Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μέσα σε ένα κλίμα συσπείρωσης και άνευ όρων στήριξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των επιλογών του, κόσμος, προπονητής και παίκτες, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στους διώκτες του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζοντας πως το ταξίδι στο Βελιγράδι -όσο θα παίζεται το παιχνίδι εντός παρκέ- δεν χάνεται!!!

Σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος για 30 λεπτά περίπου (κακός στο πρώτο και στο τελευταίο 5λεπτο), το 80-76 τον αδικεί..... αλλά τον διατηρεί στον βασικό στόχο του, που δεν είναι άλλος από τις 7 νίκες στα 9 παιχνίδια. 

Τα υπόλοιπα από το Onsports

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος δεν βρέθηκε στο γήπεδο, μετά την απαράδεκτη απόφαση της Ευρωλίγκας να τον τιμωρήσει.

Παράλληλα οι διαιτητές προσπάθησαν να τινάξουν το ματς στον... αέρα, αλλά αυτό δεν συνέβη, καθώς οι «πράσινοι» ήταν πολύ ανώτεροι από τους αντιπάλους τους.

Πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν οι Τζέιμς Γκιστ και Κένι Γκάμπριελ, καθώς αμφότεροι σκόραραν από 15 πόντους, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Νικ Καλάθης ο οποίος πέτυχε μεν επτά πόντους, αλλά έδωσε κι έντεκα ασίστ. 

Για τους ηττημένους Σενγκέλια και Μπομπουά πέτυχαν από 15 πόντους.

Πλέον οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο 14-8 και περιμένουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής για να δουν σε ποια θέση θα βρίσκονται.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε κάπως διαφορετικά, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να απέχουν από την παρουσίαση και το τελετουργικό. Ο κόσμος τους αποθέωσε όπως και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αποδοκιμάζοντας τη διοργάνωση για τις τακτικές της. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με δύο τρίποντα, αλλά με πρόβλημα αμυντικά και στο 3’ βρέθηκαν να χάνουν 10-6, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ. Η άμυνα συνέχιζε να έχει πρόβλημα και κάπως έτσι οι Βάσκοι ξέφυγαν με διαφορά που πλησίασε τους δέκα πόντους. Ωστόσο λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου ο Κένι Γκάμπριελ σκόραρε με δύο διαδοχικά τρίποντα και μείωσε 21-22. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα ήταν και μπροστά αν οι διαιτητές σφύριζαν τα φάουλ που έγιναν σε Παππά και Καλάθη.

Ο παίκτης «κλειδί» ήταν δίχως αμφιβολία ο Γκάμπριελ ο οποίος αντέδρασε ξανά όταν η Μπασκόνια προηγήθηκε με 28-21 χάρη σε δύο σερί τρίποντα του Τζάνινγκ. Ο Αμερικανός έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι κι έφτασε τα τέσσερα τρίποντα σε πέντε προσπάθειες και συνολικά τους 14 πόντους. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική ομάδα προσπέρασε με 33-30 κα 35-32 στο 16’. Πλέον οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του κόσμου τους είχαν το μομέντουμ του ματς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως επιθετικά είχε ρυθμό πλέον η ομάδα του Πασκουάλ και κατόρθωσε να κλείσει το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (46-40), χάρη σε τρομερή ασίστ του Καλάθη και κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καλάθη να έχει βρει ρυθμό και να μοιράζει τις ασίστ σαν... στραγάλια. Στο 23’ ο Κέι Σι Ρίβερς, από τη δέκατη ασίστ του πόιντ γκαρντ του «τριφυλλιού» εκτέλεσε για τρεις κι εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 (55-42), αναγκάζοντας τον Πέδρο Μαρτίνεθ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η άμυνα των γηπεδούχων και η πίεση σε όλο το γήπεδο ήταν για σεμινάριο και με κάρφωμα του Ρίβερς ξέφυγαν με 59-44 στο 26’. Οι διαιτητές ανέλαβαν δράση και προκαλούσαν κόσμο και ομάδα σε αυτό το σημείο, αηδιάζοντας τους πάντες με αυτή τη συμπεριφορά για μία ακόμα φορά και χρέωσαν τον Ρίβερς με τρίτο φάουλ. Οι «πράσινοι» πάντως είχαν βρει ρυθμό και φαινόταν ότι ούτε οι αστείες αποφάσεις των διαιτητών δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 67-53 και ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικό προβάδιμα για τη νίκη.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να δυσκολεύεται κάπως στο επιθετικό κομμάτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις κυρίως από τον Ροντρίγκ Μπομπουά. Στο 36’ οι Βάσκοι μείωσαν σε 75-65 και ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ για να διακόψει τη ροή του αγώνα, καθώς δεν ήθελε οι αντίπαλοι των πρωταθλητών να μειώσουν περισσότερο και να γίνουν απειλητικοί. Ο Τζάνινγκ με τρομερό τρίποντο πάνω σε άμυνα του Γκιστ μείωσε σε 77-68 στο 37’. Δύο διαδοχικά τρίποντα «προσευχές» από τους Βιλντόθα και Τζάνινγκ διαμόρφωσαν το 80-74 στο 39’ και ο Καταλανός τεχνικός κάλεσε τάιμ άουτ για να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε, καθώς ο Τζάνινγκ αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 80-76.

Δεκάλεπτα: 21-22, 46-40, 67-53, 80-76

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2), Ρίβερς 7 (1), Παππάς 12 (2), Ντένμον, Γκιστ 15 (1), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 15 (4), Καλάθης 7, Αντετοκούνμπο 6 (1)

Μπασκόνια (Πέδρο Μαρτίνεθ): Βιλντόθα 8 (2), Τίμα 6, Βόινγκτμαν 11, Μαλμάνις, Χουέρτας, Μπομπουά 15 (3), Τζάνινγκ 12 (4), Ντιόπ 2, Γκρέιντζερ, Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 5 (1)




 
Top