδα, να δημιουργήσει δυνατά ΜΜΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα των αντιπάλων του, να βρει μηχανισμούς που κοστίζουν να προστατευτεί από το παρασκήνιο, να χάσει για ένα διάστημα τους οργανωμένους με τις όποιες συνέπειες μέχρι αυτοί να αντιληφθούν πως κουμάντο στην επένδυσή του δεν μπορούν να κάνουν και τέλος να κινηθεί πως κάποια γαμημένη κατεύθυνση για το γήπεδο και ας είναι και στα Κιούρκα. 

Ε αν όλα αυτά, πιστεύετε πως μπορεί να τα κάνει Έλληνας επενδυτής και όχι αποκλειστικά ο Chuck Norris, τότε το κείμενό μου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάντε μου όμως την χάρη να μου τον υποδείξετε, ώστε να πάψω και εγώ να αγωνιώ για το μέλλον της ομάδας μας, γιατί με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείτε προς τον υποβιβασμό. 

Ποιος επένδυσε στον Παναθηναϊκό (λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία) και δεν άκουσε μετά από ένα διάστημα, τα μπινελίκια που δεν έχει ακούσει συνολικά ο Κούγιας και στις 10 ομάδες που έχει πάει? Ο Βαρδινογιάννης? Ο Γιαννακόπουλος? Ο Βγενόπουλος? Ο Πατέρας? Ο Αλαφούζος (που λεφτά έβαλε, άλλο αν τακίμιασε με τους λάθους ανθρώπους και πήγαν στο βρόντο)?

Όποιος και αν αναλάβει θα κληθεί να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για χρέη άλλων, άντε να έχει μια πίστωση χρόνου 1-2 χρόνια και μετά πάλι ΕΜΕΙΣ θα απαιτούμε πρωταθλήματα, κύπελλα, πορείες στην Ευρώπη ......και αν δεν τα καταφέρει ΠΟΥΛΟ, ΚΑΡΚΙΝΕ, ΔΥΝΑΣΤΗ, ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ!!! 

Και μην διαβάζετε τις μαλακίες που γράφονται, πως όποιος εμφανιστεί μετά τον υποβιβασμό θα τον πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Θεωρεί κανένας από εσάς, πως αν ο Παναθηναϊκός υποβιβαστεί και εμφανιστεί τότε ο Πατέρας, θα τον κατηγορήσει κανείς από τους οργανωμένους, πως γιατί ήρθε τώρα και όχι όσο παίζαμε στην Super League και είχαμε χρέη? Με βάγια θα τον υποδεχθούν!!! 

Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο της υπόθεσης. Πως όποιος σκεφτεί πως είναι καλύτερα να περιμένει την διάλυση και μετά να εμφανιστεί, έχοντας 3-4 χρόνια μπροστά του, που δεν θα χρειάζεται να βάζει λεφτά (στις μικρότερες κατηγορίες το brand name Παναθηναϊκός, μπορεί να είναι αυτάρκη), μέχρι να έχει προετοιμάσει το έδαφος και για γήπεδο-έσοδα, ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, γιατί  δεν θα υπάρχει κανείς που θα του αντισταθεί. Άλλοι γιατί δεν θα έχουν κουράγιο και άλλοι γιατί ήταν στο κόλπο από την αρχή. 

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα πέσει αγωνιστικά, ακόμα και αν φτάσει στο σημείο να πουλήσει τον Γενάρη όλους τους παίκτες και τους αντικαταστήσει με την Κ20. Το να πέσει όμως λόγω ποινών αφαίρεσης βαθμών, από μη έγκαιρη καταβολή χρημάτων, δεν το αποκλείω....ειδικά εκεί κατά τον Μάρτη, που όσα λεφτά και αν μαζέψουν τον Γενάρη, θα τα έχουν δώσει-φάει (ότι θέλετε σκεφτείτε).

Πάντως με 80 και 100.000 ευρώ από τις εισπράξεις των εισιτηρίων ή δωρεές μέσω Συμμαχίας, δεν σώζεται η κατάσταση (άσε που φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν και να σωθεί).  

***Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το όνομα Νίκος Πατέρας το χρησιμοποίησα τυχαία, θα μπορούσα να έχω γράψει και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιας και αυτός έχει έρεισμα σε μια μεγάλη μερίδα των οργανωμένων και δεν θα συναντούσε δυσκολίες, σε τυχόν εμφάνιση σωτήρα μετά από ενορχηστρωμένο ή αναγκαίο υποβιβασμό.

Κλείνω το απαισιόδοξο κείμενό μου, απαντώντας σε όλους αυτούς που στην φερόμενη εμπλοκή Μάρη με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, φαντασιώνονται πάλι τους Βαρδινογιάννηδες, πως έχουν διακόψει σχέσεις από το μακρινό 2004. Αυτοί ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχουν καμιά διάθεση να εμπλακούν, ούτε στην περίπτωση που η ομάδα υποβιβαστεί και εξαλειφθούν τα όποια χρέη...... εξάλλου είναι οι μόνοι που αν ήθελαν, δεν θα τους εμπόδιζαν ούτε τα χρέη, ούτε τα 10 που πρέπει να βάζουν κάθε χρόνο....το έκαναν επί 30 χρόνια!!! 

Αλέξανδρος


 
Top