Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, όταν έχει χρειαστεί κοντά μια 10ετία (29/10/2009) για να δούμε τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει +100 πόντους σε παιχνίδι της Euroleague, δεν γίνεται να μην είμαστε ενθουσιασμένοι ή τουλάχιστον ικανοποιημένοι......

.....και όμως "μαύρα σύννεφα" έχουν σκεπάσει τον πράσινο ουρανό μας, αφού για άλλο ένα παιχνίδι δεχτήκαμε +80 πόντους και μάλιστα 32 στην τελευταία περίοδο....ο Καλάθης συνεχίζει να είναι άστοχος και ο Λεκαβίτσιους όποια απόδοση και να έχει το παιδί, πρέπει να φύγει...να έρθει ένα ψηλότερο παλικάρι...εμείς σε κοντό δεν δίνουμε την αδερφή μας!!!

Είναι "ντροπή" για το άθλημα αυτή η ομάδα, η οποία επιτρέπει να παίζουν και οι αντίπαλοι....Αν σεβόταν τον εαυτό της, θα έπρεπε να μην χάνει καλάθι, να μην δέχεται καλάθι, να μην κάνει λάθη, να μην χάνει ριμπάουντ και να τελειώνει όλα τα παιχνίδια με ΜΗΔΕΝ παθητικό.... τότε ίσως να πλησίαζε αυτό που έχει φανταστεί κάθε οπαδός της....

Κύριοι, έχετε ξεπεράσει πλέον τον χαρακτηρισμό του γκρινιάρη.... έχετε περάσει σε άλλο επίπεδο......δεν ξέρω καν πως ονομάζεται, δεν μου έχει ξανατύχει..... δεν το έχω συναντήσει σε κανέναν οπαδό...ούτε καν σε αυτούς που κέρδιζε η ομάδα ποδοσφαίρου στο Champions League και είχαν πρόβλημα επειδή έπαιζε με 2 αμυντικά χαφ ή φόραγε κόκκινα παπούτσια ο Λεοντίου!!!

Εγώ παραιτούμαι.... δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω μπασκετικά σχόλια.... μου χαλάνε πλέον την διάθεση, δεν μπορώ καν να γελάσω με τις χοντράδες που γράφονται για την δική μας ομάδα και τα διθυραμβικά σχόλια για τους μεγαλύτερους καρπαζίερς της 20ετίας....Εγώ μεγάλωσα με τον Παναθηναϊκό να είναι και τριτοτέταρτος στην Ελλάδα και εκτιμώ όσα έχω.....

Τα του ματς από το On Sports

Οι “πράσινοι” φαίνεται ότι πήραν το... μάθημα τους στον αγώνα με την Μπάγερν και με εξαίρεση το κακό ξεκίνημα έκαναν ένα πολύ καλό ματς, ειδικά στην επίθεση. Οι παίκτες του Πασκουάλ σούταραν σταθερά με πάνω από 60% στα δίποντα (συνολικά είχαν 37/58), με τον Καταλανό τεχνικό να βλέπει παίκτες που θέλει να δώσουν παραπάνω βοήθειες (βλ. Λεκαβίτσιους, Τόμας) να παίζουν με τον τρόπο που πρέπει...

Επίσης, εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης φαίνεται ότι σταδιακά μπαίνει κι αυτός στο κλίμα. Γενικότερα, πάντως, ήταν μια πολύ καλή ομαδική εμφάνιση, η οποία ήταν αυτό που... χρειαζόταν μετά από το άσχημο αποτέλεσμα στη Γερμανία. Οι 87 πόντοι στην άμυνα είναι σίγουρα ένα στοιχείο που θα εξετάσουν ο Τσάβι Πασκουάλ με τους παίκτες του κι ειδκότερα οι 32 πόντοι που δέχθηκαν στην τέταρτη περίοδο, έστω κι αν όλα είχαν κριθεί. 

Η εξέλιξη του αγώνα 

Οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ “μουδιασμένα” στο παρκέ, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, την ώρα που η Γκραν Κανάρια με τρίποντα προηγήθηκε με 12-6 (5'). Ο έξαλλος Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ και με την επιστροφή στο παρκέ ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” σερί 8-0 και προηγήθηκε με 14-12. Γενικότερα, το “τριφύλλι” από εκεί και πέρα έπαιξε με μεγαλύτερη προσοχή κι έκανε τα βασικά (αλλά απαραίτητα), εκμεταλλευόμενο τα μις ματς και το παιχνίδι στο τρανζίσιον. Σε αυτό το διάστημα εξαιρετική δουλειά έκανε ο Παπαπέτρου αλλά κι οι Λεκαβίτσιους, Παπαγιάννης. Κι οι τρεις ήρθαν από τον πάγκο...

Ο Παπαπέτρου πέτυχε ακόμα και τρίποντο από το κέντρο στο φινάλε της πρώτης περιόδου αλλά ήταν εκτός χρόνου, ενώ ο Λιθουανός γκαρντ έκανε τρομερή δουλειά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Πασκουάλ του έδωσε τα “κλειδιά” στην οργάνωση του παιχνιδιού (κάτι που κράτησε τον Καλάθη για αρκετή ώρα στον πάγκο) κι εκείνος τον έβγαλε “ασπροπρόσωπο” (βλ. 9π. με 4/4διπ., 2ασ. στο πρώτο μέρος).

Επίσης, καταλυτικό ήταν το ξέσπασμα του Τόμας, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους (4/5διπ.) σε 8 λεπτά αλλά κι η συνεισφορά του Παππά στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αντιδράσουν σε κάποια σημεία αλλά ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις (είχε 17/29 δίποντα!), φτάνοντας έτσι τη διαφορά ακόμα και στο +16 (47-31)!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Καλάθης άρχισε τα... δικά του με τους ψηλούς της ομάδας, την ώρα που ο Λάνγκφορντ βρήκε ρυθμό και σημείωσε διαδοχικούς πόντους. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στο +18 (64-46 στο 24'). Ο Πασέτσνικς δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Γκιστ αλλά ο Καλάθης, αν και ήταν κακός στα τελειώματα των φάσεων, ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση, δίνοντας... έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Με αυτό τον τρόπο οι “πράσινοι” διατήρησαν με ευκολία μια διαφορά που στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έφτασε στο +21 (77-55), έχοντας σταθερά πάνω από 60% στα δίποντα! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “πράσινοι” στο 34' είχαν 33/52 δίποντα (ήτοι 63.5%), φτάνοντας τελικά στην 100άρα με καλάθι του Παπαγιάννη. 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87.



Το κλειδί για τη δύσκολη συνέχεια στη σεζόν είναι να ξεχνιούνται γρήγορα τόσο οι ήττες, όσο και οι νίκες, όπως δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά την αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια. 

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος. Επιστρέψαμε ύστερα από την ήττα και παίξαμε λίγο καλύτερα. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη στην Ευρωλίγκα για να κριτικάρουμε την ομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ξεχάσαμε το παιχνίδι με την Μπάγερν και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε τη νίκη. Η… κοντή μνήμη είναι το κλειδί, τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες. Θα πρέπει να ξεπερνάς τις ήττες και να μην χαίρεσαι τόσο πολύ στις νίκες και να συνεχίζεις να παλεύεις, καθώς κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά και διαφορετικό», ήταν τα λόγια του Έλληνα φόργουορντ.

O Καταλανός τεχνικός , έγινε ο τρίτος στην ιστορία της διοργάνωσης που συμπληρώνει 200 νίκες έχοντας κοουτσάρει Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Έτσι, μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ προπονητών, καθώς οι μόνοι που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο, είναι οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 273 νίκες και Έτορε Μσίνα με 224......που του ρίχνουν από 13 χρόνια στην ηλικία ο καθένας.


 
Top