Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Καλησπέρα κύριοι, το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ, πρέπει να είναι αυτό της ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. Τρομερό μπάσκετ από τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, που καθήλωσε από το 1ο δευτερόλεπτο την Ρεάλ σε ρόλο κομπάρσου.

Από σήμερα κιόλας, μετά από αυτή την εκκωφαντική νίκη, κάποιοι έχουν αρχίσει να τρώνε τα πληκτρολόγια τους, τόσο για αυτά που έγραφαν όλη τη χρονιά, όσα και για αυτά που έγραφαν παραμονή της σειράς με την Ρεάλ.....καλοχώνευτα!!! 

Το δεν περιγράφω άλλο..... πάει σε κάτι τέτοια παιχνίδια. Τα υπόλοιπα από το OnSports. 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε από την αρχή του αγώνα τις προθέσεις της καθώς προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο με 20-0, με τον κόσμο να στήνει από νωρίς το δικό του πάρτι στις εξέδρες. Οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν δυσκολίες σε κανένα σημείο των σαράντα λεπτών του παιχνιδιού κι έκαναν το 1-0 στα πλέι οφ, επιστρέφοντας στις νίκες σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, έπειτα από το 2015.

Ωστόσο αυτό ήταν απλώς το πρώτο βήμα και οι δύο αντίπαλοι ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους για την Πέμπτη (19/4, 21.15) ξανά στο ΟΑΚΑ, σ' ένα σαφώς πιο δύσκολο ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0 στη σειρά και να πάρει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Μάικ Τζέιμς απέδειξε για μία ακόμα φορά γιατί αποκτήθηκε και ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 24 πόντους και πολλά εντυπωσιακά καρφώματ. Σπουδαίος ο Νικ Καλάθης ο οποίος τελείωσε το ματς με έντεκα πόντους και 16 ασίστ. Ήταν οι περισσότερες τελικές πάσες που έχει κάνει σ' ένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 14.

Το σημαντικό είναι για το «τριφύλλι» ότι κανείς δεν υστέρησε κι άπαντες κάλυψαν το κενό του Κέι Σι Ρίβερς, δείχνοντας παράλληλα έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση που είναι η επιστροφή στο Φάιναλ Φορ. Μάλιστα σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Για τους ηττημένους, ο Τόμπκινς σημείωσε δώδεκα πόντους, ενώ ο Ντόντσιτς με δέκα έμοιαζε σε άλλο γήπεδο καθώς τα είχε χαμένα από την πίεση του Παναθηναϊκού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να κλέβουν δύο φορές την μπάλα και με λέι απ του Καλάθη και τρίποντο του Τζέιμς από τη γωνία έγινε το 5-0 στα πρώτα δευτερόλεπτα. Στο 2’ το σκορ έγινε ήδη 10-0 από ένα ακόμα τρίποντο του Σίνγκλετον και καλάθι του Τζέιμς. Στο 3’ ο Αντετοκούμπο κάρφωσε δυνατά για το 12-0 και ο Λάσο πήρε τάιμ άουτ νωρίς-νωρίς. Το σκορ έφτασε στο 16-0 με καρφώματα από τους Αντετοκούνμπο και Γκιστ στο 4’ και το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά... Στο 5’ κι ενώ το σκορ ήταν 20-0, ο Τόμπκινς πέτυχε το πρώτο καλάθι της Ρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κι έκαναν ένα σερί 9-0 για να πλησιάσουν 23-13 στο 8’. Παρ’ όλα αυτά ένα νέο εκπληκτικό κάρφωμα του Γκιστ ανέβασε τη διαφορά στο +13 (26-13) που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με 4-0 σερί της Ρεάλ σε ένα λεπτό για το 26-17. Ένα τρίποντο του Γκάμπριελ στο 13’ ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (29-17). Ο Καλάθης φιλοδώρησε με μία εντυπωσιακή τάπα τον Κάρολ, αλλά αυτός πήρε εκδίκηση σκοράροντας στο 14’ για το 29-21. Ο Τζέιμς όμως ήταν πραγματικά απολαυστικός και με ατομικές ενέργειες και καλάθια διαμόρφωσε το 33-21 στο 15’. Ο ρυθμός είχε πέσει και στο 16’ υπήρξε τηλεοπτικό τάιμ άουτ (35-23). Σ’ εκείνο το σημείο υπήρξε καθυστέρηση χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο, όπως είχε συμβεί κι άλλες φορές σε φετινά παιχνίδια κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα και το μομέντουμ. Ο Καλάθης με τρίποντο από τη γωνία ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 15 πόντους (38-23, 17’) και ο Λάσο σταμάτησε τη ροή του αγώνα με τάιμ άουτ. Ο Γκάμπριελ με κάρφωμα στο 18’ έγραψε το 40-23 και μετά με μία τρομερή τάπα στον Τέιλορ σήκωσε στο... πόδι το ΟΑΚΑ, αλλά τραυματίστηκε, με τον Ντένμον να διαμορφώνει με τρίποντο πάντως το 43-26 στο 19΄. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 46-30 και το πρώτο βήμα είχε γίνει για να ανοίξει το σκορ στη σειρά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι... κολλημένο στο γκάζι κι ένα καλάθι και φάουλ του Γκιστ στο 24’ διαμόρφωσε το 54-34 στο 24’. Ο Παναθηναϊκός με μαέστρο τον Καλάθη και εκτελεστή τον Τζέιμς... χόρευε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και ο κόσμος του παραληρούσε στις εξέδρες, με τον Σίνγκλετον να γράφει με δύο βολές το 58-35 στο 25’. Ο Τζέιμς με τρίποντο από τη γωνία στο 26’ διαμόρφωσε το 61-35 μέσα σε... πανζουρλισμό. Η... κατηφόρα ήταν ασταμάτητη και ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο σε συνδυασμό με τρίποντο του Ντένμον ανέβασαν τη διαφορά στο +29 (66-37, 27’) και όλα είχαν επί της ουσίας τελειώσει. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 77-44.

Ήδη άπαντες και από τις δύο πλευρές σκέφτονταν το δεύτερο παιχνίδι της Πέμπτης που θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο και επικίνδυνο. Το πάρτι πάντως συνεχιζόταν στις εξέδρες με τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος από την εικόνα στο παρκέ. Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλησε να ξεκουράσει τους πιο καταπονημένους παίκτες του κι έτσι στο φινάλε έπαιξαν όλοι, ενώ το ίδιο έκανε και ο Πάμπλο Λάσο. Το μόνο που απέμενε ήταν η κόρνα της λήξης που βρήκε θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό με 95-67.

Δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Τζέιμς 24 (3), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 9 (1), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (1), Αντετοκούνμπο 6


Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 8, Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4, Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1), Τέιλορ 2


 
Top