Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σαιζόν -τόσο για αγωνιστικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους- δίνει σήμερα ο Παναθηναϊκός μας στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Μπασκόνια. 

Οι τελευταίες εξελίξεις της διαχρονικής κόντρας Παναθηναϊκού-Mafialeague έχουν πάρει δραματικό χαρακτήρα, αφού έχει εξαγγελθεί από την πλευρά της ΚΑΕ -μετά την άρνηση της αναστολής της ποινής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου- διενέργεια δημοψηφίσματος με διακύβευμα την αποχώρησή μας από την διοργάνωση.

Η αισχρή έως προσβλητική μεταχείριση του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού από την διαιτησία, σε συνδυασμό με την εξωφρενική ποινή της Mafialeague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που "τόλμησε" να υπερασπιστεί την οικογένειά του απέναντι σε ένα ενορχηστρωμένο τσουνάμι Μογγόλων Χορηγών, έχουν κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού μια γροθιά!!!

Ακόμα και αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε θέσει το λανθασμένο κατά τη γνώμη μου δίλημμα "ψηφίστε αποχώρηση από την Euroleague, αλλιώς αποχωρώ εγώ", το αποτέλεσμα του επερχόμενου δημοψηφίσματος, θα το ζήλευε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Χωρίς να γνωρίζω καν ποιοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό, θεωρώ πως το ποσοστό της επιλογής "Εκτός Euroleague" θα ξεπεράσει το 80%. 

Η μακροχρόνια αδικία που βιώνει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του από την διοργανώτρια αρχή, σε συνδυασμό με την εύνοια που απολαμβάνουν οι απέναντι και οι χορηγοί Τούρκοι, δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις......όπως π.χ. που θα παίζουμε, ποιοι θα ακολουθήσουν, τι έσοδα θα υπάρχουν και πολλά άλλα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα συζητούσαμε πριν πάρουμε αποφάσεις.

Μπορεί εμείς ως φίλαθλοι, που έχουμε δει να τσαλακώνεται η περηφάνια μας με την αποχή από 5 Final Four απόρροια διαιτητικών εγκλημάτων (όχι σε όλα εννοείται) να αποφασίζουμε εν θερμώ, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εδώ και πολύ καιρό ενορχηστρώνει αυτή τη ρήξη. Μόνο μια ματιά να ρίξετε στις αναρτήσεις του στο instagram (από πέρυσι μετά την περίεργη διασταύρωση με την Φενέρ) που αφορούν την διαιτησία, τους χορηγούς, τον Μπερτομέου, θα καταλάβετε πως η προχτεσινή τιμωρία ήταν η αφορμή και όχι η αιτία της ολικής ρήξης. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το νέο συμβόλαιο με την Mafialeague, παρά την αύξηση των εσόδων, το υπέγραψε (χωρίς δημοψήφισμα) με επιφύλαξη και 20 ημέρες μετά την εκκίνηση των συζητήσεων (11ος στη σειρά) και αυτό επειδή πιθανότατα δεν βρήκε "συμπαίκτες" να αδειάσουν τον Μπερτομέου ή να μετακινηθούν στην διοργάνωση της FIBA. Αυτό το διακρίνει ο καθένας από την ανακοίνωση της ΚΑΕ.

30/11/2015

"Μετά την πάροδο 20 ημερών, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.κ. Μάνος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκαν στη Βαρκελώνη προκειμένου να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην προτεινόμενη 10ετή σύμβαση από πλευράς της Ευρωλίγκας.

Κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των όρων της σύμβασης και με δεδομένη την έλλειψη πρότασης για άλλη διοργάνωση, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να αποδεχτούν και να υπογράψουν το συμβόλαιο 10ετούς διάρκειας με την Ευρωλίγκα".

Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια σχεδόν, αλλά σε ότι αφορά την συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν άλλαξε τίποτα. Η υπομονή εξαντλήθηκε πέρυσι τον Απρίλη και από τότε στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, κυριαρχεί η απόσχιση..... η οποία είναι πιο κοντά από ποτέ. 

Σε αυτή την μάχη μέχρι τέλους με τον Μπερτομέου, έχει αποκτήσει συμμάχους. Τόσο την FIBA που θέλει να αναβαθμίσει το δικό της προϊόν, όσο και άλλες ομάδες που δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς του Ισπανού "μονάρχη", που κάνει κουμάντο με τα δικά τους λεφτά και τα δικά τους ισχυρά brand names. 

Η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις ομάδες που όπως λέγεται θα ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, στην περίπτωση που βρεθεί φόρμουλα να "σπάσουν" οι ομάδες τα συμβόλαια που έχουν με την Mafialeague χωρίς να καταβάλλουν τις προβλεπόμενες ρήτρες (εκτός αν τις καταβάλλει η ίδια η FIBA μετά από πολύμηνους δικαστικούς αγώνες). 

Οι Ρώσοι αν και φαίνεται να έχουν την εύνοια της διοργανώτριας αρχής, έχουν μια σοβαρή ένσταση. Την διεξαγωγή Final Four. Επιθυμούν να βγαίνει ο πρωταθλητής μέσω play off μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών, δεν μπορούν να δεχτούν να κάνουν μέσα στη σαιζόν 18-19-20 νίκες και επειδή θα βρεθούν σε μια κακή ημέρα, να σηκώνει το τρόπαιο αυτός που έκανε 13. Αν η FIBA συμφωνήσει σε αυτό τον τρόπο διεξαγωγής, θα ακολουθήσουν. 

Πιθανές άλλες ομάδες που θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ρήξης που χαράζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι οι: Ρεαλ, Μακάμπι, Μπασκόνια, Εφές, Μάλαγα, Χίμκι ενώ ήδη υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Μπαγερν και Μπολόνια. 

Με λίγα λόγια, αν τελικά δεν ΦΥΓΕΙ ο Μπερτομέου, αυτοί που θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ (ανάμεσά τους και εμείς) έχουν ήδη δρομολογήσει ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα, με καλές ομάδες, αυξημένα έσοδα και κυρίως ΚΑΘΑΡΟ!!!

Ας γεμίσουμε σήμερα το ΟΑΚΑ, ας πάρουμε την νίκη..... και για τα υπόλοιπα μιλάμε πάλι από Παρασκευή, που ίσως υπάρχουν ειδήσεις και από την ΚΑΕ. Πάντως αποκλείω να υπάρξει άμεση αποχώρηση από την διοργάνωση, απλά προετοιμάζεται το έδαφος για το καλοκαίρι. 

Αλέξανδρος



 
Top